Madurodam

Madurodam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

1. Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

Bezoek het hele land in 1 dag! Ontdek de hoogtepunten en het erfgoed van Nederland in Madurodam, wereldberoemd om zijn model 'dorp', Nederland in het klein. Het park is mooi en bestaat uit 338 miniaturen en bloemen bloeien van april tot oktober. Bezoek Klein Amsterdam, bekijk het Parlementsgebouw in Den Haag of kijk hoe een echte Nederlandse kaasmarkt eruit ziet. Alles is gebouwd op een schaal van 1:25 inclusief miniatuurtreinen, boten en auto's die zich verplaatsen. Een plezier voor het hele gezin met interactieve activiteiten en twee speeltuinen. En als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van Nederland, bezoekt je de overdekte attracties. Luister naar opmerkelijke verhalen, zoals het vermogen van de Nederlander om water in het land om te zetten. Ervaar de wateren die Nederland bedreigen in de Waterwolf en help de stoommachine om Holland droog te houden. En wist je dat New York Nederlands was? Kom en ontdek het in Madurodam!  Krijg de volledige Holland-ervaring allemaal op één plek en veel mooie fotomomenten.

Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

2. Vanuit Amsterdam: dagtrip Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtour met een bezoek aan Rotterdam en de oude haven met zijn charmante gele huizen. Maak een riviercruise, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige riviercruise van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Ga mee op een stadstour door Den Haag, waar je het Binnenhof zult zien, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam bezoek je ook nog Madurodam.

Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

3. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

Kinderdijk, Den Haag met Mauritshuis, Escher of Madurodam

4. Kinderdijk, Den Haag met Mauritshuis, Escher of Madurodam

Geniet van het prachtige landschap vanuit het comfort van een luxe minibus. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en in ongeveer 75 minuten naar Kinderdijk gereden. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap terwijl je naar het UNESCO-werelderfgoed gaat. Bezoek een werkende windmolen van binnenuit, bekijk de film over het gebied en leer meer over de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek van 90 minuten stapt u weer in de minibus en rijdt u verder naar Den Haag. Deze bruisende stad is de thuisbasis van enkele van Europa's belangrijkste politieke instellingen, waaronder de Nederlandse regeringszetel en de koninklijke familie. Het is ook de thuisbasis van tal van ambassades en internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en verschillende koninklijke paleizen. Begin je avontuur in Den Haag, waar je een stadstour per minibus maakt. Je ziet alle hoogtepunten en er wordt een lunchstop gemaakt (op eigen kosten) voordat je geniet van een inbegrepen bezoek aan een van de drie culturele hoogtepunten van Den Haag. Ontdek het Mauritshuis, de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. In dit museum vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour van Escher in Het Paleis. Dit voormalig koninklijk winterpaleis herbergt nu ruim 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer bij Madurodam. De kleinste stad ter wereld zit vol met prachtige miniaturen, speelse activiteiten en geweldige attracties voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat ons zo uniek maakt.

Vanuit Amsterdam: privétour Delft en Den Haag

5. Vanuit Amsterdam: privétour Delft en Den Haag

Geniet van een sightseeingtour naar de pottenbakkerijen in Delft, Madurodam en het Mauritshuis in Den Haag. Je hebt toegangskaarten voor het Mauritshuis, Madurodam en de pottenbakkerijen van Royal Delft waar je ca. 1 - 1,5 uur op elke plek. Als er tijd over is kun je in Den Haag lekker lunchen. U wordt opgehaald in een luxe Mercedes-sedan of minibus door een professionele chauffeur. Na de rondleiding wordt u afgezet bij uw hotel in Amsterdam.

Amsterdam: privédagtour Den Haag, Delft en Rotterdam

6. Amsterdam: privédagtour Den Haag, Delft en Rotterdam

Ontdek enkele van de belangrijkste hoogtepunten van Nederland tijdens deze dagtour. Terwijl je Den Haag, Delft en Rotterdam verkent, leer je over de fascinerende geschiedenis en cultuur van je privégids. Je ziet bezienswaardigheden zoals het Binnenhof, geniet van de ongelooflijke architectuur en nog veel meer. Nadat je bent opgehaald, reis je naar de stad Delft, de thuisbasis van het Delfts Blauwe aardewerk en het Huis van Oranje-Nassau. Delft, een van de oudste steden van Nederland, speelde een zeer invloedrijke rol in de Nederlandse Gouden Eeuw, en de architectuur weerspiegelt dit. Hier kunt u het beroemde Royal Delft Museum bezoeken, waar u meer te weten komt over het beroemde Delfts Blauwe aardewerk (entree is € 14 per persoon). Vervolgens gaat het verder naar Den Haag, het politieke centrum van Nederland. Verken de charmes van deze oude stad met gedenkwaardige bezienswaardigheden, zoals het 19e-eeuwse gerestaureerde stadhuis, het Binnenhof en de Nieuwe Kerk. Na je bezoek aan Den Haag krijg je de kans om het Madurodam museum te bezoeken. Dit miniatuurpark herbergt een reeks replica's van schaalmodellen van 1:25 van beroemde Nederlandse monumenten, historische steden en grote gebouwen (toegang is € 16,50 per persoon). Vanaf daar brengt je gids je naar de stad Rotterdam. Ontdek hoe de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde tot een intensief wederopbouwproces en hoe Rotterdam een van de meest gedurfde voorbeelden van moderne architectuur in Nederland werd. Hier heb je de mogelijkheid om de Euromast te bezoeken voor een geweldig uitzicht over de stad (entree is € 10,50 per persoon). Na uw bezoek aan Rotterdam brengt uw gids u terug naar uw hotel of een andere gewenste locatie.

Sitemap Madurodam

Wil je alle activiteiten in Madurodam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madurodam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.020 beoordelingen

Fantastische tour en gids (Adrian en chauffeur Ryan). We genoten van elke stop en de toegewezen tijd was in de meeste gevallen perfect. De dubbeldekkerbus was comfortabel en Adian heeft geweldig werk geleverd om iedereen op tijd te krijgen. We hadden oorspronkelijk een kleine groepsreis geboekt (via een ander bedrijf) die geannuleerd werd wegens gebrek aan deelnemers). We hadden zoveel geluk om deze tour op het laatste moment te vinden. Het was bijna de helft van de prijs en twee keer zoveel insluitsels. We wisten niet eens dat er een prachtige en heerlijke pannenkoekencruise was aan het einde in Rotterdam. Deze excursie was een hoogtepunt van onze reis. We vonden het niet erg dat de excursie bijna 11 uur duurde; het was goed bestede tijd.

Gelegenheid om kennis te maken met het binnenland van Nederland, regeringszetel, porseleinfabriek en de Rotterdamse Openbare Markt, en wat een markt, met talloze eetstalletjes, van de meest uiteenlopende soorten, van snacks, snoep tot meer complete maaltijden.

Geweldige tour en geweldige gids Pedro. Veel gevoel voor humor en zeer relevante uitleg zonder iets te verliezen als je van het Engels naar het Spaans gaat!! sterk aanbevolen

Zeer mooie plek om te bezoeken. Mis de 4D-show in het vliegtuig?

Makkelijk te bestellen en gebruiken, ook gunstige prijs.