Machu Picchu

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Machu Picchu: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

1. Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

Je begint met de ophaalservice vanaf je hotel in Cuzco en reist naar het station van Ollantaytambo om op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Dit is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Geniet van een mooie treinreis door het spectaculaire Andeslandschap. De trein beschikt over genoeg zitplaatsen met grote ramen, waardoor je een weids uitzicht hebt op de omliggende jungle en de bergen.  Vervolgens maak je een busreis van 25 minuten naar Machu Picchu. Aangenomen wordt dat de stad Machu Picchu in de jaren 1450 werd gebouwd als een vakantieoord voor de Inca-keizer Pachacuti. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben haar nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd het langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Maak een begeleide tour rond deze plek, waarbij je uitleg krijgt over de oorsprong van deze adembenemende citadel en de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de Tempel van de Drie Ramen, de Ronde Torens, de Heilige Zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na deze tour keer je terug naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om de stad te verkennen en van een optionele lunch te genieten.  Na enige tijd in de stad keer je terug naar het station van Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je weer terug wordt gebracht naar je hotel.

...
Machu Picchu en Huayna Picchu toegangsticket

2. Machu Picchu en Huayna Picchu toegangsticket

Ontdek de bezienswaardigheden van Machu Picchu. de Verloren Stad en wees één van de 400 mensen die de Huayna Picchu per dag mogen beklimmen. Je verkent de attractie in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasvormige velden van de agrarische sector en de Intihuatana-steen, en neem foto's van de omgeving met de Verloren Stad op de achtergrond. De beklimming van Huayna Picchu is beschikbaar in 2 groepen: 07:00 of 10:00 uur. Zorg ervoor dat je er op tijd bent voor je gegeven tijdslot voor je wandeling op de berg. Je bewondert het adembenemende uitzicht op Huayna Picchu en staat versteld hoe je deze beruchte, historische stad in het echt ziet.

...
Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

3. Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

Ontdek de magische verloren stad van de Inca's hoog in de Andes. Met dit officiële ticket wandel je tussen de ruïnes van Machu Picchu en door de Machu Picchu-berg in je eigen tempo.  Wees één van 800 mensen die de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur.  De klim is afhankelijk van de conditie van de wandelaar en duurt ongeveer tussen de 2 en 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

...
Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

4. Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

Verken de Inca-ruïnes van Machu Picchu zelfstandig met een standaard toegangskaartje voor deze schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad. Ga voor deze optie als je graag je eigen vervoer en gids regelt.  Let op, je kunt uitsluitend onder begeleiding van een erkende gids de Verloren Stad Machu Picchu bezoeken. Je kunt bij de ingang tot de ruïnes een gids huren. Zorg ervoor dat je alle door de lokale partner verstrekte informatie en de details in de sectie "Weet voordat je gaat" zorgvuldig leest

...
Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

5. Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

Tijdens deze 1-daagse excursie bezoek je de belangrijkste archeologische en culturele schat van Peru. De dag begint met ophaalservice bij je hotel en transfer naar het treinstation in Ollantaytambo. Een vroeg vertrek om 05:05 uur betekent dat je ruim de tijd hebt om Machu Picchu te verkennen. Je bewondert de schoonheid van de valleien tijdens de treinreis naar Aguas Calientes. Vanaf dit punt is het slechts 30 minuten met de bus naar het heiligdom van Machu Picchu. Verken het Inca-complex met een deskundige gids. Je ziet de Tempel van de Zon, de Intihuatana, de Tempel van de 3 Vensters, het mausoleum en meer. Je hebt vrije tijd om foto's te maken en zelf rond te lopen. Bezoek Plaza de Armas in de stad en zie wat voor handwerk er wordt aangeboden. Keer terug naar Ollantaytambo met de trein waarna je wordt teruggebracht naar Cuzco.

...
Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

6. Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

Ontmoet je chauffeur in je hotel of het treinstation in Aguas Calientes. Begeef je op de prachtige rit van 30 minuten naar Machu Picchu, waar je je paspoort toont en door de veiligheidscontrole gaat. Loop 20 minuten naar het bovenste gedeelte van Machu Picchu en volg je gids naar de perfecte uitkijklocatie. Je gids leidt je door de legendarische site tijdens een 2-uur durende rondleiding, waarin je de geschiedenis van de verloren stad en Machu Picchu ontdekt. Krijg een panoramisch uitzicht op de ruïnes en de omliggende bergen. Verdwaal in de doolhofachtige stenen constructies. Daarna keer je terug naar Aguas Calientes.

...
Van Aguas Calientes: retourbusticket naar Machu Picchu

7. Van Aguas Calientes: retourbusticket naar Machu Picchu

Geniet tijdens de busrit van de rust en het landschap. De bussen zijn comfortabel en uitgerust met airconditioning.  De professionele chauffeur zorgt ervoor dat je ontspannen kunt genieten van de reis. Profiteer van flexibele reistijden en gunstige prijzen, en geniet boven alles van een prachtige reis.  

...
Cusco: dagexcursie naar Machu Picchu met optioneel wandelen

8. Cusco: dagexcursie naar Machu Picchu met optioneel wandelen

Ervaar een tour die ideaal is voor degenen die weinig tijd hebben, maar Machu Picchu niet willen missen, een van de meest magische plekken ter wereld. Krijg een rondleiding door de archeologische vindplaats en je kiest voor optionele wandelingen naar Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain. Begin je reis met een pick-up om 04:00 uur bij hotels en hostels in het centrum van Cusco en ga naar Ollantaytambo om aan boord te gaan van de trein naar de stad Machu Picchu. De treinrit van 2 uur is zonder gids. Bij aankomst wacht de gids met de namen van elke reiziger. Volg je gids naar het busstation om aan boord van de bus naar de citadel te gaan. De reis duurt ongeveer 25 minuten. Begin een rondleiding van 2 uur door het historische heiligdom van Machu Picchu. Na je rondleiding heb je vrije tijd om de site zelf te verkennen. Er zijn gebieden beschikbaar die niet bij de tour zijn inbegrepen, zoals de Inca-brug, en je kunt je gids altijd om suggesties vragen om meer te ontdekken in je vrije tijd. Als je een van de wandelopties kiest, krijg je de kans om de beroemde bergen rondom Machu Picchu te beklimmen om een prachtig uitzicht op de Inca-citadel te zien. Later op de middag neem ik de bus terug naar Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt om uiteindelijk je laatste busreis naar Cusco te maken, die in totaal ongeveer 4 uur duurt. De geschatte aankomst in Cusco is rond 22.30 uur.

...
Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

9. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco om 07:40 uur. Verken de Heilige Vallei van de Inca's en bezoek de pittoreske stadjes Pisaq en Ollantaytambo. De lunch wordt verzorgd in de stad Urubamba (inbegrepen). Na de tour in de heilige vallei, neem je de trein naar Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes wordt u naar uw accommodatie gebracht. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Vroeg opstaan voor een transfer van 7:00 uur van Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van twee uur door Machu Picchu. Leer met je deskundige gids alles over de oude Inca-stad en bezoek de verschillende locaties, waaronder tuinen, heiligdommen, waterkanalen, gevangenissen en meer. Na de rondleiding heb je vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Je wordt dan teruggebracht naar de stad Aguas Calientes, waar je tijd hebt voor de lunch voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Ten slotte zal de touroperator je met de bus naar de stad Cusco brengen.

...
Van Cusco: Machu Picchu 2-daagse Budget Tour met de auto

10. Van Cusco: Machu Picchu 2-daagse Budget Tour met de auto

Reis naar de iconische Machu Picchu tijdens een tweedaagse tour die speciaal is ontworpen als een betaalbaar alternatief dat je meeneemt door schilderachtige bergen, langs inheemse dorpen en door weelderige junglewandelingen. Maak uw reis comfortabeler door te upgraden naar opties zoals hotels in Aguas Calientes en extra bus- en treinuitbreidingen. DAG 1: Cusco - Santa Teresa - Hydro-elektrisch - Aguas Calientes Ophalen om 7:00 uur bij hotels en hostels in het centrum van Cusco. Ga door de Heilige Vallei en waardeer verschillende dorpen en klimatologische veranderingen in de Andes. Aankomst rond 13.30 uur in Santa Teresa, waar een typische lunch wordt geserveerd. Vervolg vervolgens de tour totdat je rond 15:00 uur aankomt bij Hydroelectric. Start vanaf hier een wandeling over de treinsporen door een inheemse jungle naar Aguas Calientes, ongeveer een tocht van 3 uur. U kunt bij de kassa een extra trein naar Aguas Calientes kiezen als u de wandeling niet wilt doen. Bij Aguas Calientes zal uw gids u naar uw accommodatie leiden (als de optie is geselecteerd). Je hebt ook de mogelijkheid om optioneel te ontspannen bij de warmwaterbronnen (deze activiteit kan alleen ter plaatse worden betaald) of een wandeling te maken door de stad voor het diner. DAG 2: Aguas Calientes - Machu Picchu - Hydro-elektrisch - Cusco Sta 's morgens vroeg op en om 04.30 uur om de wandeling naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's, te beginnen. De steile wandeling naar boven duurt ongeveer 1:30 uur en het doel is om de zonsopgang vanaf de Inca-citadel te waarderen en als eerste aan te komen. De wandeling naar Machu Picchu vereist een redelijke fysieke conditie - je kunt ook een extra bus naar Machu Picchu kiezen bij de kassa, als je de wandeling niet wilt doen. Ontvang een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu en de omliggende sites. Geniet van vrije tijd om foto's te maken en rond te kijken in de citadel. Als u een van de extra wandelingen naar een van de bergen kiest, splitst u met de groep om alleen naar de Huayna Picchu of Machu Picchu-berg te gaan - u kunt deze wandelingen bij de kassa toevoegen. Verlaat Machu Picchu en keer rond 11.30 uur terug naar Aguas Calientes (lopend of met de bus, afhankelijk van of je een add-on kiest bij het afrekenen). Eenmaal in Aguas Calientes, begin je de wandeling terug naar Hydroelectric, waar je gids wacht om de groep te verzamelen om terug te keren naar de stad Cusco - nogmaals, je kunt een add-on kiezen voor een trein naar Hydroelectric bij de kassa, als je dat niet doet wil de wandeling doen. Je bent rond 21.30 - 22.00 uur terug in Cusco. De drop-off vindt plaats op het San Francisco-plein in het historische centrum, vlakbij Plaza de Armas. Afstanden voor de hele route: • Afstand afgelegd per auto / busje van Cusco tot waterkrachtcentrale: ongeveer 4 tot 5 uur • Trekkingafstand van waterkrachtcentrale tot Aguas Calientes: ongeveer 2:30 uur (enkele reis) • Trekkingafstand van Aguas Calientes tot Machu Picchu: 1:30 uur (enkele reis) • Bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu: 25 minuten (enkele reis) • Afstand afgelegd met auto / busje van waterkrachtcentrale naar Cusco: ongeveer 5 tot 6 uur

...

Plan je bezoek

 • De beste periode en meer informatie over Machu Picchu

  Als je Huayna Picchu, de hoogste piek met het beste uitzicht, wil beklimmen, kun je beter vroeg gaan. Per dag mogen slechts 400 bezoekers de hoogte in, dus de rij ontwikkelt zich al lang voor zonsopgang!
  Het weer: hoewel het regenseizoen tussen oktober en april is, kan de hemel op elk moment flink losbarsten.

 • Hoe kom je er?

  Vanuit Cuzco duurt het 3,5 uur met de PeruRail trein om by Aguas Calientes, het dorp aan de voet van Machu Picchu te komen (de naam Machu Picchu Pueblo wordt ook gebruikt voor het dorp). De treintickets raken snel uitverkocht, tijdig boeken is dus belangrijk, het best weken van tevoren! Je kunt in een minuut of 90 van Aguas Calientes naar Machu Picchu wandelen. Bussen vertrekken vanaf 5:30 elke paar minuten, maar je kunt rekenen op lange wachttijden en grote drukte.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks open van 6:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets kosten 126 soles, ongeveer $45 per kaartje.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker! Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Machu Picchu is te voet of per bus te bereiken vanaf Aguas Calientes.
 • Extra tips

  • Ga vroeg zodat je zeker naar boven kunt!

  • De wandeling is inspannend en er is vaak regen.

Sitemap Machu Picchu

Wil je alle activiteiten in Machu Picchu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Machu Picchu

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.086 beoordelingen

Ik kwam zonder ontbijt te eten in Machu Picchu en het was armoedig en het werd behoorlijk pittig, maar ik was in staat om veilig terug te keren naar de poort door de reactie van de gids. Het wordt sterk aanbevolen om goed te eten en veel water te drinken als je gaat. Vroeg in de ochtend is het personeel van de pick-up van het hotel tot de Peru Rail-rit en de gids van het Machu Picchu-station perfect. Het was een Engelse tour, maar toen ik hem vertelde dat hij niet goed was in Engels, legde hij het langzaam en duidelijk uit. Het spijt me dat ik eindelijk niet kon bedanken.

Alles was goed georganiseerd en we genoten van de Tour naar Machu Picchu. Net toen we de kaartjes in een envelop kregen, met een handgeschreven schema voor de dag. We waren een beetje verrast, als alles zo serieus en georganiseerd is als je zou verwachten van een Tour voor 600 € voor 2 personen. Maar alles was geweldig.

Ik raad ten zeerste aan om de bergbeklimming te doen. Ik ben niet fit en deed het in minder dan een uur. Met het bergticket mag u één keer opnieuw binnenkomen, wat betekent dat u kunt vertrekken, naar het toilet kunt gaan en terug kunt gaan.

Het kan misschien goedkoper zijn door alles in Cusco te huren, maar de service is 5 sterren

Alles is perfect georganiseerd en dichtgeknoopt! Een onvergetelijke ervaring!