Twee dagen in Dublin doorbrengen? Don’t mind if we do! Deze bruisende hoofdstad, waar de oude Keltische geschiedenis samenkomt met het moderne Ierland, is de perfecte bestemming voor een kort uitje. Wil je je twee dagen in de stad optimaal benutten? Bekijk dan eens onze gedroomde route door Dublin. Weet je zeker dat je niets mist.

Begin de dag met een Iers ontbijt

Dag 1

10:00 uur

Dublin is een oude stad die al sinds de 7e eeuw bestaat. Maar dat wil niet zeggen dat er geen levendige, moderne koffiescene is. Doe nieuwe energie op met wat cafeïne en een hapje in een van de fantastische cafés in het trendy gebied rondom Drury Street. Ondertussen kun je heerlijk de hipste inwoners van de stad aan je voorbij zien trekken.

Dublin Castle, Dublin, Ierland

11:00 uur

Er is geen betere manier om in een nieuwe plek op verkenningstocht te gaan dan met de benenwagen. Ons advies? Boek een historische rondleiding door de stad en kom meer te weten over het complexe en fascinerende verleden van Dublin. Tegelijkertijd zie je een aantal van haar bekendste bezienswaardigheden, zoals Dublin Castle, de City Hall en het oude middeleeuwse gedeelte. Op zoek naar iets specifiekers? Duik dan in de schaduwzijde van de stad tijdens een Gangs of Dublin-tour of reis terug in de tijd tijdens een viking- en middeleeuwentour.

Liffey Boardwalk, Dublin, Ierland

13:00 uur

Nadat je het stadscentrum hebt verkent is het leuk om een wandeling te maken langs de mooie rivier de Liffey. Hoewel het in het centrum van de stad ligt, voelt het alsof de Liffey Boardwalk ver verwijderd is van de drukke straten eromheen. Wandel over de promenade, geniet van het prachtige uitzicht en vergeet niet om een paar foto’s te maken. Dublin staat ook bekend om zijn straatartiesten en -muzikanten van wereldklasse; als je geluk hebt, kom je er tijdens je wandeling een paar tegen. Honger gekregen? Dan is dit het perfecte moment om even bij te tanken in een van de vele uitnodigende cafés of eetkraampjes langs de oevers van de Liffey.

Trinity College, Dublin, Ierland

15:00 uur

Volgende halte: het prachtige Trinity College. Verken het gracieuze terrein van de universiteit en bewonder de 18e-eeuwse architectuur. Ga dan rechtstreeks naar de Old Library, waar je waarschijnlijk een rij ziet staan. Iedereen wacht namelijk geduldig om het Book of Kells te zien, het meest adembenemende middeleeuwse manuscript ter wereld. Hoewel het wachten zeker de moeite waard is, met ons kun je sneller naar binnen zodat je daarna meer tijd hebt voor belangrijker zaken.

Gravity Bar in het Guinness Storehouse in Dublin, Ierland

17:00 uur

Je hebt Dublin pas echt geproefd als je een pint Guinness, lokaal ook wel the black stuff genoemd, achterover hebt geslagen. En aangezien je in de thuisbasis van de beroemde stout bent kun je direct naar de bron: het Guinness Storehouse. Nadat je er hebt rondgelopen kun je in de Gravity Bar genieten van je gratis pint Guinness. Oh ja, je hebt hier ook een van de beste uitzichten van de stad. Onze tip: zeg geen cheers als je je onder de locals wilt mengen, maar zeg sláinte. Dit spreek je uit als “slan-tsje” en hiermee toast je in het Iers-Gaelisch op een goede gezondheid. Je zult zien, je voelt je gelijk thuis! Als afronding van je tour en proeverij kun je in het Storehouse-restaurant het beste van de moderne Ierse keuken ontdekken.

De wijk Temple Bar in Dublin, Ierland

20:00 uur

Er zijn meer dan 600 pubs in Dublin, maar veel van de mooiste en oudste vind je langs de kinderkopjes van de wijk Temple Bar. Ga hierheen om de sfeer op te snuiven en misschien nog een pint Guinness te drinken voordat je naar huis gaat. Die nachtrust heb jij zeker verdiend.

Giant’s Causeway, County Antrim, Noord-Ierland

Dag 2

08:00 uur

Ja, je moet vroeg uit de veren, maar we beloven dat het de moeite dubbel en dwars waard is. Vandaag ga je de stad uit richting Giant’s Causeway en de nabijgelegen Dark Hedges voor een dagtocht van grote proporties. Als deze met bomen omzoomde weg je bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. Game of Thrones is hier namelijk opgenomen. Vergaap je niet alleen aan de in elkaar stekende zeshoekige stenen, maar steek ook de touwbrug van Carrick-a-Rede over (als je durft) en breng een uurtje of twee door in de charmante stad Belfast.

Boxty, traditionele Ierse aardappelpannenkoeken

19:00 uur

Na je avontuurlijke dag in de buitenlucht heb je vast trek gekregen. Het avondeten vraagt om iets hartigs. Ga op zoek naar een gastropub voor een traditioneel feestmaal met Irish stew, boxty (aardappelpannenkoek) of drisheen (bloedworst). Wij komen graag in The Liberties, het gebied rond de Christ Church Cathedral, voor de gezellige pubs die serieus goed eten serveren.

De oudste pub van Dublin

21:00 uur

Rond je 48 uur in Dublin af met een van de beste belevingen die de stad te bieden heeft: een avond vol Ierse muziek, uitgevoerd door plaatselijke muzikanten in de pub. Ga naar de Brazen Head, waar de muziek en sfeer altijd goed zijn. Bovendien is het de oudste pub van de stad, waarvan de geschiedenis terugvoert naar 1198! Bestel een laatste pint Guinness, ga naast het knapperende haardvuur zitten en luister naar de fluiten en violen. Voor je het weet begin je al te dromen over je volgende bezoek aan Dublin…

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments