Datums kiezen

Machu Picchu

Machu Picchu

Machu Picchu: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

1. Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zitten. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramisch uitzicht. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die u selecteert, kunt u genieten van een geleid bezoek aan Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, de droge kuil, de Tempel van de Zon, het Inka-huis, de waterbronnen, stel drie overkappingen, Pisonay Square en het archeologische reservaat. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap aan boord van de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy waar het vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

2. Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Machu Picchu: toegangsbewijs

3. Machu Picchu: toegangsbewijs

Boek je toegangsbewijs voor Machu Picchu met een handige service die je ticket via e-mail verstuurt. Kies bij aankomst welk circuit je wilt volgen. Circuit 1 (Llaqta de Machupicchu): Wandeling naar het bovenste en onderste deel van de archeologische site, terrassen en landbouw. Als je van plan bent Machu Picchu uitgebreid te verkennen, is circuit 1 ideaal. Circuit 2 (Llaqta de Machupicchu en Incabrug): Baan je een weg naar het bovenste en onderste deel van de archeologische site met routes naar Inti Punku en de Incabrug. Circuit 3 (Machupicchu Berg): Bezoek het lagere deel van de archeologische site, inclusief de landbouwzone, de Tempel van de Zon en het Huis van de Inca. Circuit 4, optie 1 (Waynapicchu Berg): Verken het onderste deel van de archeologische site, waaronder de landbouwzone, de Zonnetempel, het Huis van de Inca, de Heilige Rots en de waterspiegels, en maak een wandeling op de Waynapicchu Berg. Circuit 4, Optie 2 (Huchuypicchu Berg): Verken het onderste deel van de archeologische site, waaronder de landbouwzone, de Zonnetempel, het Huis van de Inca's, de Heilige Rots en de waterspiegels, en maak een wandeling op de Huchuypicchu Berg.

Machu Picchu: standaard toegangsticket

4. Machu Picchu: standaard toegangsticket

Verken de Inca-ruïnes van Machu Picchu zelfstandig met een standaard toegangskaartje voor deze schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Reserveer je toegangskaartje om de vindplaats te betreden. Je kunt zelf vervoer en een gids regelen voor het bezoek.  Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad.  Voor het betreden van de Verloren Citadel van Machu Picchu is het verplicht om begeleid te worden door een erkende gids. Je kunt bij de ingang naar de ruïnes een gids huren.

Machu Picchu: Hele dagtour vanuit Cusco met optionele lunch

5. Machu Picchu: Hele dagtour vanuit Cusco met optionele lunch

Ontdek de magie van de Andes en Machu Picchu tijdens een dagtocht vanuit Cusco. Bewonder het uitzicht op de bergen in de trein naar Aguas Calientes. Stap in een comfortabele bus naar Machu Picchu en begin aan een rondleiding. Geef je ervaring een upgrade en voeg er een authentieke Peruaanse lunch aan toe. Je begint met de ophaalservice vanaf je hotel in Cuzco en reist naar het station van Ollantaytambo om op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Dit is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Geniet van een mooie treinreis door het spectaculaire Andeslandschap. De trein beschikt over voldoende zitplaatsen met grote ramen, waardoor je een weids uitzicht hebt op de omliggende jungle en de bergen.  Vervolgens maak je een busreis van 25 minuten naar Machu Picchu. Aangenomen wordt dat de stad Machu Picchu in de jaren 1450 werd gebouwd als een vakantieoord voor de Inca-keizer Pachacuti. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben haar nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd het langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Maak een rondleiding met gids over deze plek, waarbij je uitleg krijgt over de oorsprong van deze adembenemende citadel en de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de Tempel van de Drie Ramen, de Ronde Torens, de Heilige Zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na deze tour keer je terug naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om de stad te verkennen en van een optionele lunch te genieten.  Na enige tijd in de stad keer je terug naar het station van Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je weer terug wordt gebracht naar je hotel.

Vanuit Aguas Calientes: Bus ticket heen en terug naar Machu Picchu

6. Vanuit Aguas Calientes: Bus ticket heen en terug naar Machu Picchu

Profiteer van het gemak van vooraf geboekte retourtransfers van Aguas Calientes naar Machu Pichu. Geniet van de rust en stilte terwijl je in een bus met airconditioning rijdt en onderweg het landschap bewondert. Uw professionele chauffeur zorgt ervoor dat uw transfers veilig en ontspannen verlopen. Vermijd de drukte en geniet van een flexibel schema en redelijke prijzen.

Entreeticket Machu Picchu en Huayna Picchu

7. Entreeticket Machu Picchu en Huayna Picchu

Ontdek de bezienswaardigheden van Machu Picchu, de Verloren Stad, en wees één van de 400 mensen per dag die de Huayna Picchu mogen beklimmen. Verken de verloren stad van de Inca's in je eigen tempo, ontdek oude gebouwen zoals de tempel van de zon, de waterspiegels en de terrasvormige landbouwvelden, en beklim de beroemde Huayna Picchu-berg. Bewonder het adembenemende uitzicht op Huayna Picchu en sta versteld als je de beruchte, historische stad in het echt ziet.

Cusco: Machu Picchu 4-daagse Inca Trail Trek & Panoramatrein

8. Cusco: Machu Picchu 4-daagse Inca Trail Trek & Panoramatrein

Tackle de onvergetelijke Inca Trail en geniet van een once-in-a-lifetime hike naar Machu Picchu. Ontdek tijdens deze 4-daagse tocht vanuit Cusco een van de oudste pelgrimstochten ter wereld en verken een nevelwoud. Dag 1: Cusco - Km 82 - Ayapata Vertrek vroeg in de ochtend vanuit je hotel in Cusco, rijd naar Km 82, het startpunt, en begin de Inca Trail wandeling langs Llactapata, Tarayoc en kom na 6 uur aan bij de eerste camping in Ayapata, gelegen op 3300 meter boven zeeniveau. Dag 2: Ayapata - Dode Vrouwen Pas - Chaquicocha In de ochtend ga je op weg naar het hoogste punt van de Inca Trail, waarbij je twee bergen passeert voor in totaal 10 uur wandelen. Steek de Dode Vrouwen Pas over, het hoogste punt van de Inca Trail op 4215 meter (13829 voet). Steek daarna de Runqurakay Pas over, met 4000 meter (13123 voet), naar de Chaquicocha camping. Dag 3: Camping - Phuyupatamarca - Wiñaywayna Na een goede nachtrust in Chaquicocha begin je aan de 6 uur durende trektocht, waarbij je Phuyupatamarca, Intipata en ten slotte de archeologische vindplaats Wiñaywayna op 2600 meter bezoekt. Je komt door een aantal ecologische zones met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Bekijk orchideeën, bromelia's, kolibries, vossen en herten. Dag 4: Zonnepoort - Machu Picchu Sta vroeg op en wandel in 2 uur naar Machu Picchu door de Zonnepoort en geniet van een uniek uitzicht op Machu Picchu. Na het verkennen van Machu Picchu ga je aan boord van de Panoramic Vistadome trein terug naar Cusco en word je 's avonds bij je hotel afgezet.

Aguas Calientes: Machu Picchu Officieel Ticket, Bus & Gids

9. Aguas Calientes: Machu Picchu Officieel Ticket, Bus & Gids

Verken de historische citadel van Machu Picchu met een ticket met voorrangstoegang en een retourtransfer vanuit Aguas Calientes. Geniet van een panoramisch uitzicht op de ruïnes en de omliggende bergen en verken de archeologische vindplaats vervolgens tijdens een rondleiding met gids. Nadat je de gids hebt ontmoet, begin je aan de prachtige rit van 30 minuten naar Machu Picchu. Maak een wandeling van 20 minuten naar het bovenste deel van Machu Picchu en volg je gids naar de perfecte uitkijkplaats.  Breng 2 uur door op de legendarische locatie en verdiep je in de geschiedenis van de Verloren Citadel en Machu Picchu. Je zult verdwalen in de doolhofachtige stenen constructies van de vindplaats.  Geniet van het prachtige panoramische uitzicht op de ruïnes en de bergen. Dwaal door de doolhofachtige stenen constructies en keer daarna weer terug naar Aguas Calientes.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei, Pisac, Moray & Zoutmijnen Tour

10. Vanuit Cusco: Heilige Vallei, Pisac, Moray & Zoutmijnen Tour

Ga tijdens deze dagtour door de Heilige Vallei naar de must-see plekken van Cusco en maak kans op traditioneel Inca-bier. Laat je ophalen bij je hotel in het stadscentrum van Cusco en ga naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de Heilige Vallei om u voor te bereiden op uw ontdekkingsdag. Ga verder naar de stad Pisac, de plaats van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en bewonder hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die overlopen in de Heilige Vallei. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Vervolg met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Bekijk naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god Wiracocha vertegenwoordigt. Kies na je tijd bij de ruïnes ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven zodat je je reis kunt voortzetten persoonlijke reizen naar Machu Picchu.

802 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Machu Picchu

Wil je alle activiteiten in Machu Picchu bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Machu Picchu

Gemiddelde beoordeling

4.6
(2.354 beoordelingen)

Een van de beste ervaringen uit mijn leven! En Lima Tours maakte het mogelijk! Het gaat niet alleen om het bezoeken van Machu Picchu, het gaat om alles wat erbij komt kijken... De spectaculaire trein en het uitzicht zijn uniek. Ze brengen je dichter dan ooit bij de geschiedenis, wortels en cultuur van de voorouders van de Andes... Ansichtkaartafbeeldingen. .. Totaal genieten van begin tot eind...

Fantastische excursie naar Machu Picchu. Ik had een prive-gids die alles goed uitlegde. De terugreis met Peru Rail was een 'ramp'. Over moeten stappen, in de stromende regen, stomplelend door het oerwoud, slechte coördinatie en communicatie! Uiteindelijk deden we bijna 7 uur over een treinreis van 47 km. Hier kan Lima tours niks aan doen natuurlijk.

Het was een prachtige dag want: ALLES WAS PERFECT GEORGANISEERD. Ophalen, bus, trein, terugreis, hulp van verschillende gidsen op verschillende locaties, overdracht/overname met naambordjes, eten en rondleiding. Dank daarvoor. Grote lof en aanbeveling gegarandeerd.

Alles is perfect. De gids was perfect en zeer behulpzaam. Met de chauffeur creëerden ze een omgeving in de omgeving. Rustig en sereen ondanks alle wegen en archeologische vindplaatsen om te bezoeken. Ik raad ten zeerste aan!

Absoluut fantastische reis, en het is allemaal te danken aan de gids Daniel, die zeer bekwaam, lief en aanwezig was.