Dingen om te doen Madaba

Madaba: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Jeruzalem: Petra 2-daagse tour met maaltijden

1. Vanuit Jeruzalem: Petra 2-daagse tour met maaltijden

Onze twee volle dagen beginnen in Jeruzalem, terwijl we richting de Jordaanse grens gaan. We steken de grens van King Hussein / Allenby over en gaan Jordanië binnen, ongeveer een uur door de woestijn van Judea rijden. We gaan verder richting Madaba, een oude Jordaanse stad, en gaan omhoog naar het uitkijkpunt van Mount Nebo. Dan gaan we lunchen. Vanaf hier gaan we naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra waar u zult genieten van bedoeïenen gastvrijheid, inclusief een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed voor de nacht. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnhemel zitten en sterren kijken, terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. Op de tweede dag zullen we Petra touren. Petra, een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de stijgende kliffen als het graf van een Nabateese koning, en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. We gaan door de Siq, een smalle kloof, en maken een rondleiding door de Schatkamer en het amfitheater met onze gids die de locaties en geschiedenis zal uitleggen terwijl je je verwondert over de schoonheid van elke structuur. Daarna heb je vrije tijd om individueel verder te gaan zoals je wilt: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af, wandel naar het klooster en verken de verschillende locaties. We ontmoeten elkaar voor de lunch in Wadi Musa voordat we terugkeren naar Jeruzalem via de Allenby-grensovergang. Deze volledig begeleide tour, inclusief volledig vervoer en uitgebreide informatie, kan verder worden verbeterd door gebruik te maken van onze reis-app voor smartphones en tablets. De app biedt je kaarten, informatie en foto's, kan gratis worden gedownload op onze site voordat je op reis gaat, dus er is geen internetverbinding nodig. Je kunt de sites ook alleen verkennen, zonder gids, als je dat liever doet. Voor meer informatie over de sites die we passeren, download onze gratis reis-app op je smartphone.

Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

2. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

Van Amman: Dead Sea and Madaba Tour met Hotel Pickup

3. Van Amman: Dead Sea and Madaba Tour met Hotel Pickup

Begin je 10-uur durende tour met een rit van Amman naar Madaba. Madaba is een van de oudste steden in het Midden-Oosten en de thuisbasis van een aantal kerken. Velen zijn nu in verval, maar je kunt nog steeds buitengewone mozaïeken uit de 7e en 8e eeuw zien. Bezoek de St. George en Martyrs-kerken, en later de Mount Nebo-kerk. Geniet vanaf de top van het uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei. Jericho is meestal zichtbaar, en op een heldere dag kun je Jeruzalem zien. Ga verder naar de doopsite van de Jordaan en vervolgens naar de Dode Zee voor een geweldig panoramisch uitzicht. Stop een uur bij het Dode Zee-strand om te ontspannen en te genieten van de lunch, voordat je terugkeert naar Amman.

Amman: privétour naar Madaba, Mount Nebo en doopsite

4. Amman: privétour naar Madaba, Mount Nebo en doopsite

Begin met het ophalen van je hotel in Amman en spring op een voertuig met klimaatregeling, een Engels sprekende privéchauffeur en WiFi-toegang. Geniet van het uitzicht op de woestijnlandschappen van Jordanië terwijl je naar het zuiden reist naar Madaba. Bekijk interessante plaatsen en specifieke informatie over de reis. Bij aankomst op Madaba ontdekt u de oude mozaïekstad met een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw. Zie de 6e-eeuwse mozaïekkaart van Jordanië en het Heilige Land in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George; gemarkeerd met punten die verband houden met historische verhalen die in de bijbel worden genoemd. Beklim vervolgens de berg Nebo, een heilige berg in Jordanië die op ongeveer 817 meter boven zeeniveau staat. De berg Nebo is doordrenkt van religieuze betekenis als een belangrijke joods-christelijke bedevaartplaats. Het is waar Mozes het beloofde land voor het eerst vanaf de top zag en waar profeet Mozes zou zijn gestorven. Bezoek de basiliek op de top van de berg, gebouwd door Egyptische monniken in de 4e eeuw. Binnen zie je een verzameling goed bewaarde Byzantijnse mozaïeken, met afbeeldingen van dieren in het wild en de jacht. Geniet ook vanaf de top van een panoramisch uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei. Ga vervolgens naar De doopplaats van Jezus Christus; gelegen aan de Jordaanse kant van de rivier de Jordaan. Het stond in de bijbelse tijd bekend als Bethanië buiten de Jordaan en wordt beschouwd als een van de drie heiligste plaatsen van het christendom. Krijg de kans om te bidden of verken eenvoudig deze belangrijke bedevaartplaats waar veel profeten zouden hebben bezocht. De doopsite, in het Arabisch 'Maghtas' genoemd, is een van de belangrijkste recente ontdekkingen in de bijbelse archeologie en werd pas in 1996 ontdekt. Na het ervaren van deze heilige bezienswaardigheden en genieten van het fantastische uitzicht, kom je terug met je chauffeur voor de terugreis, eindigend met een hotelaflevering in Amman.

