Belevingen in

Madrid

Verwacht inspirerende kunst, mooie gebouwen en een hoogstaande culinaire cultuur in de levendige Spaanse hoofdstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Madrid: 10 bezienswaardigheden

De cultuur in Madrid lijkt plezier boven hard werk te plaatsen, maar de stad heeft in de historie enkele van de meest prachtige kunstwerken en gebouwen van Europa voortgebracht. Hier een selectie van beste plekken in de Spaanse hoofdstad!

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan?

  Het hoogseizoen is in de zomer, hoewel de hitte dan zo sterk is dat zelfs de locals de stad ontvluchten voor een koeler oord. De lente en herfst zijn gemakkelijker, maar in de milde winter zijn de hotels een stuk goedkoper!

 • Hoe veel dagen?

  In Madrid is genoeg te beleven om er een week te verblijven zonder een seconde verveeld te raken. De stad ligt ook gunstig voor het maken van dagtrips: denk aan historische stadjes Toledo of Segovia, of een wijntour in de regio Ribera del Dureo.

 • Hoe kom je van de luchthaven naar de stad?

  Luchthaven Barajas is enorm, dus er zijn genoeg opties voor je verbinding naar de stad. Er zijn taxi's beschikbaar, maar de Renfetrein is goedkoper en sneller. Toch kan het in de spits fijner zijn om de shuttlebus vanaf het vliegveld te nemen. Je kunt ook de metro pakken, hoewel dat een slechte optie is als je veel bagage hebt.

 • Vervoer in de stad

  De bus en metro zijn betrouwbaar en goedkoop. Het kan handig zijn om een Madrid Tourist Travel Pass te kopen, waarmee je 1, 3, 5 of 7 dagen toegang hebt tot alle bussen en metro's. Taxi's zijn ook relatief goedkoop en goed georganiseerd.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst is het weer mild en zijn er minder toeristen.

Sitemap Madrid

Wil je alle activiteiten in Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 25.679 beoordelingen

Ondanks dat ‘t weer niet helemaal meeviel, hebben we met Kaspar van Bravobike in Madrid een hele leuke fietsroute gehad! Omdat ‘t regende, belandden we ook nog ergens aan de koffie met een heerlijk broodje erbij. Op de tijd werd helemaal niet gelet, dus uiteindelijk duurde de tour een stuk langer dan gepland. Kaspar was een hele relaxte aardige gids, die een hoop te vertellen had over deze prachtige stad. Een aanrader dus om een fietstour door de stad te boeken bij Bravobike met Kaspar als persoonlijke gids! Hartelijke groetjes van Claudia en Petra (info@bravobike.com)

Op de afgesproken tijd en plaats kwam een heel vriendelijke en toffe gids ons ophalen om het paleis te betreden. We kregen een heel gedetailleerde rondleiding met een vrolijke noot hier en daar. Ieder kreeg de tijd om eventueel vragen te stellen. Haar Engels was heel duidelijk te verstaan. Het resultaat was een heel aangenaam bezoek aan het paleis.

Was erg een mooie show! Echt een aanrader zit veel passie in. Om goed te kunnen concentreren op de show zou ik geen eten bij de kaartjes toevoegen

Fijne manier om niet te moeten wachten aan de kassa en vlotjes binnen te kunnen gaan

Wat een temperament, prachtig voetenwerk en een mooie stem! Tapasdiner was prima.