Geplaveide straten, witte zandstranden en lange bergwandelingen zijn allemaal wel leuk, maar waar zijn de huiveringwekkende verhalen, spookkastelen en donkere bossen? Als je op zoek bent naar griezelige dingen om te doen, dan heb je ongetwijfeld iets aan onze lijst van engste belevingen in de wereld. Je bent gewaarschuwd.

1. Neem deel aan spooktour door Edinburgh

De straten en ondergrondse gewelven van Edinburgh hebben duistere verhalen te vertellen. Het verleden van de Schotse stad wemelt van de bloedige gebeurtenissen, achterbakse deals en schokkend verraad. Alleen het lezen van de verhalen is al griezelig genoeg, maar als je ze hoort terwijl je door smalle steegjes, overgroeide kerkhoven en ondergrondse gangen loopt waar de doden nog steeds zouden ronddwalen, dan krijg je de rillingen over je rug.

2. Zie je angsten onder ogen in Mexico

Herleef de nachtmerries uit je kindertijd op Isla de las Muñecas (Poppeneiland) in de wateren van Xochimilco bij Mexico-Stad. Op dit griezelige eiland hangen oude poppen (sommige met ontbrekende ledematen en lege oogkassen) aan bomen en gebouwen. Volgens de legende zou een bewoner, nadat een meisje in de buurt van het eiland was verdronken, haar pop ter nagedachtenis hebben opgehangen. De collectie is sindsdien gegroeid en de plaatselijke bevolking is ervan overtuigd dat de poppen zijn bezeten door de geest van het meisje. Het is alsof je in een echte horrorfilm loopt.

3. Ontmoet de doden van Parijs

In de beroemde 18e-eeuwse catacomben van Parijs liggen de overblijfselen van meer dan zes miljoen mensen. Tegenwoordig kun je een tour volgen en ondergrondse steegjes verkennen waar schedels en beenderen langs de muren liggen opgestapeld. De rondleidingen bezoeken verschillende secties gewijd aan verschillende botten en lichaamsdelen. De botten zijn gerangschikt in verschillende vormen en versieringen (zoals harten en een gigantisch vat met schedels) om het extra griezelig te maken.

4. Bezoek het kasteel van Dracula in Roemenië

Hou je van bloedzuigende vampiers met een zwarte cape? Dan is een reis naar het kasteel van Dracula in Transsylvanië iets voor jou. Kasteel Bran, de inspiratiebron voor Bram Stoker’s beroemde roman Dracula, is nu een museum en er worden vaak Halloweenevenementen georganiseerd. Echte vampierfanaten kunnen zich verder verdiepen in de legende van Vlad de Spietser tijdens een tour door Transsylvanië, inclusief bezoeken aan kasteel Bran, kasteel Peleș en de middeleeuwse stad Brașov. Tip: vergeet niet om knoflook mee te nemen…

5. Kom meer te weten over heksen in de VS

Salem is ‘s werelds beste bestemming om je te verdiepen in de wereld van de hekserij. Een bezoek aan Salem, bekend om de heksenprocessen en vervolgingen van mensen die in de jaren 1600 van hekserij werden beschuldigd, voert je door de rechtszaken terwijl je meer te weten komt over de beschuldigers, de beschuldigden, de rechtsgang en de terechtstellingen.

6. Herleef de middeleeuwen in Heidelberg

De romantische universiteitsstad Heidelberg in Duitsland heeft genoeg geschiedenis om te verkennen. Ga mee op een wandeltour met de dochter van de beul en kom meer te weten over hoe dit gruwelijke beroep in de Middeleeuwen werd beoefend. Ga op zoek naar spookhuizen en luister naar verhalen over klopgeesten, verbrande heksen en valse honden. Als je een fascinatie hebt voor vreselijke misdaden en wrede straffen, dan zul je het Heidelberg van de middeleeuwen interessant vinden.

7. Ontdek paranormale activiteiten in Australië

De Tasmaanse stad Port Arthur is een centrum van paranormale activiteit. Spokenjagers kunnen hun hart ophalen tijdens de vele griezeltours door Port Arthur, een 18e-eeuwse strafkolonie. De zielen van meer dan 1000 mensen, die in de 47 jaar dat Port Arthur als strafkolonie diende stierven, zouden nog steeds in de stad rondwaren. Voor het volledige plaatje kun je naar het Isle of the Dead, de begraafplaats die tussen 1833 en 1877 werd gebruikt, varen.

8. Begeef je in de Stad der Doden in Rusland

Het verhaal gaat dat als je het dorp Dargavs, ook wel bekend als de Stad van de Doden, bezoekt, je er niet levend vandaan zult komen. Het dorp ligt in een vallei in de Russische Kaukasus en heeft bijna 100 oude stenen grafkelders waar de plaatselijke bevolking begraven ligt. Door de afgelegen ligging zul je waarschijnlijk een van de weinige toeristen zijn die het dorp bezoeken, maar de spookachtige geschiedenis zorgt voor een onvergetelijke trip.

Amazing things to do

Comments

comments