Machu Picchu

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 dingen die bezoekers vaak missen bij Machu Picchu

Machu Picchu in Peru, een wereldwonder van formaat, is een plek vol geheimen - niemand weet zelfs werkelijk waar de Inca's het voor gebruikten. Het is een zeer bijzondere plek die je zeker moet bezoeken, Machu Picchu staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Hier wat tips om alles uit het mysterie te halen.

 • De wandelpaden

  1. De wandelpaden

  Als je fit genoeg bent, kun je te voet naar Machu Picchu gaan. Al klimmend ontdek je vele begroeide paden, waarvan een aantal nu begaanbaar wordt gemaakt voor openbare tours.

 • De aardbevingsbestendige stenen

  2. De aardbevingsbestendige stenen

  Peru wordt vaak getroffen door aardbevingen, maar de stenen van Machu Picchu zijn precies zo geslepen dat de bevingen geen bedreiging vormen!

 • De ondergrondse bouw

  3. De ondergrondse bouw

  Ongeveer 60% van het bouwwerk Machu Picchu bevindt zich onder de grond. De diepe fundering en de efficiënte afvoer zijn al jaren object van bewondering bij historici en archeologen.

 • De geheime tempel

  4. De geheime tempel

  Mogelijk was Machu Picchu een bedevaartsoort. De Maantempel ondersteunt die theorie - het is een prachtig altaar, uit een rots van Huayna Picchu gesneden .

 • Het geweldige museum op de lastige locatie

  5. Het geweldige museum op de lastige locatie

  Wil je meer leren, maar heb je een hekel aan grote drukte? Geen probleem! Niet veel toeristen nemen het lange modderpad naar het Museo de Sitio Manuel Chávez Ballón, en dat is zonde.

Plan je bezoek

 • De beste periode en meer informatie over Machu Picchu

  Als je Huayna Picchu, de hoogste piek met het beste uitzicht, wil beklimmen, kun je beter vroeg gaan. Per dag mogen slechts 400 bezoekers de hoogte in, dus de rij ontwikkelt zich al lang voor zonsopgang!
  Het weer: hoewel het regenseizoen tussen oktober en april is, kan de hemel op elk moment flink losbarsten.

 • Hoe kom je er?

  Vanuit Cuzco duurt het 3,5 uur met de PeruRail trein om by Aguas Calientes, het dorp aan de voet van Machu Picchu te komen (de naam Machu Picchu Pueblo wordt ook gebruikt voor het dorp). De treintickets raken snel uitverkocht, tijdig boeken is dus belangrijk, het best weken van tevoren! Je kunt in een minuut of 90 van Aguas Calientes naar Machu Picchu wandelen. Bussen vertrekken vanaf 5:30 elke paar minuten, maar je kunt rekenen op lange wachttijden en grote drukte.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks open van 6:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets kosten 126 soles, ongeveer $45 per kaartje.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker! Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Machu Picchu is te voet of per bus te bereiken vanaf Aguas Calientes.
 • Extra tips

  • Ga vroeg zodat je zeker naar boven kunt!

  • De wandeling is inspannend en er is vaak regen.

Wat anderen zeggen over Machu Picchu

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.093 beoordelingen

Absoluut geweldige ervaring. Makkelijk te boeken. Keuze in treinsoort niet duidelijk op de site, maar middels reviews de 360-train gekozen, geweldige ervaring al onderweg naar MP. Het uitzicht over de rivier en de bergen is het zeker waard. Dus eerst pick up van hotel naar bushalte van het bedrijf; check in. Ongeveer 2h met bus naar Ollantaytambo. Met trein naar Agua Calientes. Opgewacht door persoon van het bedrijf en gebracht naar bushalte voor vervoer naar MP met kleine wachttijd. Boven bij ingang op zoek naar gids, dit hadden ze beter kunnen regelen, want duurde even voordat de juiste persoon gevonden werd. Echter, hele ervaring in MP met de gids zeker de moeite waard. Ullises was een geanimeerde verteller.

Zeer goede organisatie en communicatie. De trip verliep vlekkeloos. Het bezoek aan Machu Picchu met een leuke en ervaren gids, die de groep samen hield en aandacht had voor de mensen die minder goed te been (of te adem) waren. Prima

Machu Picchu was de aanleiding voor de reis. En dat werd waargemaakt ondanks wat regen en mist. De begeleiders die ons al van de trein oppikten waren buitengewoon klantvriendelijk, waarvoor onze dank!