Of je nu de zomerhitte of de winterkou ontvlucht, musea zijn niet voor niets een klassieke vakantieactiviteit. Maar waar ga je heen en wat wil je zien? Menig stad heeft genoeg musea om uit te kiezen, maar welke bestemmingen bieden werkelijk een onovertroffen ervaring voor de echte liefhebber? Daar heb je ons voor! Wij hebben 8 van de allerbeste steden op een rijtje gezet voor iedereen die graag tijd doorbrengt tussen iconische kunstwerken of ondergewaardeerde juweeltjes.

Wat zijn de beste steden voor musea?

beeld van het British Museum in Londen, Engeland

1. Ontdek het beste museum van Londen

Londen is een stad die leeft van geschiedenis. Kiezen tussen het Museum of London, Natural History Museum en de National Gallery is moeilijk voor elke geschiedenisliefhebber. Maar hoe geweldig ze ook zijn, er is er één die ze allemaal verslaat. Het British Museum, de thuisbasis van de Steen van Rosetta en de Elgin Marbles, is zonder twijfel een van de beste musea ter wereld. Met populaire tours en lezingen krijgen bezoekers alle nodige informatie terwijl de voorwerpen en tentoonstellingen tot leven worden gebracht.

Een man zit op de Chinese Muur. Er zijn nog steeds onontdekte plekken op deze populaire reisbestemming.

2. Ga terug in de tijd in Beijing

De Chinese geschiedenis is een van de rijkste en best gedocumenteerde ter wereld. Wat is een betere manier om meer te weten te komen over de bakermat van papier, vuurwerk en thee dan door het verkennen van de openluchtmusea van de stad? Reis terug in de tijd en tour door de Tempel van de Hemel, de Verboden Stad en de Chinese Muur, ofwel 3 van de best bewaarde historische locaties van Beijing.

Amsterdam, Netherlands - May 17, 2018: Rijksmuseum Amsterdam museum met letters I Amsterdam en toeristen. Bekende bezienswaardigheid in Nederland

3. Ontmoet de meesters in Amsterdam

Amsterdam heeft meer dan vijftig musea en is een must voor geschiedenisliefhebbers. Tentoonstellingen variëren van klassieke kunst tot meer moderne onderwerpen, zoals het kitscherige Sexmuseum. Met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum allemaal voorhanden in onze hoofdstad, hebben kunstliefhebbers een overvloed aan opties. Het ‘Rijks’ trekt toch wel de meeste bezoekers, waar werken te zien zijn van Rembrandt, Vermeer, Van Steen en Van Dyck.

Mensen lopen de moderne Bramantetrap af in een museum in Vaticaanstad, Italië

4. Zoek het ondergronds in Rome

Terwijl de meeste bezoekers van Rome naar de beroemde Vaticaanse Musea gaan om meesterwerken als de Sixtijnse Kapel te bewonderen, is onze tip om diep de stad in te duiken – letterlijk. Om een nieuw, zij het ietwat macaber, perspectief op deze oude stad te krijgen, ga je ondergronds en verken je de Crypte en het Museum van de Kapucijnen.  

NEW YORK, USA - OCTOBER 12: Zicht 's avonds op het Museum of Modern Art, een populaire reisbestemming op 5th Avenue op 12 oktober 2019 in New York

5. Verken de meest legendarische musea van New York

New York is een hotspot voor liefhebbers van kunst, design en geschiedenis dankzij het grote aanbod aan galeries en musea. Je hebt er natuurlijk de grote namen zoals The Met en het MoMA, maar een minder bekend juweeltje is The Frick. Als je in de buitenlucht van kunst wilt genieten is een streetarttour een geweldig idee. Met dynamische stukken van kunstenaars uit de hele wereld zijn de straten een levende galerie die het best te voet kan worden verkend.

Berlijn, Duitsland - May 12, 2017; Standbeeld van Romeinse keizer voor de Miletuspoort in Pergamon Museum Berlijn, Duitsland

6. Breng de dag door op het Museumsinsel in Berlijn

Met een eiland vol grootse musea in het hart van de stad heeft Berlijn een welverdiende reputatie als topbestemming voor museumliefhebbers. Op een kleine, gemakkelijk beloopbare oppervlakte kunnen bezoekers het Pergamon, Neues Museum en Altes Museum vinden; alle van absolute wereldklasse. Voor nog meer keuze kun je naar het Bode Museum en de Alte Nationalgalerie gaan – of deze natuurlijk bewaren voor je volgende bezoek.

Parijs, Frankrijk - April 27, 2016: Toeristenboot op de Seine vaart langs Musee D'Orsay

7. Zie meer dan alleen de Mona Lisa in Parijs

De onmiddellijk herkenbare glazen piramide van het Louvre is bekend over de hele wereld. Als een van ‘s werelds grootste en populairste kunstmusea plaatst het Louvre alleen daarom al Parijs op deze lijst. Maar als een bezoek aan de Mona Lisa niet op je lijstje staat, maak dan eens een wandeling over de Seine naar het Musée d’Orsay. Hier vind je een voormalig treinstation dat nu onderdak biedt aan enkele van de beste impressionistische en post-impressionistische werken ter wereld.

De Akropolis van Athene, UNESCO-Werelderfgoed in Griekenland

8. Graaf in het legendarische verleden van Griekenland

Als bakermat van de democratie en klassieke filosofie biedt Griekenland eersteklas historische belevingen. Het hart hiervan is natuurlijk Athene. Een van ‘s werelds meest uitgebreide collecties van oude Griekse voorwerpen is te zien in het Akropolismuseum, aan de voet van de Akropolisheuvel met daarop het Parthenon.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments