Belevingen in
Madurodam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Madurodam: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

1. Toegangskaart Madurodam Miniatuurstad

Bezoek het hele land in 1 dag! Ontdek de hoogtepunten en het erfgoed van Nederland in Madurodam, wereldberoemd om zijn model 'dorp', Nederland in het klein. Het park is mooi en bestaat uit 338 miniaturen en bloemen bloeien van april tot oktober. Bezoek Klein Amsterdam, bekijk het Parlementsgebouw in Den Haag of kijk hoe een echte Nederlandse kaasmarkt eruit ziet. Alles is gebouwd op een schaal van 1:25 inclusief miniatuurtreinen, boten en auto's die zich verplaatsen. Een plezier voor het hele gezin met interactieve activiteiten en twee speeltuinen. En als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van Nederland, bezoekt je de overdekte attracties. Luister naar opmerkelijke verhalen, zoals het vermogen van de Nederlander om water in het land om te zetten. Ervaar de wateren die Nederland bedreigen in de Waterwolf en help de stoommachine om Holland droog te houden. En wist je dat New York Nederlands was? Kom en ontdek het in Madurodam!  Krijg de volledige Holland-ervaring allemaal op één plek en veel mooie fotomomenten.

...
Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

2. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

...
Kleine groepsreis naar UNESCO Kinderdijk & Den Haag

3. Kleine groepsreis naar UNESCO Kinderdijk & Den Haag

Ontmoet je gids en chauffeur op een centraal ontmoetingspunt in Amsterdam. Een comfortabele luxe minibus met airconditioning brengt u in ongeveer 75 minuten naar de bestemming van vandaag. Leun achterover, ontspan en geniet van het onderscheidende uitzicht op het Nederlandse vlakke landschap. Een bezoek aan Kinderdijk biedt u de buitengewone mogelijkheid om een UNESCO-werelderfgoed in Nederland te bezoeken. In 1997 werd het windmolencomplex van Kinderdijk toegevoegd aan de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het unieke karakter. UNESCO beschouwt het poldergebied met zijn dijken, molens en pompstations als een bewijs van menselijke inventiviteit bij het terugwinnen en beschermen van het land. Dit is een wereldwijde erkenning van het feit dat dit kwetsbare gebied voor de toekomst moet worden behouden. Bij aankomst in Kinderdijk neemt je persoonlijke gids je mee naar het bezoekerscentrum, gelegen in een oud pompstation. Bekijk de film over het Kinderdijkgebied voordat je door het gebied wandelt. Indien mogelijk bezoekt u een werkende windmolen van binnenuit (afhankelijk van hoe druk het is). Na een bezoek van 90 minuten is het terug aan boord van de minibus en naar Den Haag. Naast de zetel van de Nederlandse regering, is deze stad ook de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie en de derde grootste stad van het land. In Den Haag zijn de meeste buitenlandse ambassades in Nederland gevestigd, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Het is ook de thuisbasis van het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis en het Binnenhof (het Nederlandse parlement). Bij aankomst in Den Haag maak je een stadstour in een minibus om al deze hoogtepunten te zien en wordt er een lunchpauze gemaakt voordat je geniet van een bezoek aan een van de 3 culturele hoogtepunten van Den Haag: - Het Mauritshuis; de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ontdek meesterwerken zoals het Meisje van Vermeer met de parel en schilderijen van de beroemde Rembrandt van Rijn. Geniet van een audiotour. - Het Gemeentemuseum; is een modern kunstpaleis. Stap binnen in dit betoverende gebouw, wandel door de prachtige daglichtgalerijen en ontdek dat speciale kunstwerk dat u persoonlijk raakt. Je kunt zelfs een beetje verliefd worden. Met dat buitengewone schilderij van Monet, die indrukwekkende fototentoonstelling, het avontuurlijke leven van Piet Mondriaan, de intieme galerijen of de stijlkamers vol Delfts aardewerk. - Madurodam; wat maakt het kleine land van Nederland zo groot? Ontdek dit en meer in Madurodam, een kleine stad vol prachtige miniaturen, speelse activiteiten en de beste attracties. Je keert terug naar Amsterdam in de late namiddag. Een professionele, ervaren en vriendelijke chauffeur / gids zal je tijdens de tour vergezellen.

...
Combo Deal: Keukenhof Tour vanuit Den Haag + Bezoek Madurodam

4. Combo Deal: Keukenhof Tour vanuit Den Haag + Bezoek Madurodam

Na een panoramische rit vanuit Den Haag naar het bloembollengebied rond Lisse, begint u uw tocht door te genieten van een mooie rit in dit gebied. Afhankelijk van het seizoen zie je een landschap met kleurrijke bloembollen met bolbloemen in bijna elke gewenste kleur. Je gids zal proberen een plek te vinden waar je kunt stoppen om wat foto's te maken. Ga dan verder naar het echte hoogtepunt van de tour, het park Keukenhof. Ooit was het een loutere moestuin vol met groenten en kruiden, maar de Keukenhof - precies in het midden van de tulpenregio van Zuid-Holland - heeft nu het onderscheid als 's werelds grootste bloementuin, met ongeveer 800.000 bezoekers per jaar. Deze rondleiding neemt je mee langs de 15 kilometer aan wandelpaden en 32 hectare aan tuinen, waar jaarlijks miljoenen bollen worden geplant. Tulpen, hyacinten, narcissen en andere voorjaarsbollen van verschillende levendige kleuren liggen op het terrein. Slenter door de Engelse landschapstuin, de Japanse tuin en de historische tuin. Neem de bloemsculptuur in, op basis van een jaarlijks thema. Voordat u uw eigen weg gaat, onthult uw gids het unieke karakter van het park en geeft u insider's tips over de restaurants, winkels, attracties en activiteiten in het park. Bij terugkomst in Den Haag wordt u afgezet bij Madurodam om op uw gemak het park te verkennen. Voel je als een machtige reus terwijl je langs kleinschalige (1:25) replica's van beroemde Nederlandse bezienswaardigheden zoals de haven van Rotterdam en het Rijksmuseum wandelt. Bewonder klein Amsterdam; verrukking in de trillende kleur van tulpengebieden; en bekijk de kenmerkende Nederlandse windmolens in groene velden. Verrijk uw kennis van Nederland - zoals hoe Nederland onder zeeniveau leeft - met overdekte attracties en informatieve plaquettes tijdens uw bezoek aan het prachtige miniatuurpark. Vergeet niet je camera mee te nemen - dit is een ervaring die je niet wilt vergeten.

...
Vanuit Amsterdam: Rotterdam, Delft, Den Haag en 1 attractie

5. Vanuit Amsterdam: Rotterdam, Delft, Den Haag en 1 attractie

Ontdek het beste van Nederland tijdens deze uitgebreide uitstap. Je vertrekt vanuit Amsterdam en gaat richting Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland, waar je een korte stadsrondleiding krijgt. Daarna ga je naar Spido voor een rondvaart van 75 minuten, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt. De volgende halte is de pittoreske stad Delft. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de grachten in het historische centrum van Delft te verkennen, waar prachtige monumenten zoals de Oude Kerk, Nieuwe Kerk en het stadhuis te vinden zijn. Daarna kun je een bezoek brengen aan een fabriek gespecialiseerd in het begeerde handgemaakte Delfts Blauw. Vervolgens ga je naar Den Haag voor een rondleiding door de stad. Bekijk waar de Nederlandse regering en het Koningshuis zetelen en waar diverse internationale organisaties en ambassades hun hoofdkantoor hebben. Daarna reis je terug naar Amsterdam.  Op de weg terug naar de hoofdstad ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden en windmolens op een miniatuurschaal. Je dag eindigt met een keuze tussen 2 attracties. Je kunt op een geweldige 5D VR-vlucht over het Nederlandse platteland zonder de stad te verlaten of lekker ontspannen tijdens een rondvaart door de grachten vanwaar je de beroemdste attracties van Amsterdam kunt bewonderen.

...
Tour met kleine groepen: Kinderdijk, Den Haag en bonusattractie

6. Tour met kleine groepen: Kinderdijk, Den Haag en bonusattractie

Bij aankomst in Kinderdijk neemt je persoonlijke gids je mee naar het bezoekerscentrum, gelegen in een oud pompstation. Bekijk de film en bezoek een werkende windmolen van binnenuit, afhankelijk van hoe druk het is. Bezoek na Kinderdijk Den Haag. Naast de zetel van de Nederlandse regering, is deze stad ook de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie en de derde grootste stad van het land. Bekijk het huis van het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis, het Gemeentemuseum, de Madurodam en het Binnenhof, vanuit het comfort van een minibus. Zie de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw, dwaal door prachtige daglichtgalerijen en betreed een kleine stad vol prachtige miniaturen. Eindig je dag met een keuze uit twee attracties. Geniet van de ultieme 5D VR-vluchtervaring over het Nederlandse platteland zonder de stad te verlaten, of leun achterover en ontspan op een rondvaart door het kanaal en bewonder de beroemdste bezienswaardigheden van Amsterdam vanaf de gracht.

...

Sitemap Madurodam

Wil je alle activiteiten in Madurodam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madurodam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 699 beoordelingen

Dit was een heel kleine groep, slechts 5 van ons, dus het was bijna een privétour. Juliette was onze gids en ze was geweldig, ze gaf ons veel informatie over de plaatsen die we bezochten en de geschiedenis en het leven in het algemeen. Omdat we een kleine groep waren, hadden we extra wandelstops in Rotterdam (markthal en kubuswoningen) en in Den Haag (parlement) die niet op het programma stonden, wat geweldig was. Ik zou aanraden om een wandeltocht in Rotterdam en Den Haag te introduceren aan de rand van de havenrondvaart, die kan worden weggelaten. Hoogtepunt was absoluut Delft, wat geweldig is. Bedankt Julitte en Jan (de chauffeur).

Het is leuk om de kunstwerken en de geschiedenis van Nederland te zien. Het helpt je een band op te bouwen met het land. En bovendien is het erg mooi, dus je krijgt de kans om op veel foto's met geweldige achtergronden te klikken. En er is een licht- en geluidsshow van 5 minuten in een donkere zaal waar je van kunt genieten. Elke alternatieve show is in het Engels en Nederlands.

We hebben enorm genoten van een bezoek aan Madurodam - de details van dit alles zijn werkelijk verbazingwekkend. Het was gemakkelijk om met het openbaar vervoer te reizen en de reis vanuit Amsterdam zeker waard.

ik ben er voor het eerst geweest en was superleukkkk. 1 min puntje: zou fijn zijn als je meerdere klompjes kan bestellen. Als je er 3 klompjes wil, moet je best lang wachten.

Veel kunnen zien op een dag. Fantastische gids. Duidelijk en informatief. Alleen het weer kon beter.