Meer foto's

Vanaf € 10 per persoon

Museo Thyssen-Bornemisza tickets

Product ID: 20282
Belangrijke Informatie
Duur
8.5 uur
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Kunst van de 13e eeuw tot de laat 20ste eeuw.
  • Collectie van 19e-eeuwse Amerikaanse schilderkunst die je in geen enkel Europees museum vindt.
Overzicht
Geniet van toegang tot de permanente tentoonstelling van het Museo Thyssen-Bornemisza en de tijdelijke exposities.
Wat te verwachten
Het Thyssen-Bornemisza museum biedt bezoekers een unieke kijk op kunstgeschiedenis van de 13e tot de laat 20ste eeuw. Dürer, Raphael, Titian, Rubens, Rembrandt, Caravaggio, Manet, Renoir, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Kandinsky, Picasso, Hopper and Rothko behoren tot de grote meesters wiens schilderijen de bezoekers boeien en verrassen. Alle belangrijke kunststromingen, die worden uitgebeeld door werken van adembenemend niveau, worden achtereenvolgens gepresenteerd alsof je een kunstboek leest.

De collectie met bijna 1000 tentoongestelde werken, laat de bezoeker pauzeren in de Renaissance, slenteren in de Barok, baden in het Expressionisme of opgaan in de 20ste-eeuwse avant-garde stroming. De geschiedenis van de westerse kunst ontvouwt zich voor je ogen in de gallerijen van het Palacio de Villahermosa, dat speciaal voor de Thyssen-Bornemiszacollectie werd herontworpen door Rafael Moneo.

Oorspronkelijk privé-eigendom, inmiddels behoort deze internationale collectie tot de Spaanse staat. Het laat ons kennis maken met de opmerkelijke smaak van haar twee voornaamste makers: Baron Heinrich Thyssen-Bornemisza (1875-1947) en zijn zoon, Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza (1921-2002). In tegenstelling tot de Spaanse Koninklijke collecties met de statige kunstwerken, biedt deze, in hoofdzaak privé-collectie, een heerlijk intieme beleving.

In 2004 werd de collectie uitgebreid met de Carmen Thyssen-Bornemiszacollectie, die uit meer dan 200 werken bestaat. Deze werken vullen de stijlen en genres die al aanwezig zijn in de permanente collectie perfect aan.

Het Thyssen-Bornemisza museum is geschikt voor alle soorten publiek; het is toegankelijk, dynamisch, baanbrekend, duurzaam en met uitstekende diensten voor de bezoekers. Tijdelijke tentoonstellingen, concerten, live muziek, workshops, film en theater creëren samen een breed scala aan opties voor al onze bezoekers.
Inbegrepen
  • Toegang tot Museo Thyssen-Bornemisza
Annuleringsbeleid
Deze activiteit wordt niet gerestitueerd
Trefpunt

Museo Thyssen-Bornemisza, Palacio de Villahermosa, Paseo del Prado 8 (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Toegang tot de tijdelijke tentoonstelling kan met tickets met specifieke tijdslots. Wanneer je je voucher inruilt voor het entreeticket van het museum, dan krijg je het eerste beschikbare tijdslot om de tijdelijke tentoonstelling te bezoeken
• Prijzen zijn inclusief administratiekosten en komen niet overeen met de nominale waarde vermeld op het ticket.
• Volwassenen ouder dan 65 jaar en studenten kunnen een gereduceerd tarief krijgen als ze het ticket direct bij het ​​museum kopen. Dit tarief is alleen geldig door het overhandigen van de juiste identificatie en je moet ​​in de rij staan voor het kopen van de tickets.
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (70 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Museo Thyssen-Bornemisza

Product ID: 20282