Madrid
Kasteel- & paleistours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Madrid Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Van Madrid: dagtrip naar Avila en Segovia

1. Van Madrid: dagtrip naar Avila en Segovia

Avila is een van de oudste steden van Spanje en wordt omgeven door goed bewaarde muren uit de 11e eeuw en lijkt op een immens kasteel. De oude wijken herbergen een aantal belangrijke romaanse kerken, gotische paleizen en de 12e-eeuwse gotische kathedraal van de stad, die ook versterkt is. Tijdens deze dagexcursie vanuit Madrid zie je de buitenkant van de Avila-kathedraal, de romaanse basiliek van San Vicente en bezoek je de Plaza Mayor. Maak een korte wandeling door de oude straten van de stad naar het klooster van Ste. Therese. Vervolg uw weg naar Segovia, een stad die rijk is aan historische monumenten. Bekijk het prachtige Romeinse aquaduct uit de tijd van keizer Augustus. De elegante kathedraal en het fort Alcazar, het meest spectaculaire kasteel van Spanje, behoren tot de hoogtepunten. Zowel Avila als Segovia staan op de Werelderfgoedlijst van de mensheid.

...
Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

2. Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

Geniet van een rondleiding van 2 uur door het Koninklijk Paleis van Madrid. Bewonder kunstwerken van Velázquez en Goya terwijl je het paleis op een rustig moment van de dag verkent, samen met een deskundige gids met diepgaande kennis over het huis van de Spaanse Royals van vroeger en nu.  Start bij het metrostation Opera op Plaza de Isabel II, waar het Teatro Royal is gevestigd en je jouw gids zult ontmoeten. Na een pittoreske wandeling over Plaza de Oriente, geniet je van het voorrecht om de wachtrij over te slaan voordat u het paleis binnengaat. Bezoek de Troonzaal, de Banketzaal en de Koninklijke Appartementen. Laat je verrassen door de manier waarop deze kamers door jouw professionele gids op boeiende en fascinerende wijze tot leven worden gewekt. Bewonder exclusieve kunstwerken van Velázquez en Goya, evenals historische voorwerpen als wandtapijten, harnassen en sierlijke zwaarden.Geniet van het 19e-eeuwse ontwerp en de prachtige bloemenpracht van het gebouw, dat een uitstekende achtergrond vormt voor gedenkwaardige foto's. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid een ontspannende wandeling maken door de Koninklijke Tuinen en andere hoogtepunten bezoeken, zoals de Koninklijke Armorie en de Apotheek.

...
Madrid: Toledo, Segovia & Alcázar - kleine groepsrondleiding

3. Madrid: Toledo, Segovia & Alcázar - kleine groepsrondleiding

Dompel jezelf onder in de geschiedenis, architectuur en culturele hoogstandjes van Toledo, Segovia en breng een bezoek aan het historische en prachtige Alcázar. Kies tussen een kleine groepsrondleiding of een privérondleiding met vertrek vanuit Madrid. Je reis naar Toledo begint met een adembenemend uitzicht op de stad aan de Mirador del Valle, een perfecte gelegenheid om een prachtige panoramische foto te maken. Wanneer je de oude wijk van Toledo binnengaat, leidt een wandeltocht je door de historische Joodse wijk.Geniet daarna van vrije tijd om bezienswaardigheden zoals de kathedraal te verkennen, de lokale damasceense winkels te bekijken of traditionele gebakjes te proberen in een van de vele bakkerijen. De tweede helft van je excursie brengt je naar de historische stad Segovia, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie.  Bewonder het indrukwekkende Romeinse aquaduct, de prachtige kathedraal en de architectuur uit de oude Romeinse tijd en de middeleeuwen.  Het beste komt als laatst: reis naar het Alcázar van Segovia, een van de beroemdste kastelen van Spanje uit de 12e eeuw. Beide pauzes tijdens de tour zijn inclusief vrije tijd om zelf te verkennen, samen met insidertips van je gids om verborgen juweeltjes te ontdekken.  Tijdens deze tour wordt de volgende route gevolgd: 1. Uitkijkpunt Mirador del Valle 2. Aankomst in Toledo 3. San Martín-brug 4. Wandelroute beginnend in de Joodse wijk 5. Pauze op het Plaza Zocodover 6. Aankomst in Segovia 7. Lunchpauze 8. Wandeltocht door Segovia 9. Bezoek aan het Alcázar van Segovia 10. Vertrek terug naar Madrid

...
Palacio Real Madrid: rondleiding zonder wachtrij

4. Palacio Real Madrid: rondleiding zonder wachtrij

Verken het Koninklijk Paleis van Madrid (Palacio Real de Madrid) met een professionele gids en ontdek de voormalige officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Ook bekend als het 'Palacio de Oriente' dankzij haar nabijheid tot het Plaza de Oriente aan de oostkant van het paleis, wordt het gebouw vandaag de dag enkel nog gebruikt voor recepties, ceremonies en officiële evenementen. Het paleis heeft een uitgebreide collectie stoffering, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Je kunt ook een wandeling maken door enkele van de privékamers waar royalty's woonden, de troonzaal en de koninklijke eetzalen, evenals de spiegelkamer van het bewind van Karel IV. Bewonder de rijke versieringen van officiële kamers, waarbij elke kamer zijn eigen persoonlijkheid prijsgeeft. Bezoek de troonkamer, de gala diner kamer en de koninklijke kapel.

...
Vanuit Madrid: El Escorial & Vallei Gevallenen - 5-uurs tour

5. Vanuit Madrid: El Escorial & Vallei Gevallenen - 5-uurs tour

Nadat je je gids ontmoet, verlaat je het drukke stadscentrum in een comfortabele bus met airconditioning. Bij de eerste halte geniet je van een rondleiding met gids door het koninklijke klooster El Escorial, een architecturaal hoogstandje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is een symbool van de macht van de toenmalige regering. Kom meer te weten over het indrukwekkende koninklijke mausoleum en het verhaal achter de lange bouwwerkzaamheden van 21 jaar. Bewonder de symmetrie van het gebouw in renaissancestijl. Luister naar de informatie van de gids terwijl je het Habsburgs-paleis, de ontmoetingsruimte, de basiliek en de fantastische bibliotheek verkent.  Vervolgens stap je opnieuw op de bus voor een korte rit naar de Vallei der Gevallenen. Deze site bevindt zich op 9 kilometer van El Escorial, in Sierra de Guadarrama. Dit enorme monument, gebouwd tussen 1940 en 1959, is in de berg uitgehouwen op 1350 meter hoogte. Een indrukwekkende 150 meter hoog kruis torent boven het prachtige natuurgebied van de bergketen nabij Madrid uit.

...
Vanuit Madrid: dagtour Ávila incl. stadsmuur & Segovia

6. Vanuit Madrid: dagtour Ávila incl. stadsmuur & Segovia

Het trefpunt is in het centrum van Madrid waar je de groep 15 minuten voor het begin van de tour ontmoet. Je reist naar Ávila in een bus met airconditioning. Hier aangekomen begin je aan een wandeling met gids door de oude binnenstad om de indrukwekkende geschiedenis van de stad te ontdekken. Bekijk de kerken in Romaanse stijl, gotische paleizen en een versterkte kathedraal uit de middeleeuwen. Bezoek de goed bewaarde muren van Ávila en luister naar verhalen over gebeurtenissen waarvan ze door de eeuwen heen getuige zijn geweest. Bewonder de vesting en torens, die door UNESCO zijn uitgeroepen tot werelderfgoed. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de andere delen van de stad te verkennen. Je ziet de gids weer op het aangegeven tijdstip om de tour naar Segovia voort te zetten. Als je voor deze optie kiest, geniet je van een overheerlijk gastronomisch menu voor de lunch. Of je geniet van wat vrije tijd in de stad om andere plekken te gaan bekijken, zoals het Romeinse aquaduct van Segovia. Ontmoet je gids opnieuw voor de kathedraal voor een rondleiding door de stad. Loop door de oude Joodse wijk en volg je gids richting het Alcazar van Segovia. Geniet van een bezoek met gids en bewonder de spectaculaire architectuur die als inspiratie diende voor een beroemde Disney-film.

...
Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met Skip-the-line Ticket

7. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met Skip-the-line Ticket

Haal het meeste uit uw bezoek aan het Koninklijk Paleis door deel te nemen aan een rondleiding onder leiding van een professionele gids en de lange wachtrijen voor tickets over te slaan. Leer meer over de geschiedenis van het gebouw en de grote collectie kunstwerken. Een bezoek aan het paleis is een must voor elk bezoek aan Madrid. Het Koninklijk Paleis heeft een totale oppervlakte van 199.000 m² en bestaat uit 3478 kamers en is daarmee het grootste koninklijk paleis van West-Europa. Het werd gebouwd door koning Felipe V op de overblijfselen van het Koninklijk Alcazar, dat in 1734 door een brand werd verwoest. Tijdens deze rondleiding leer je over de verzameling muziekinstrumenten van het paleis, waarvan de Stradivarius Palatinos een van de belangrijkste is. Het Koninklijk Paleis verbergt vele jaren aan verhalen en geheimen die de gids je tijdens deze rondleiding zal vertellen. Je ziet ook veel indrukwekkende schilderijen, sculpturen en stoffering die goed bewaard zijn gebleven.

