Madrid
Flamenco

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Madrid Flamenco: Onze meest aanbevolen

Madrid: flamencovoorstelling met opties voor eten en drinken

1. Madrid: flamencovoorstelling met opties voor eten en drinken

Beleef de passie van flamencodans en -muziek bij de historische tablao Torres Bermejas in hartje Madrid. Het is de belangrijkste flamencovoorstelling ter wereld. Het theater opende in 1960 en is uniek vanwege de schitterende ruimte die gebaseerd is op het interieur van de Bermejas-torens van het mooie Alhambra van Granada. Bewonder de muren met Arabische motieven, de sierlijke tegels en bewerkte houten plafonds terwijl de flamenco-artiesten je boeien met hun onvergetelijke artistieke optreden. Bekijk de schitterende choreografieën van de Cuadro Flamenco, die bestaat uit de beste zangers, gitaristen, klappers en dansers uit de flamencotraditie. Maak deel uit van deze geweldige volkscultuur bij een flamenco-avond compleet met dineropties die op de traditionele Spaanse keuken gebaseerd zijn.

...
Madrid: "Emociones" live Flamencoshow

2. Madrid: "Emociones" live Flamencoshow

Ervaar de diepe sensatie van de Flamenco van dichtbij tijdens een live dansoptreden in 's werelds eerste Flamencotheater. Het nieuwste stuk in het theater, "Emociones", is een boeiende krachttoer die de rauwe virtuositeit van het dansensemble demonstreert. Deze show is tekenend voor de Flamencotraditie, die door UNESCO  als "immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid" werd geclassificeerd. Je zult betoverd raken door de kracht en elegantie van de dansers. Je hart zal harder kloppen wanneer de gitaar begint te spelen en vervolgens een kloppend ritme creëert. Dompel je onder in de duetten, traditionele liederen en gitaarsolo's die naar een onvergetelijke finale leiden.  Geniet van de schoonheid van de Flamenco in een intieme setting. Je zit zo dicht bij de vijf artiesten op het podium, dat je bijna de naden op de traditionele lange kostuums van de dansers kunt zien. Het theater is niet alleen een plek voor shows, maar dient ook als ontmoetingsplaats voor liefhebbers van de Flamenco en voor diegene die zich in de Andalusische cultuur willen verdiepen.

...
Madrid: Flamencoshow in Café Ziryab

3. Madrid: Flamencoshow in Café Ziryab

De flamencoshows in Café Ziryab vinden elke dag (behalve op dinsdag) 's avonds om 21:30 uur plaats, met iedere week verschillende artiesten die zorgen voor een grote verscheidenheid aan dansstijlen, gitaarspel en zang. Kijk naar een show van 80 minuten met je vooraf gereserveerd toegangskaartje. Op vrijdagen en zaterdagen om 23:00 uur staan gevestigde solisten en veelbelovend jong talent op het podium voor de late show. Het publiek is gemengd en bestaat zowel uit mensen van de lokale flamencogemeenschap, als uit een algemeen publiek van bezoekers die geïnteresseerd zijn in deze rijke kunstvorm. De flamenco is door de UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid. In het charmante Café Ziryab heerst een intieme en vertrouwde sfeer, waar je kunt genieten van goede wijn, een koud biertje of een drankje met heerlijke tapas. Op zondagmiddag wordt er thee of koffie met cake geserveerd. Bij de flamencoshows om 21:30 uur krijg je een gratis drankje. Er geldt een andere toegangsprijs voor de late shows (23:00 uur) op vrijdag en zaterdag. De gidsen spreken Engels, Frans en Duits.

...
Madrid: essentieel toegangsticket voor flamencoshow met drankje

4. Madrid: essentieel toegangsticket voor flamencoshow met drankje

Boek je ticket voor Madrid's Essential Flamenco Show en ga terug in de tijd naar de oorsprong en wortels van deze traditionele Spaanse kunstvorm. Bezoek de locatie, pak een drankje aan de bar en bereid je voor op een onvergetelijk optreden. Begin uw avond door het team te ontmoeten en maak vervolgens een korte rondleiding door de tablao (locatie). Ga terug naar het begin van de flamenco en zie het podium met een verscheidenheid aan artiesten die ons verrassen met hun talent. Krijg een drankje aangeboden aan de bar terwijl je kennismaakt met de plek. Bezoek vervolgens de oude originele stenen grot waar de show zal plaatsvinden. Hier word je geïnformeerd over feiten en de geschiedenis van flamenco. Eindelijk begint de show van 1 uur. Beleef de show zonder het gebruik van versterkers of microfoons, waardoor dit een zo authentiek mogelijke flamenco-ervaring wordt: intimiteit, passie en traditie in één. Dit spektakel wordt geregisseerd door "El Mistela", die de Nationale Flamenco Critic Prize won. Onder zijn begeleiding behaalt het evenement al zeven jaar certificaten van uitmuntendheid.

...
Madrid: Flamenco-workshop en show met diner en drankjes

5. Madrid: Flamenco-workshop en show met diner en drankjes

Beleef een authentieke flamenco-avond in Madrid, kijk naar een spetterende show en neem deel aan een flamencoworkshop. Leer meer over de geschiedenis van deze al lang bestaande kunstvorm, voordat u zich tegoed doet aan een heerlijke lokale maaltijd en geniet van verfrissende drankjes. Begin je ervaring met een introductie tot de iconische kunst van flamenco. Leer tijdens een leuke workshop over de geschiedenis van de dans, enkele van zijn curiositeiten en probeer een paar danspassen uit. Geniet vervolgens van een lokale maaltijd. Geniet van de soep van de dag of "El Cortijo"-salade als voorgerecht, gevolgd door een keuze uit "raciones" - traditionele gerechten gemaakt om te delen - van het menu. Tot slot, leun achterover en geniet van de show. Laat je zintuigen hypnotiseren, want enkele van de beste flamencoartiesten van Madrid zullen je verrassen met een show vol sentiment, passie en energie.

