Parijs is voor geliefden, Venetië ademt huwelijksreis – maar waar ga je heen als je de klassiekers al heb gezien? Je kunt altijd teruggaan (snappen we best), maar je kunt ook iets nieuws proberen en een van deze minder bekende bestemmingen bezoeken. Perfect voor diegenen die een alternatieve romantische bestemming in gedachten hebben! Lees verder om te ontdekken waar je nog meer relatieherinneringen kunt creëren.

1. Vind amour in Avignon

Parijs is moeilijk te verslaan als het op romantiek aankomt, maar de charmante stad Avignon zal ook zeker ieders hart veroveren. Het is alsof je terug in de tijd gaat wanneer je de charmante binnenstad, omringd door eeuwenoude muren, verkent. Maak een uitstapje buiten de stad en ga op zoek naar de plekken die Van Goghs iconische kunstwerken hebben geïnspireerd. Ontdek het verhaal achter het doek, en doe misschien zelfs inspiratie op om je eigen meesterwerk te creëren.

2. Proef wijn in Siena

Siena biedt een authentiek stukje Italië, ver weg van de drukte. Dit Toscaanse juweeltje, met zijn romaanse en gotische architectuur, is de perfecte setting voor een romantisch uitje. Doe je tegoed aan de smakelijke restaurants in de buurt van Piazza del Campo of laat het stadscentrum achter je en proef een glas (of twee) Chianti in oude kastelen. Als dat geen romantiek is, dan weten wij het ook niet meer.

3. Wees sleepless in Seattle

De westkust is (mogelijk) de beste kust – maar niet vanwege voor de hand bestemmingen als LA en San Francisco. Voor een echt romantisch avontuur verruil je de stranden en smoothies van Californië voor de bergen en koffie van de staat Washington. De relaxte sfeer en het prachtige omringende landschap maken van Seattle een uitstekende bestemming voor quality time met je partner. En alhoewel we niet kunnen garanderen dat je date komt opdagen, is die geweldige kop koffie een stabiele factor. Trakteer je geliefde op een picknick in Kerry Park, met een wijds uitzicht op Mount Rainier. Als je de berg van dichtbij wilt zien, boek dan een wandeling met gids naar een van Amerika’s populairste natuurlijke bezienswaardigheden.

4. Dwaal door Cesky Krumlov

Je bent al in Praag geweest en wilt nu wel iets nieuws? Het pittoreske Tsjechische stadje Český Krumlov geeft je romantische uitje precies wat het nodig heeft. Op slechts een paar uur van Praag kun je het prachtige interieur en de prachtige tuinen van het 13e-eeuwse kasteel van de stad verkennen. Bewonder vervolgens de prachtige barokke architectuur onder het genot van een trdelnik, een gedraaid kaneelgebakje. Tot slot is geen reis naar Český Krumlov compleet zonder een romantische lunch naast de rivier de Moldau. Geniet van het uitzicht voordat je door de leuke boetiekjes van de stad struint.

5. Ontspan in zonovergoten Malta

Is er iets romantischer dan een afgelegen eiland in de Middellandse Zee? Verruil het immer populaire Santorini en Ibiza eens voor het opkomende Malta. Beloofd: dit zonovergoten paradijs zal niet teleurstellen. Onze tip: blijf aan de kust en trakteer je date op een diner bij kaarslicht in een van de vele restaurants aan het strand. Samen sterren kijken is tenslotte het beste dessert! Als je er toch bent, breng dan ook een bezoekje aan de prachtige hoofdstad Valletta. Bezoek de UNESCO-Werelderfgoedlocaties van de stad en maak een tochtje door de Grand Harbour met een traditionele, superromantische dghajsa-boot.

6. Spot kersenbloesem in Kioto

Kioto is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Japan, vooral als de kersenbloesem in bloei staat. Zelfs Tokio kan haar magie in de lente niet evenaren. Kioto is niet alleen de thuisbasis van geurige flora, maar heeft ook allerlei leuke cafés en arcadehallen om te verkennen. Win een knuffel uit een grijpmachine voor je geliefde en maak hilarische plaatjes in de overal aanwezige fotohokjes. En als je in de stad van A naar B wilt gaan, is de beste manier beslist per riksja.

7. Ontsnap aan de wereld in Provincetown

New York staat misschien altijd bovenaan de lijsten met romantische steden, maar waarom ruil je de drukte van de Big Apple niet eens in voor de relaxte vibes van Provincetown? Dit romantische juweeltje ligt op slechts een paar uur van Boston in Cape Cod. De reis om er te komen alleen al is de moeite waard. Neem de snelle ferry vanuit Boston en spot onderweg wellicht een paar dolfijnen, of ga met de auto en vergaap je aan het prachtige landschap. Slenter de hele dag door de stad (bij voorkeur hand in hand) en kijk rond in de vele artsy winkels die je er vindt. Sluit het geheel af met een romantisch moment bij Race Point Lighthouse – de perfecte plek voor een picknick bij zonsondergang.

8. Zie zon, zee en zand in Athene

Als je denkt dat Rome de romantiekhoofdstad van Europa is, dan ben je niet de enige… maar je zou ook niet 100% gelijk hebben. Athene klinkt misschien onconventioneel, maar het evenaart zeker de romantiek van haar Italiaanse tegenhanger. Met de eeuwenoude geschiedenis letterlijk aan je voeten en de Griekse eilanden op slechts een ferrytochtje afstand is Athene echt een geweldige bestemming. Wandel voor een dosis natuur de berg de Lycavittós op. Daar vind je een kapelletje en ongelooflijke wijdse uitzichten over de stad. Sluit je dag af met een roadtrip om de zonsondergang te bekijken vanaf de Tempel van Poseidon.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments