Belevingen in

Madrid

Verwacht inspirerende kunst, mooie gebouwen en een hoogstaande culinaire cultuur in de levendige Spaanse hoofdstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Madrid: 10 bezienswaardigheden

De cultuur in Madrid lijkt plezier boven hard werk te plaatsen, maar de stad heeft in de historie enkele van de meest prachtige kunstwerken en gebouwen van Europa voortgebracht. Hier een selectie van beste plekken in de Spaanse hoofdstad!

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan?

  Het hoogseizoen is in de zomer, hoewel de hitte dan zo sterk is dat zelfs de locals de stad ontvluchten voor een koeler oord. De lente en herfst zijn gemakkelijker, maar in de milde winter zijn de hotels een stuk goedkoper!

 • Hoe veel dagen?

  In Madrid is genoeg te beleven om er een week te verblijven zonder een seconde verveeld te raken. De stad ligt ook gunstig voor het maken van dagtrips: denk aan historische stadjes Toledo of Segovia, of een wijntour in de regio Ribera del Dureo.

 • Hoe kom je van de luchthaven naar de stad?

  Luchthaven Barajas is enorm, dus er zijn genoeg opties voor je verbinding naar de stad. Er zijn taxi's beschikbaar, maar de Renfetrein is goedkoper en sneller. Toch kan het in de spits fijner zijn om de shuttlebus vanaf het vliegveld te nemen. Je kunt ook de metro pakken, hoewel dat een slechte optie is als je veel bagage hebt.

 • Vervoer in de stad

  De bus en metro zijn betrouwbaar en goedkoop. Het kan handig zijn om een Madrid Tourist Travel Pass te kopen, waarmee je 1, 3, 5 of 7 dagen toegang hebt tot alle bussen en metro's. Taxi's zijn ook relatief goedkoop en goed georganiseerd.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst is het weer mild en zijn er minder toeristen.

Sitemap Madrid

Wil je alle activiteiten in Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 25.679 beoordelingen

Super leuke vriendelijke gids, die goed Engels sprak en veel wist. Er waren wat mensen die niet konden fietsen en daarom moesten afhaken. Dus ga niet als je niet kan fietsen, dat is levensgevaarlijk!! De fiets was van goede kwaliteit met veel versnellingen! Echt een aanrader :) ik had een gewone fiets (niet electronisch) en het is wel heuvelachtig, dus af en toe echt inspanning leveren. Ik zou deze fietstour echt aanraden!

was een heel leuke, instructieve fietstocht .. af en toe wel een klimmetje maar Michel houdt alles goed in de gaten. De uitleg en de interessante locaties die we zagen waren top. Ik ben zelf niet zo van het fietsen maar het ging goed goed en je ziet VEEL van de stad wat je anders niet ziet. Goed zo Michel. Handig was ook het lijstje met lekkere restaurants !!

David was een leuke spontane gids die begon met de woorden ik geef geen monoloog, dus ben vrij om vragen te stellen. Het was fijn om met een compacte groep te reizen ivm covid (7 personen). Luchtige rondleiding, wees ons op topstukken en gaf ons ruim de tijd om alles tot ons te nemen.

Super leuke Fietstour gehad, goed geregeld. Veel informatie gehad over de geschiedenis en restaurant tips, gaan we zeker gebruiken! Onze gids was gezellig en

Wat een geweldige gids hadden wij. Hij wist veel uitleg te geven over de diverse kunstwerken en de wijk, hierdoor echt een hele leuke ervaring gehad