...
Madrid: flamencovoorstelling bij Tablao Las Carboneras

6. Madrid: flamencovoorstelling bij Tablao Las Carboneras

Tablao Las Carboneras ligt in het traditioneelste deel van Madrid, El Madrid de los Austrias, en bevindt zich in de kelder van het oude paleis van de Graaf van Miranda. Het idee achter het concept was om de oude cabaretstijl terug te brengen in een tablao en restaurant waarbij traditie met de beste hedendaagse flamenco-optredens gecombineerd wordt. Het Tablao/restaurant combineert optredens met een selectie van Spaanse gerechten van hoge kwaliteit en biedt ook geregeld voorstellingen van bekende artiesten als José Maldonado, Candy Román, Ari Alexis Patacuás, Juan Herrera, Shin Yamasawa, Diego Agudo Pinilla, Isabel Fischer en Ana Palma. Nip van je favoriete drankje terwijl je geniet van de flamencovoorstelling van 1 uur met 8 artiesten. Kies voor de dineroptie om je tablao-ervaring helemaal af te maken.

...
Madrid: flamenco-show in Tablao "Las Tablas"

7. Madrid: flamenco-show in Tablao "Las Tablas"

Las Tablas is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde en belangrijke flamenco-podia in Madrid. Laat je betoveren door de traditionele Spaanse flamencodans, die wordt geproduceerd met moderne podiumtechnieken zoals weelderige verlichting, akoestiek en podiumontwerp.  Maak je ervaring compleet met een authentieke Spaanse maaltijd met een verscheidenheid aan salades en Iberische producten, evenals een drankje dat bij alle opties is inbegrepen.

...
Madrid: Flamencoshow in Corral de la Moreria

8. Madrid: Flamencoshow in Corral de la Moreria

Geniet van een flamencoshow uitgevoerd door 9 artiesten in de Corral de la Morería, de kathedraal van flamenco in Spanje. Geniet van een drankje tijdens de show of trakteer uzelf op een gastronomisch 3-gangen diner met drankjes. De zaal werd in 1956 geopend door Manuel del Rey en is de meest bekende tablao flamenco ter wereld. Door de geschiedenis heen is de Corral de la Morería getuige geweest van optredens van enkele van de beste professionals van deze discipline. De locatie bevindt zich in het historische centrum van Madrid, naast het Koninklijk Paleis. Het decor herschept een setting die doet denken aan de originele tablao flamenco die je terug in de tijd neemt. Het is populair bij veel beroemde persoonlijkheden, dus wees niet verbaasd als je naast een beroemdheid, een politicus of een koninklijke persoon zit.

...
Madrid: Flamenco Show met één drankje

9. Madrid: Flamenco Show met één drankje

Geniet van een verbluffende 1,5-uur durende flamencoshow van muziek en dans in een beroemde tablao flamenco (flamenco-bar) in Madrid. Je zult genieten van een onvergetelijke artistieke ervaring door een cuadro flamenco (flamenco troupe) bestaande uit de beste artiesten, waaronder zangers, gitaristen, klappers en dansers. De uitgevoerde nummers omvatten de meest populaire in de flamencotraditie en programma's roteren het hele jaar door. Tijdens een prachtige show met flamenco-liedjes en -dansen, geniet je van een drankje naar keuze.

...
Madrid: traditionele flamencoshow van 1 uur

10. Madrid: traditionele flamencoshow van 1 uur

Bezoek een cultureel centrum gewijd aan flamenco en bekijk een traditioneel live optreden. Ervaar flamenco door middel van dans en zang, terwijl de gitaar de artiest begeleidt en hun selectie dansen versierd met sjaals, castagnetten, tamboerijnen en een staartjurk. Wees getuige van de schoonheid en technische perfectie van de kunstvorm die een intense emotie oproept bij de toeschouwers. De intieme setting biedt plaats aan maximaal 54 personen en de uitvoering wordt gedaan zonder de hulp van microfoon of geluidsversterking. Voorafgaand aan of na uw show kunt u door de kunstgalerie en winkel van het cultureel centrum bladeren. Daarnaast is het centrum gelegen in de buurt van Chueca, zeer dicht bij Plaza de Chueca, waar men kan eten of drinken.

...

Sitemap Madrid

Wil je alle activiteiten in Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 1.121 beoordelingen

Erg persoonlijk en met passie dit opgevoerd. Na de show werd er nog gesproken met 2 danseressen. Ze vertelden achtergrond informatie. Het kleinschalige intieme sfeer was top! We hadden ook een prachtige plaats voor het podium. Professioneel en gewoon steengoed!

Was erg een mooie show! Echt een aanrader zit veel passie in. Om goed te kunnen concentreren op de show zou ik geen eten bij de kaartjes toevoegen

Wat een temperament, prachtig voetenwerk en een mooie stem! Tapasdiner was prima.

Super leuk om mee te maken. Wat een passie en emoties stralen deze dansers uit.

Geweldige ervaring in een authentiek Spaans tablao!