...
Madrid: Palacio de Liria-tour

8. Madrid: Palacio de Liria-tour

Bewonder dit neoklassieke gebouw, een van de belangrijkste privéwoningen van Madrid. Leer meer over de geschiedenis van een van de meest vooraanstaande geslachten van Spanje door middel van documenten, foto's, sculpturen, wandtapijten en andere werken. Terwijl je door de gangen dwaalt, voel je de sporen van de voorbije eeuwen en leer je niet alleen de geschiedenis van een van de meest bekende families van Spanje kennen, maar ook enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Spanje en de wereld. Verken deze verzameling historische voorwerpen en kunst die in de loop van meer dan 500 jaar is verzameld. Bewonder de schilderijen van grote meesters als Goya, Velázquez, Murillo, Zurbarán, El Greco, Ribera, Rubens, Titiaan, Palma Vecchio, Jan Brueghel de Oude, Madrazo en Winterhalter.

...
Vanuit Madrid: 5 uur El Escorial & Vallei van de Gevallenen

9. Vanuit Madrid: 5 uur El Escorial & Vallei van de Gevallenen

Deze excursie van 5 uur vanuit Madrid begint met een bezoek aan het klooster El Escorial. Het werd gebouwd onder het bewind van de machtige koning Filips II als residentie voor Spaanse koningen, een klooster, en een koninklijk pantheon. Het werd een symbool voor de grote macht van het Spaanse Rijk in die tijd. Het artistiek en historisch belang van het monument werd erkend toen het werd benoemd tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je bezoekt het klooster, het Klooster van de 4 Evangelisten, het paleis van Filips II, het koninklijk pantheon, de kapittelhuizen, en de basiliek. De Vallei van de Gevallenen werd gebouwd in 1936, ongeveer 9 kilometer van Escorial, als gedenkteken aan hen die stierven tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Dit indrukwekkende werk staat in een prachtige vallei in het Guadarrama-gebergte, en bestaat uit een kruis van meer dan 150 meter hoog, en een basiliek en graftombe, in de harde steen onder de berg gebouwd. De excursie is inclusief toegang tot de Vallei, en een bezoek aan het binnenste van de basiliek.

...
Madrid: rondleiding en voorrang bij het Koninklijk Paleis

10. Madrid: rondleiding en voorrang bij het Koninklijk Paleis

Sla de lange rijen voor het Koninklijk Paleis van Madrid over en kom meer te weten over de geschiedenis van de Spaanse monarchie tijdens een rondleiding. Zie hoe het paleis door de eeuwen heen veranderde dankzij informatieve observaties van je deskundige gids. Ontdek een unieke en koninklijke collectie van wandtapijten, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken, waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Bezoek de privévertrekken, de troonzaal en de banketzalen en zie ook de spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bewonder een belangrijke verzameling van muziekinstrumenten en zie de Engelse tuinen uit de 19e eeuw en 2 neoklassieke fonteinen. Ontdek de traditionele tapas van Spanje en ervaar de eetcultuur van Madrid als een lokale bewoner wanneer je kiest voor de optie tapas proeven. Na de rondleiding door het Koninklijk Paleis wandel je door de stad naar één van de belangrijkste bars in Madrid. Spanje staat internationaal bekend om zijn gastronomie en is trots op zijn rijke cultuur en culinaire geschiedenis. Hier eindigt je rondleiding, waardoor je de kans krijgt om door het centrum van Madrid te lopen.

...

Sitemap Madrid

Wil je alle activiteiten in Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madrid

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.923 beoordelingen

Uitstekende reis. Wat een geweldige tijd... Onze gids, Jose Miguel, heeft fantastisch werk geleverd door ons de bezienswaardigheden van Toledo te laten zien. Zoals bij elke tour, is het erg moeilijk om de tijd te combineren met alles wat er te zien is in een korte tijdspanne. Ik denk dat Jose Miguel zijn best heeft gedaan op basis van de toegewezen tijd. Zijn kennis en vriendelijke houding werd zeer gewaardeerd. We hadden twee pauzes van een uur om wat te lunchen en rond te lopen. Sommigen zeiden dat dat te kort was, vooral gezien de drukte in de stad. Maar het is ons toch gelukt. Wat nog belangrijker is, we vertrokken met een levenslange herinnering en een prachtige dag. Onze chauffeur Victor regelde de wegen uitstekend en gaf ons soms een veilig gevoel. Als ik kritiek moest leveren, waren er in het begin wat kleine haperingen. We hebben geen rode vlag opgemerkt. Moest de bus vinden. De routebeschrijving was een beetje verwarrend. Gelukkig waren we er vroeg bij en daarna verliep alles

De gids sprak zeer goed Engels en vertelde op een zeer ludieke manier het verhaal van het koninklijk paleis. Je verveelde je geen minuut. We hebben nogal uitstappen geboekt met Get Your Guide en iedere keer was alles goed geregeld.

Amazing tour with a great guide. She gave the information with a smile, every now an then a joke. It was more than good. It was super. Keep it up

Rocio gave us a clear and complete explanation with a funny and light touch.

Was erg indrukwekkend, prachtig. Goede reisleider David.