Als het op reizen aankomt, weten alle ouders hoe moeilijk het kan zijn om een plek te vinden waar het hele gezin van kan genieten. Sla deze keer de kinderclubs en ruzies aan het zwembad over en kies voor iets waar iedereen het naar de zin heeft. Deze top 7 Europese steden is gericht op kinderen, dus leren over het verleden (en genieten van het heden) is gemakkelijk, stressvrij en natuurlijk gewoon hartstikke leuk!

1. Beleef de magie in Londen

Londen, een stad met voor elk wat wils, is de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Als je op zoek bent naar iets tofs, dan is een Harry Potter-wandeltour een magische manier om de dag door te brengen. Kleed de kinderen in de kleuren van hun huis en volg de voetstappen van iedereens favoriete heksen en tovenaars. En als magie niet echt je ding is, duik dan in het verleden in het London Transport Museum. Zie hoe alles, van dubbeldekkers tot metrostations, door de eeuwen heen de unieke identiteit van de stad heeft bepaald.

2. Verwen de zoetekauwen in Wenen

Als je op zoek bent naar een stad die zowel elegant als leuk is, zoek dan niet verder dan Wenen. Gezinnen met zoetekauwen mogen de Strudel Show in Schloss Schönbrunn niet missen (eigen apfelstrudel inbegrepen, natuurlijk). En naast je vergapen aan de architectuur of je eigen gewicht in schnitzels eten, kun je de kinderen ook meenemen op een 5D-reis door de tijd om de Weense geschiedenis te leren kennen.

3. Verken bruisend Barcelona

Van flamencodansers tot de sporen die Gaudí door de hele stad achterliet: Barcelona belooft een leuk én lekker verblijf voor iedereen. Als je voetbalfans in de familie hebt, moet je zeker even stoppen bij het Camp Nou-stadion om te zien waar de legendarische spelers van FC Barcelona speelden. Niet zo van voetbal? Dan is er meer dan genoeg paella om je dagen bezig te houden.

4. Snuif cultuur in Parijs

Parijs is zo veel meer dan macarons en Amélie, het is ook een gezinsvriendelijke bestemming waar je heerlijk rond kunt dwalen. Volg een tour door het Louvre die speciaal is ontworpen voor jongere kinderen. Je kiest 2 of 3 tentoonstellingen om op te focussen, natuurlijk te beginnen met de Mona Lisa. Als je tieners meeneemt, voel je dan de koning te rijk met een exclusieve tour door het kasteel van Versailles. Voordat jullie weer op huis aangaan, mag de top van de Eiffeltoren natuurlijk niet worden overgeslagen. Geen reis naar Parijs zou immers compleet zijn zonder de IJzeren Dame te zien.

5. Beleef sprookjes en drink koffie in Kopenhagen

Als het op gezinnen aankomt, zijn er maar weinig steden die in de buurt komen van Kopenhagen. Tivoli, de ultieme bestemming voor jong en oud, is werkelijk een sprookjeswereld die tot leven komt. Breng er een hele dag (of dagen) door en geniet van de achtbanen, pauwen, concerten, vuurwerk en nog veel meer. En wat de rest van je bezoek betreft: laat de kinderen kennismaken met smørrebrød, terwijl jij geniet van de goede koffie die je overal kunt krijgen.

6. Zie gladiatoren en bak pizza’s in Rome

Alle wegen leiden naar Rome, vooral als het gaat om gezinsvakanties. De Italiaanse hoofdstad heeft werkelijk alles: eeuwenoude geschiedenis, heerlijk eten en prachtige uitzichten. Stop bij het Colosseum voor een rondleiding die even vermakelijk als leerzaam is. En als je kids, of jij, honger krijgen van het lopen van monument naar monument, schrijf jullie dan in voor een gezinsvriendelijke pizzamasterclass. Buon appetito!

7. Ontdek het verleden in Dubrovnik

Deze kuststad, boordevol geschiedenis, is de perfecte plek om familieplezier te combineren met kennis opdoen. Geef toe, het is er prachtig. Een wandeltour door het oude centrum neemt je mee terug in de tijd naar de stichting van de stad. Deze tour, die iets meer dan een uur duurt, is de perfecte lengte voor de kids om hun beste gedrag te vertonen terwijl ze ook nog plezier hebben. Voor gezinnen met tieners is een Game of Thrones-tour een trefzekere manier om jonge reizigers tevreden te stellen.

Comments

comments