Mafra
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mafra Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Lissabon: rondleiding langs kustdorpen en Mafra Palace

1. Vanuit Lissabon: rondleiding langs kustdorpen en Mafra Palace

De eerste stop is Azenhas do Mar, een schilderachtig dorpje aan de kust gebouwd in de "Portugese zachte stijl". Vervolg uw weg langs de kust, langs steile kliffen en wilde stranden. Je komt aan in Ericeira, een dorp dat bekend staat om zijn blauw-witte gebouwen en om zijn levendige eetcultuur. Geniet van vrije tijd om het dorp in je eigen tempo te verkennen en te lunchen. Na de lunch ga je naar Jose Franco, een werkend dorp en openluchtmuseum dat de traditionele cultuur en het handwerk van de regio laat zien. Sluit uw tour af met een bezoek aan het prachtige paleis van Mafra, een meesterwerk uit de achttiende eeuw en een van de belangrijkste gebouwen in de Portugese barokstijl. Het paleis herbergt 92 klokken, 1200 kamers en meer dan 4.700 deuren en ramen. Het herbergt ook de oudste bibliotheek van Portugal met ongeveer 36.000 boeken. Geniet van een rondleiding door de site met je toegewijde gids, die interessante feiten en verhalen over het monument zal delen.

...
Lissabon: Queluz, Mafra, Azenhas do Mar & Cabo da Roca Tour

2. Lissabon: Queluz, Mafra, Azenhas do Mar & Cabo da Roca Tour

Ontdek het gebied ten noordwesten van Lissabon en zie de hoogtepunten buiten de gebaande toeristische paden. Bezoek het Paleis van Queluz, waarvan de tuinen en op de grond zijn een uitzonderlijk-mooi voorbeeld van 18e-eeuwse Portugese architectuur. Het paleis werd gebouwd voor Peter III van Portugal, prins gemaal van koningin Maria I (1734-1816), als een koninklijke residentie. Veel kamers zijn in een rococo-stijl, net als de sierlijke troonzaal met spiegelwanden en mooie vergulde houtwerk. Bewonder de tuinen met mooie fonteinen en vijvers en een verzameling sculpturen rond de Neptune tuin en vijver. Bezoek dan het Paleis van Mafra. Het grootste kasteel en het klooster complex in Portugal met meer dan 4700 ramen en deuren, het Paleis van Mafra ligt op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Lissabon in Mafra. Bekijk de indrukwekkende 220 meter lange gevel. Het paleis is ongeveer 38.000 m², met 1200 kamers en 156 trappen. Leer alles over de kerk met zijn 2 fascinerende glockenspiels met 48 klokken uit Antwerpen. Verder langs de voet van de Sintra Mountains naar Azenhas do Mar. Ontdek een ongelooflijke stad direct op de kliffen, een echte ansichtkaart foto en bestemming voor kunstenaars. Zie Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa, ten westen van Lissabon en 140 meter boven de zeespiegel. De Portugese nationale dichter Luis de Camões beschreef de plek met de volgende woorden: "Hier, waar het land eindigt en de zee begint ..." Ga dan over de verschuivende duinen van Guincho langs de Sintra-Cascais natuurpark terug naar Lissabon.

...
Lissabon: Ericeira, Mafra Rural Beach en wijntour

3. Lissabon: Ericeira, Mafra Rural Beach en wijntour

Je reis begint met een ochtend pick-up in je hotel in Lissabon, Cascais, Ericeira of Sintra. Vanaf daar kunt u genieten van een korte rit naar Mafra, ongeveer 40 minuten van Lissabon. Het klooster van Mafra is een meesterwerk uit de achttiende eeuw en een van de belangrijkste monumenten van Portugal, uniek vanwege zijn twee beiaarden met 92 klokken, 1200 kamers, meer dan 4.700 deuren en ramen en de oudste bibliotheek van het land met ongeveer 36.000 boeken. en transcripties. Ga na Mafra naar het schilderachtige Portugese, unieke dorp José Franco. Deze man was een beeldhouwer en een dichter die besloot een levend museum te bouwen om de gebruiken, arbeidsactiviteiten en andere aspecten van het Portugese plattelandsleven in zijn tijd in 1945 te laten zien. Het resultaat is een gigantisch museum dat is omgebouwd tot een dorp! Ga vervolgens naar Ericeira, het eerste World Surfing Reserve in Europa en de 2e ter wereld. Het is een toeristisch dorp dat ook bekend staat om zijn blauw-wit gekleurde straten en huizen. Geniet in Ericeira van wat vrije tijd, voor eventueel een ontspannen Portugese lunch (niet inbegrepen) of een wandeling door de stad en langs de kust. Last but not least, om deze exclusieve dag af te sluiten, ga je naar een voortreffelijke wijnmakerij en kelder voor een proeverij en een historische ervaring die je een fascinerend inzicht geeft in de wereld van de Portugese wijnproductie. Een familiebedrijf verwelkomt u voor een vermakelijke en verhelderende rondleiding door wijnen en kelders om de geheimen van het wijnbereidingsproces te ontdekken. Leer hoe wijn wordt geproduceerd en geniet van een proeverij van zes verschillende wijnen (vier lokale wijnen en twee andere prachtige wijnen) vergezeld van lokaal brood en olijven.  

...
Lissabon: rondleiding door koninklijke paleizen met tickets

4. Lissabon: rondleiding door koninklijke paleizen met tickets

Vertrek vanaf je ontmoetingspunt in Lissabon en reis naar Mafra voor een dagexcursie naar de koninklijke paleizen van Lissabon, onder leiding van een deskundige gids. Begin met een rondleiding door het Koninklijk Gebouw van Mafra. Bewonder dit barokke complex, een werelderfgoed met een Koninklijk Paleis, een basiliek en een klooster. Ga naar binnen met je gids om de belangrijke collecties, een 18e-eeuws ziekenhuis en een imposante 18e-eeuwse bibliotheek te ontdekken. Spring vervolgens terug op uw voertuig en ga naar het paleis van Queluz, een zomerresidentie die de permanente verblijfplaats van de koninklijke familie werd. Geniet van wat vrije tijd om door de tuinen te wandelen. Stop voor een lunch of pak een snack in een lokaal restaurant. Geniet daarna van een geleid bezoek aan het luxueus ingerichte paleis van Ajuda, de voormalige residentie van de koninklijke familie. Loop door de weelderige kamers in de oorspronkelijke opstelling. Ga daarna aan boord van het busje om naar uw inleverpunt te worden gebracht.

...
Van Lissabon: privédagtrip naar Mafra en Ericeira

5. Van Lissabon: privédagtrip naar Mafra en Ericeira

Kies je eigen avontuur met een deskundige gids en ga op een spannende dagtocht vanuit Lissabon. Laat uw gids de beste locaties en restaurants voorstellen en ontwerp uw reis aan uw wensen. Breng misschien een bezoek aan Mafra Palace, een indrukwekkend UNESCO-werelderfgoed met een prachtige bibliotheek, of ontdek het prachtige World Surfing Reserve van Ericeira aan de westkust van Portugal. Begeef je op een treinreis door een betoverend bos of bezoek het charmante dorpje José Franco. Ontdek onderweg heerlijke Portugese gerechten en pas je ervaring aan met je gids terwijl je verder gaat.

...
Vanuit Lissabon: privétour Óbidos en Mafra Palace

6. Vanuit Lissabon: privétour Óbidos en Mafra Palace

Ga terug in de tijd en geniet van een privétour door de straten van de ommuurde stad Óbidos, het best bewaarde 'museumdorp' in Portugal. Bezoek ook het Palácio Nacional de Mafra, een van de grootste 18e-eeuwse barokke paleizen van Europa. Verken Óbidos, dat op 11 januari 1148 werd veroverd door de eerste koning van Portugal, D. Afonso Henriques. Sindsdien maakt Óbidos deel uit van de geschiedenis van Portugal. Hier bezoekt u de verschillende hoogtepunten van het versterkte dorp Óbidos. Als je door het dorp loopt, kun je ook de Ginjinha en andere lokale goederen en ambachten proeven. Ontdek het paleis van Mafra. Een prachtig gebouw dat alleen mogelijk was dankzij het Braziliaanse goud dat het land binnenstroomde, waardoor koning João V de bouw van de grootste barokke paleizen uit de 18e eeuw kon uitvoeren. Kom meer te weten over de constructie, die begon op 17 november 1717, waarbij vier gebouwen in één werden geïntegreerd: het paleis, het klooster, de basiliek en een bibliotheek. Het complex beslaat een oppervlakte van bijna vier hectare (37.790 m²). Het omvat maar liefst 1.200 kamers, meer dan 4.700 deuren en ramen, 156 trappen en 29 binnenplaatsen en binnenplaatsen. Loop door de langste gang ooit gebouwd in een paleis (232 m lang) dat is gemaakt van kalksteen en marmer uit de regio's Óbidos, Pêro Pinheiro en Sintra. Ga de bibliotheek binnen, een van de belangrijkste in Europa. De indrukwekkende bibliotheek heeft een enorme variëteit aan boeken, meer dan 30.000 delen, van de vijftiende tot de achttiende eeuw. Kijk omhoog om twee enorme torens te zien die het paleis flankeren. Bekijk vervolgens de basiliek, een "middelpunt" van de gevel, ontworpen door de Duitse architect Johann Friedrich Ludwig, in opdracht van D. João V. Merk op dat als u in juli op bezoek bent, het kasteel van Óbidos een traditionele 'middeleeuwse markt' organiseert. Twee weken lang herleven het kasteel en de omliggende stad de geest van het middeleeuwse Europa. Vloeiende spandoeken en heraldische vlaggen zorgen voor de sfeer samen met dagelijkse optochten, honderden entertainers en stalmedewerkers verkleed als traditionele kooplieden, jongleurs, narren, zwervende minstrelen, soldaten en meer. Er zijn ook vertoningen van steekspelridders en gewapende gevechten.

...
Half-Day Private Tour - Mafra en Sintra Heritage

7. Half-Day Private Tour - Mafra en Sintra Heritage

Je privérondleiding van een halve dag begint met een pick-up van je hotel of cruisehaven in Lissabon. Het doel van de dag is om je Mafra te laten zien, met zijn 18e-eeuwse nationale paleis en het omliggende park, ook geclassificeerd als een nationaal monument. Omdat dit een privétour is, heb je de vrijheid om je tour te herschikken zoals jij wilt. Hieronder vindt u de standaardroute: Nadat u om 8.30 uur bent opgehaald, gaan we direct door naar Mafra, waar we na 45 minuten rijden aankomen. Onze eerste stop is in het centrum van Mafra, waar we het paleis en de basiliek kunnen bezoeken (ongeveer 1,5 uur voor het hele bezoek). Daarna gaat de tour, afhankelijk van het seizoen en het beschikbare programma, verder naar Tapada, een park aan de achterkant van het paleis dat diende als jachtgebied voor de koning en de koninklijke familie, waar je vrij kunt bezoeken en alle dieren kunt zien die leven daar in het wild of je kunt een show van valkerij zien, een kunst ontwikkeld door de Portugezen die door de Unesco als immaterieel werelderfgoed wordt beschouwd. Na het bezoek aan de tapada, keren we terug naar Lissabon langs Sintra voor een overzicht van de paleizen en belangrijkste monumenten van het dorp, en als de tijd het toelaat een aantal adembenemende landschappen aan de kust in de buurt. Optioneel kun je een extra 2 uur boeken voor een smakelijke lunch in zeevruchten in een van de nabijgelegen strandrestaurants, waardoor je ook meer tijd hebt om terug te keren naar Lissabon aan de kust, een route die altijd de voorkeur geniet vanwege de schilderachtige schoonheid, die wordt beschouwd als onze kleine Côte d'Azur.

...
Van Lissabon: dagtour Tomar en Mafra

8. Van Lissabon: dagtour Tomar en Mafra

Je wordt naar Tomar gereden door de landbouwgronden van Ribatejo. In Tomar bezoek je het Convento de Cristo (Klooster van Christus), oorspronkelijk gebouwd door de Tempeliers, en verken je het Tempelierskasteel, de romaanse ronde, de Manuelijnse kerk, het renaissanceklooster en de kloostermuren. Leer hoe de Tempeliers de Orde van Christus hebben voortgebracht en hoe deze nieuwe orde cruciaal werd in het Tijdperk van Ontdekkingen. Na een lunchpauze keer je terug naar de auto en ga je terug naar de stad Mafra. Sta versteld van de schaal van het weelderige barokke Mafra National Palace. Als er tijd is, kunt u genieten van een traditioneel snoepje in een typische banketbakkerij (niet inbegrepen) voordat u terugkeert naar Lissabon.

...
Privétour Mafra, Ericeira en Sintra vanuit Lissabon

9. Privétour Mafra, Ericeira en Sintra vanuit Lissabon

Verlaat de traditionele Lissabon- en Sintra-tours en neem deel aan deze privétour naar Mafra om een prachtig gebouw te ontdekken dat alleen mogelijk was dankzij het Braziliaanse goud dat het land binnenstroomde, waardoor koning João V de bouw van de grootste barokke paleizen van de 18e eeuw. Je privétour van een hele dag begint met een pick-up bij je accommodatie in Lissabon en een rit naar Mafra, waar je het Mafra National Palace zult bezoeken. Tijdens een rondleiding door het paleis bezoekt u de bibliotheek, die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Mafra's grandioze paleis-klooster tart elke beschrijving. In opdracht van koning João V in 1717 om de geboorte van zijn eerste kind te vieren, was het naar verluidt ontworpen om in pracht te wedijveren met het Spaanse koninklijke paleis. De overweldigende architectonische details omvatten meer dan 5000 deuropeningen, 2500 ramen, 880 kamers, 154 trappen, 29 binnenplaatsen en 330 monnikencellen. De twee klokkentorens herbergen samen meer dan 100 klokken (de grootste collectie ter wereld), nog steeds elke zondag gespeeld en hoorbaar over een afstand van 25 kilometer (15 mijl). Tour door de weelderige koninklijke appartementen; bezoek de 11 kapellen van de roze en grijsmarmeren basiliek; verwonder je over de bizarre medische instrumenten in het ziekenhuis en de apotheek; en loop rond in de prachtige natuurtuin van acht vierkante kilometer, oorspronkelijk ontworpen door de koning als een hertenkamp en bron van jacht, amusement, voedsel en brandhout. Last but not least, bespaar tijd voor de verbluffende bibliotheek; Het is versierd met marmer en jacarandahout en is een van Europa's mooiste, met meer dan 40.000 zeldzame delen, waaronder de vroegste editie van Homerus in het Grieks, een drietalige bijbel uit het begin van de 16e eeuw en een eerste editie van Os Lusíadas door Luís de Camões, beschouwd als de Portugese nationale dichter. Niet ver van Mafra, reis terug in de tijd naar het begin van de 20e eeuw in Olaria Tipica Joao Franco (typisch dorp van José Franco). Dit fascinerende en enigszins surrealistische miniatuurwerkdorp toont de traditionele cultuur en het handwerk van de omgeving, vervaardigd met behulp van traditionele technieken door de beroemde Portugese pottenbakker en beeldhouwer José Silos Franco. Tijdens het bezoek is het de moeite waard om het brood met worst (pão com chouriço) te proberen, het is erg lekker! Er is ook een eigen winkel waar handgemaakt aardewerk uit het hele land wordt verkocht. Het dorp verbeeldt het waargebeurde verhaal van de regio en wekt ongetwijfeld de nieuwsgierigheid van de vele reizigers van alle leeftijden die hier regelmatig passeren. In dezelfde ruimte is ook een permanente tentoonstelling te zien van de keramische werken van José Franco. Na deze onderdompeling in de geschiedenis ga je het vissersdorp Ericeira bezoeken, een wandeling maken, de lokale gastronomie proeven en een beetje meer van zijn geschiedenis leren kennen. Ericeira is een authentiek vissersplaatsje. Hier zie je nog vissersboten, sterke golven en kleine vissershuisjes. Het wordt de perfecte plek voor een ongelooflijk verse vislunch. In de omgeving is er ook een miniatuurdorp dat de tradities van de stad uitbeeldt. Onlangs werd dit vissersdorp opgenomen in de lijst van de 10 "coolste kleine steden van Europa". Het staat bekend om zijn geschiedenis, kliffen, zandstranden, surfen, verse zeevruchten en verse vis. Het is de beste plek voor een verse lunch. Daarna gaat de tour verder naar Sintra, voornamelijk door landelijke landschappen. Ontdek de monumenten en het centrum van Sintra, waar je wat tijd hebt om de oude straten van Sintra te verkennen en het uitkijkpunt van het dorp te bekijken.

...
Sintra en de Amazing Dream Villages Tour

10. Sintra en de Amazing Dream Villages Tour

Ontdek in een rustige omgeving op enkele minuten van de hoofdstad een grote selectie van de beste dorpen in de buurt van Sintra. Het feit dat deze dorpen ongebruikelijke leefgewoonten blijven hebben, bootsen de manier van leven van de voorouders van Portugal na, bewaard door geuren, kleuren en tradities. Bezoek het charmante Azenhas do Mar, een dorp dat een van de beroemdste Portugese toeristische plekken is geworden. Ontdek het dorp Penedo, hoog op een heuvel met nog steeds traditionele huizen. Loop langs de steile en kronkelende straatjes en steegjes. Het is een schat van de traditionele architectuur van de regio Saloia. Bezoek geheime dorpen waar je je voelt alsof je in een openluchtmuseum bent, waar de manier van leven van de voorouders van Portugal is behouden. Reis terug in de tijd in het dorp José Franco. Maak kennis met de droom van een lokale man die een etnografisch dorp nabootst, een getuigenis van de manier van leven van de oude lokale bevolking.

...

Sitemap Mafra

Wil je alle activiteiten in Mafra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.