Madrid
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Madrid

Madrid: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Madrid

Madrid: 10 bezienswaardigheden

De cultuur in Madrid lijkt plezier boven hard werk te plaatsen, maar de stad heeft in de historie enkele van de meest prachtige kunstwerken en gebouwen van Europa voortgebracht. Hier een selectie van beste plekken in de Spaanse hoofdstad!

Plaza de España

Plaza de España

Bij het metrostation met dezelfde naam kom je op het Plaza de España, waar een gigantisch standbeeld van Miguel de Cervantes over zijn personages Don Quixote en Sancho Panza uittorent.

Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu

Voetbalfans kunnen tours maken door Real Madrid-stadion Santiago Bernabéu, over het veld lopen, de kleedkamers bezoeken en de prijzenkast bewonderen!

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Foto: Jean-Pierre Dalbéra @Flickr (CC BY 2.0)

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Het Reina Sofía Museum van Moderne Kunst heeft een voorname collectie aan 20ste- en 21ste-eeuwse Spaanse kunst, met Picasso's Guernica als één van vele hoogtepunten.

Museo del Prado

Museo del Prado

Het Museo del Prado toont de klassiekere kunst, met de meest uitgebreide collectie van Spaans werk tussen de 12de en de 19de eeuw.

Palacio Real

Palacio Real

Het Palacio Real is één van de spectaculairste paleizen in Europa, gebouwd uit Spaans marmer en omringd door prachtige tuinen en binnenplaatsen.

Plaza Mayor

Plaza Mayor

Ooit vonden hier stierengevechten plaats, tegenwoordig liggen op de grens van marktplaats Plaza Mayor en wijk Austrias de beste restaurants van Madrid.

Gran Vía

Gran Vía

Deze levendige en extravagante winkelstraat is 's avonds het kloppend hart van het Madrileense nachtleven. Vandaar de bijnaam: de Spaanse Broadway!

Thyssen-Bornemisza Museum

Thyssen-Bornemisza Museum

Het Thyssen-Bornemisza Museum vormt na het Prado en het Reina Sofia de derde schakel in de "kunstdriehoek" van Madrid. De eigenaresse is een voormalig Miss Spanje, de collectie is eclectisch.

Círculo de Bellas Artes
Foto: jacinta lluch valero @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Círculo de Bellas Artes

Nog een grote naam in de Madrileense kunstwereld! En deze galerie heeft iets extra's: op het dakterras heb je verreweg het beste uitzicht over Madrid.

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro

Madrid kent veel groen, maar Retiro Park vormt met zijn beelden, fonteinen en bloemen de mooiste plek voor joggers, picknikers, schippers - en jou!

Plan je bezoek aan Madrid

Beste tijd om te gaan?

Het hoogseizoen is in de zomer, hoewel de hitte dan zo sterk is dat zelfs de locals de stad ontvluchten voor een koeler oord. De lente en herfst zijn gemakkelijker, maar in de milde winter zijn de hotels een stuk goedkoper!

Hoe veel dagen?

In Madrid is genoeg te beleven om er een week te verblijven zonder een seconde verveeld te raken. De stad ligt ook gunstig voor het maken van dagtrips: denk aan historische stadjes Toledo of Segovia, of een wijntour in de regio Ribera del Dureo.

Hoe kom je van de luchthaven naar de stad?

Luchthaven Barajas is enorm, dus er zijn genoeg opties voor je verbinding naar de stad. Er zijn taxi's beschikbaar, maar de Renfetrein is goedkoper en sneller. Toch kan het in de spits fijner zijn om de shuttlebus vanaf het vliegveld te nemen. Je kunt ook de metro pakken, hoewel dat een slechte optie is als je veel bagage hebt.

Vervoer in de stad

De bus en metro zijn betrouwbaar en goedkoop. Het kan handig zijn om een Madrid Tourist Travel Pass te kopen, waarmee je 1, 3, 5 of 7 dagen toegang hebt tot alle bussen en metro's. Taxi's zijn ook relatief goedkoop en goed georganiseerd.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  In de lente en de herfst is het weer mild en zijn er minder toeristen.

Activiteiten in Madrid

De must-see bezienswaardigheden in Madrid

Steden in Spanje

Sitemap Madrid

Wil je alle activiteiten in Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madrid

fantastische gids, die werkelijk alles leek te weten Madrids Royals

We hadden een fantastische gids. Ze leek echt alles te weten van de geschiedenis van Madrid en het Spaanse vorstenhuis. Ze nam de tijd voor vragen, liet zich niet opjagen door groepen "speeding Chinezen". Echt iemand die met passie haar groep "Engels-talige" in prima Engels haar gehoor kon leiden door het prachtige paleis. Enige smet was dat er bij de groep zich een arrogante Spaans-talige vrouw aan kon sluiten die in haar taal ook nog eens de gehele rondleiding liet vertellen. Overigens weer met alle geduld van onze gids. Maar daarvan wil toch adviseren dat niet meer te doen. Het leidt af en gaat ten koste van de mogelijkheid vragen te stellen. Onze tour liep daardoor uit, maar dat geeft weer aan met hoeveel geduld en passie onze gids de tour heeft gedaan. Wat mij betreft krijgt zij een dikke 10.

Chaotische organisatie maar toch bevredigend

Blijkbaar was er een processie in de binnenstad. Ook in de straat van de fietsdepot. Er was pas 3 kwartier op voorhand een mail gestuurd. Deze hadden we niet ontvangen. (Geen wifi) Dus is de tocht uiteindelijk een half uur later begonnen met een lieve maar verwarde begeleider. Hij improviseerde een nieuwe route omdat vele straten ontoegankelijk bleken door de processie. Halfweg viel 1 elekt fiets uit, maar hij wisselde spontaan. Uiteindelijk toch een geslaagde tocht gehad, omdat we dit met de nodige humor hebben beleefd.

Madrid: Zonsondergang en nachtverlichting fietstocht Beoordeeld door Katrien, 25-06-2019

Een andere kant van Madrid onder deskundige begeleiding

Mark Connolly liet een andere kant van Madrid zien, de duistere kant van de Inquisitie. Gebouwen waar de Inquisitie banden mee heeft gehad en dat met de verhalen van Mark: geweldig. Het einde van de wandeling is ook de laatste wandeling van de slachtoffers: van de gevangenis naar het Plaza Mayor waar de terechtstellingen plaatsvonden. Indrukwekkend!

Madrid: geleide wandeling Spaanse Inquisitie Beoordeeld door Bertil, 18-08-2019

Gids brengt historie op een beeldende manier tot leven. Aanrader!!!

Allereerst hiermee skip je de rij en dat is echt een hele vette plus gezien de grote drukte. De tour groepen zijn op uren dat de individuele bezoeker nog niet in paleis mag. Verder: erg knap hoe onze gids een paleis met 3400 kamers met humor, anekdotes en veel kennis van zaken in de tour weet te vatten.

Prachtige excursie met hele goede gids Lydia

Veel gezien, we hadden overal ruim de tijd voor. De bus was op tijd op het ophaalpunt en we waren ook keurig op tijd weer terug. Vriendelijke gids, Lydia, vertelde veel, sprak zeer goed Engels en was heel behulpzaam. Heel erg genoten van deze dagtocht.