Privé volledige reis van Madaba City-mozaïeken, Mount Nebo, Dode Zee

5. Privé volledige reis van Madaba City-mozaïeken, Mount Nebo, Dode Zee

Begin deze privétour met een panoramisch bezoek aan de hoofdstad van Jordanië, Amman. Begin vanuit het oude gebied met een uitkijkpunt vanaf de Citadel en ga verder naar de straten in het centrum en de lokale markten langs de kerken en moskeeën, evenals door het Romeinse theater en de Rainbow Street. Ga vervolgens naar het nieuwe moderne Amman voor een sightseeingtour door de witte architectuur waar de stad bekend om staat. Blijf de mozaïekstad Madaba bezoeken. De meest populaire en bekende is de oude mozaïekkaart van Jordanië en het Heilige Land in de 6e eeuw, gevonden in de Sint-Joris-orthodoxe kerk, gemarkeerd met de aandachtspunten van enkele historische verhalen die in de Bijbel zijn vastgelegd. Ga naar het openluchtmuseum dat bekend staat als het Archeologisch Park, dat een verzameling ruïnes en mozaïeken herbergt, zoals de kerk van de Maagd Maria en andere mozaïeken van vloerhuizen. Bezoek de historische katholieke kerk van Sint Johannes de Doper, met zijn prachtige klokkentoren voor een adembenemend uitzicht op Madaba. Bezoek het ondergrondse museummonument van Johannes de Doper. Vrije tijd om een mozaïekworkshop te verkennen, indien geïnteresseerd. Beklim vervolgens de berg Nebo waar de profeet Mozes zou zijn gestorven. Geniet van het uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei en bezoek de mozaïeken en oude relikwieën die te vinden zijn in de Franciscaanse kerk op de berg Nebo. Rijd naar het laagste punt op aarde voor vrije tijd om te zwemmen in de therapeutische wateren van de Dode Zee voor een ervaring die je niet mag missen, want het is de eerste natuurlijke spa ter wereld! Na deze lange dag sluit u de tour af met een terugkeer naar uw hotel in Amman.

Privétour van een halve dag naar Madaba en de berg Nebo

6. Privétour van een halve dag naar Madaba en de berg Nebo

Geniet van een tour van een halve dag naar Mount Nebo en Madaba vanuit Amman City. Uw privé Engels sprekende chauffeur haalt u op bij uw hotel. 10 kilometer ten westen van Madaba met uitzicht op de Jordaanvallei ligt de berg Nebo, een van de vermeende locaties van het graf van Mozes. De top van deze eenzame, winderige plek biedt een spectaculair uitzicht over de Dode Zee naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Je kunt de bronnen zien waar Mozes op de grond sloeg om water voort te brengen. Slechts 20 minuten ten zuiden van Amman, aan de Kings Highway, ligt de met mozaïeken gevulde stad Madaba. Deze historische stad, bekroond door een kleine kerk, ligt midden in het vruchtbaarste land van Jordanië. In veel opzichten is Madaba een atypische stad op de oostelijke oever, die in één belangrijk aspect verschilt: onder bijna elk huis ligt een mooi Byzantijns mozaïek. Veel van deze mozaïeken zijn opgegraven en zijn te zien in het museum van de stad, maar naar schatting liggen er nog veel meer verborgen om ontdekt te worden. Het mooiste mozaïek dat tot nu toe is gevonden, bevindt zich nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats op de vloer van de Grieks-orthodoxe kerk van St. George. Nadat de rondleiding is voltooid, keert u terug naar dezelfde ophaallocatie (elk Amman City Hotel).

Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

7. Vanuit Tel Aviv: 3-daagse trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

Amman: Madaba, Mount Nebo, Betha en privétour door de Dode Zee

8. Amman: Madaba, Mount Nebo, Betha en privétour door de Dode Zee

Verlaat uw hotel in Amman met een recreatief voertuig met airconditioning en een Engelssprekende chauffeur die ook dienst doet als uw gids, en vertrek op uw privétour naar Madaba, de stad van mozaïeken. Aankomst in de Sint-Joriskerk, de 19e-eeuwse basiliek in het hart van de stad. Deze beroemde kerk herbergt de Madaba-mozaïekkaart, een ingewikkeld gedetailleerd vloermozaïek van het Heilige Land waarvan wordt aangenomen dat het in de 6e eeuw na Christus is gemaakt. Bewonder het kerkinterieur en verwonder je over de prachtige vloerkaart, met zijn suggestieve afbeeldingen van het oude Jeruzalem, Jericho, en landen waaronder de Libanon, de Sinaï en Egypte. Ga naar het openluchtmuseum dat bekend staat als het Archeologisch Park, dat een verzameling ruïnes en mozaïeken herbergt, zoals de kerk van de Maagd Maria en andere mozaïeken van vloerhuizen. Bezoek de historische katholieke kerk van Sint Johannes de Doper, met zijn prachtige klokkentoren voor een adembenemend uitzicht op Madaba. Bezoek het ondergrondse museummonument van Johannes de Doper. Ga verder naar de berg Nebo, de heuvel waarvan wordt aangenomen dat Mozes uitkeek over het Heilige Land. Absorbeer het weidse uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei en bezoek de Byzantijnse kerk op de top om de legendarische mozaïeken te zien. Aanschouw de lichtgevende stukken vroege kunst en hun levendige recreaties van dieren, mensen en jachttaferelen voor het maken van wijn in dit prachtige Franciscaanse klooster. Geniet onderweg van het uitzicht op de dorre landschappen van Jordanië en stop bij Bethany voorbij de rivier de Jordaan, in het Arabisch bekend als "El-Maghtas", de plek aan de oostelijke oever van de rivier waar men gelooft dat Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper . Ontmoet een lokale gids en maak een rondleiding langs de rivieroevers en de belangrijkste opgegraven ruïnes, leer hoe de site werd geheiligd als de plaats van Jezus' doopsel door het Vaticaan en een bezoek van paus Johannes Paulus II in 2000 AD Drink in de krachtige gevoel van spiritualiteit en zie de overblijfselen van Romeinse en Byzantijnse kerken, grotten, putten en dooppoelen. Luister terwijl je loopt terwijl je gids uitlegt waarom archeologen geloven dat Johannes de Doper hier leefde, predikte en dopen deed. Hoor meer over deze beroemde christelijke bedevaartsplaats en hoe deze heilig wordt gehouden in alle drie de grote religies - het christendom, het jodendom en de islam omdat het de geloofsplaats is van de hemelvaart van de profeet Elia. Let op: het Bethanië in deze reis moet niet worden verward met Bethanië in Jeruzalem, waar men gelooft dat Maria Magdalena leefde en Lazarus uit de dood opstond. Rijd naar het laagste punt op aarde voor vrije tijd om te zwemmen in de therapeutische wateren van de Dode Zee voor een ervaring die je niet mag missen, want het is de eerste natuurlijke spa ter wereld! Daarna komt u opnieuw samen met uw chauffeur en keert u terug naar Amman, waar uw tour eindigt met het inleveren van een hotel.

Van Amman/Dode Zee: tour van een halve dag naar Ma'in Hot Springs

9. Van Amman/Dode Zee: tour van een halve dag naar Ma'in Hot Springs

Deze dagtour neemt je mee naar de warmwaterbronnen van Hammamat Ma'in, op 58 km van Amman en 37 km van Madaba/Dode Zee. Gewoon ontspannen en genieten van de helende eigenschappen van het mineraalrijke water. De bronnen zijn afkomstig van de winterse regenval op de Jordaanse hoogvlakten. Terwijl het water zich een weg baant door de Wadi Zarqa Ma'in-vallei, helpen ondergrondse lavaspleten om het op te warmen - temperaturen variëren van 104 tot 145 graden Fahrenheit. Het water is ook doordrenkt met huidherstellende mineralen, zoals waterstofsulfide, kalium, magnesium en calcium. U heeft de mogelijkheid om te genieten van het mineraalrijke warme thermale water en u daarin te ontspannen. Van de wateren is bekend dat ze huidaandoeningen, aandoeningen van de bloedsomloop en pijn in de botten, gewrichten en rug behandelen. Het is ook de locatie van Herodes de Grote die naar verluidt in het geneeskrachtige water heeft gebaad, en waar mensen sinds de dagen van Rome komen voor thermische behandelingen of gewoon om te genieten van een warm bad.

Van Amman: Volledige dag Holy Land Tour

10. Van Amman: Volledige dag Holy Land Tour

Vertrek op een wervelende dagtocht van de meest beroemde bezienswaardigheden in het historische Jordaanse Heilige Land. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, ga je naar de oude stad Madaba, die bekend staat om zijn kleurrijke Byzantijnse en Umayyad-mozaïeken. Bezoek de Grieks-orthodoxe kerk van St. George en bekijk het belangrijke vloermozaïek, een vroegchristelijke schat die vandaag de oudste kaart van Palestina is en veel historische inzichten in het gebied biedt. Doorgaan naar Mt. Nebo, opgenomen in de Bijbel als de plaats waar Mozes een uitzicht kreeg op het Beloofde Land. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht op de vallei van de rivier de Jordaan, Jericho en op heldere dagen, Jeruzalem. Bekijk de overblijfselen van een Byzantijnse kerk en klooster op Syagha, het hoogste punt van de berg. Bezoek een andere site van Bijbelse betekenis met een tussenstop in Al-Maghtas of 'Betanië voorbij de Jordaan', de plaats aan de oostelijke oever van de rivier de Jordaan waar Johannes de Doper Jezus zou hebben gedoopt. Verken twee belangrijke archeologische vindplaatsen met kluizenaarswoningen, doopvijvers en de overblijfselen van kerken en kloosters. Sluit de dag af met een verfrissende duik in de Dode Zee. Drijf moeiteloos in dichte zoute wateren terwijl u uitkijkt over de vallei van de Jordaan, Israël en de Westelijke Jordaanoever.

Topbezienswaardigheden in Madaba

Sitemap Madaba

Wil je alle activiteiten in Madaba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madaba

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 59 beoordelingen

De driedaagse reis naar Jordanië omvatte een stadstour naar Jerash en Amman, bezoek aan Petra en jeepsafari in Wadi Rum. We verbleven in bedoeïenenkampen die ons een authentieke ervaring gaven van de bedoeïenenlevensstijl en een speciale vermelding voor de thee die ze serveerden. Hoewel het te koud was (3 graden Celsius), kregen we 4 dekens die voldoende waren om ons tegen de kou te beschermen. We waren met een groep van 40 personen, maar alles was op tijd. Ik ben vegetariër en had geen moeite om vegetarische gerechten te vinden en het buffetmenu had meer vegetarische gerechten dan niet-vegetarische. Onze gids Mahdi gaf ons details over de sociale en culturele aspecten van Jordanië, hij stond zelfs open voor politieke en economische vragen. Wat de grensovergang betreft, zou het geen probleem moeten zijn, tenzij je je paspoort en geld bij je hebt voor de in- en uitgang naar Jordanië. De tijd bij elke stop was voldoende en we waren nergens gehaast.

Abdulla, de gids, heeft geweldig werk geleverd door ons te leiden op ons driedaagse avontuur naar Petra. Hij was attent, informatief en grappig. Dag 1 en 3 zijn erg lange reisdagen en grensovergangen. Er kan iets meer informatie zijn over wat u aan de andere kant kunt verwachten, zodra u de grens oversteekt. We wachtten 45 minuten voordat er iemand opdook om de reis voort te zetten met weinig informatie over hoe lang we zouden wachten. Anders dan dat, alles was geweldig!

Het was geweldig om Jordanië twee dagen te bezoeken. De sites waren adembenemend. Onze Jordan-gids Mehdi gaf ons veel informatie en legde alles heel goed uit. Houd er echter rekening mee dat het even kan duren om beide grenzen binnen te komen. Van Israël naar Jordanië was oké, andersom duurde het bijna twee uur vanwege ondervragingen, paspoortcontroles en wat al niet. Ik kan het echter ten zeerste aanbevelen om deze reis te maken. Je zal er geen spijt van krijgen!

bevredigende rondleiding

De gids was zeer professioneel en we hadden een leuke en zorgeloze tijd! Het was goed dat er geen extra kosten waren, zelfs als ik alleen deelnam. Ik had liever een driedaagse tour gehad in plaats van een tweedaagse tour, indien mogelijk, omdat ik een volledige dag in Petra kon blijven en de woestijnervaring de volgende dag geweldig was. Cho aanbevolen tour

Rhania onze gids was geweldig!!!! De excursies zijn fantastisch goed georganiseerd, de tijd is goed beheerd, we hadden altijd vrije tijd om de locaties te verkennen, het eten was uitstekend op alle plaatsen waar we stopten! De bedoeïenenkampen aan de top! Ik raad zonder enig voorbehoud aan, ik vond het geweldig! ! ! !