Kiezen welk museum je wilt bezoeken kan een lastige, maar leuke taak zijn. De keuze is reuze en elk museum heeft weer iets anders te bieden. Om een overvloed aan reisgidsen en open tabbladen te vermijden hebben wij een lijst samengesteld van 12 geweldige musea die je niet mag missen. Of je nu geïnteresseerd bent in adembenemende architectuur, beroemde schilderijen of eigenzinnige inzichten in oude legendes, deze musea hebben voor ieder wat wils.

Eigenzinnige reizigers kunnen…

…in de voetsporen van Dracula treden in Roemenië

Het kasteel van Graaf Dracula

Vergeet vooral geen bol knoflook mee te nemen. Niemand bij zijn volle verstand zou het kasteel van graaf Dracula toch bezoeken zonder enige vorm van bescherming? Dracula’s levensstijl was misschien twijfelachtig, maar zijn gevoel voor architectuur en design was onberispelijk. Kasteel Bran, zijn prachtige huis in Transsylvanië dat nu een museum is, zal je versteld doen staan met het verbluffende interieur en de ligging op een heuveltop. Geen reis naar Roemenië is compleet zonder een bezoek aan deze attractie te brengen.

…de animatiegeheimen van Japan ontdekken

De musea van Tokio voegen extra eigenzinnigheid toe aan een toch al excentrieke stad. Een van de meest surrealistische ervaringen is te vinden in het Ghibli Museum, waar het werk van de beroemde Japanse animatiestudio wordt tentoongesteld. Met films als Totoro en Mei and the Kittenbus vind je in de zalen van het museum een aantal herkenbare personages om unieke foto’s mee te maken.

…de roots van Frida Kahlo verkennen in Mexico-Stad

Het werk van Frida Kahlo wordt over de hele wereld gevierd, maar in Mexico-Stad kun je werkelijk alles over haar te weten komen. Haar voormalige huis in de wijk Coyoacán, bekend als het Blauwe Huis, is omgetoverd tot het Frida Kahlo Museum. Hier kun je ongestoord haar persoonlijke bezittingen en belangrijkste werken bewonderen.

Bucketlistfanaten willen…

…zich verliezen in de meesterwerken van Parijs

Louvre museum

De omvang van het Louvre kan overweldigend zijn, maar je kunt er heerlijk verdwalen tussen de vele wereldberoemde schilderijen, beeldhouwwerken en voorwerpen. Zwaargewichten als de Venus van Milo en de Mona Lisa zijn de absolute publiekstrekkers, maar zorg ervoor dat je genoeg tijd overhoudt om de rest van het meest gewaardeerde museum van Parijs te verkennen.

…van duizenden schilderijen (en tapas) genieten in Madrid

Het verkennen van het Prado Museum in Madrid is de perfecte manier om een paar uur door te brengen… nadat je uitgebreid in de heerlijke tapasbars van de stad hebt gezeten. Het museum is gevuld met talloze ongelooflijke kunstwerken van onder andere Murillo, Rembrandt en Goya. En wie weet vind je wel inspiratie voor een volgende creatie van eigen hand terwijl je door de met meesterwerken gevulde gangen dwaalt.

…kapelhoppen in het Vaticaan

Rome is niet op één dag gebouwd, maar je kunt haar beste musea wel in 24 uur bezoeken. Steek eerst (paspoortloos) de grens over naar het Vaticaan. Je wordt daar in de Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel beloond met een aantal van de mooiste kunstwerken ter wereld. En je hoeft er niet eens voor in de rij te staan!

Geschiedenisliefhebbers kunnen…

…terug in de tijd reizen in Londen

British museum

Van de vele fascinerende musea in Londen steekt het British Museum met kop en schouders boven de rest uit. Van de Steen van Rosetta tot de beelden van het Parthenon uit het oude Griekenland; dit museum barst van de antieke schatten. De verscheidenheid aan artefacten neemt je mee langs een aantal van de meest gedenkwaardige momenten uit de geschiedenis.

…meer te weten komen over luchtvaartgeschiedenis in Washington D.C.

De fascinatie van het vliegen heeft in de afgelopen honderd jaar heel wat mensen in de greep gehouden. En er is geen betere plek voor luchtvaartfanaten dan het Smithsonian Air & Space Museum in Washington D.C. Het geliefde museum geeft een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van de luchtvaart, waaronder de Wright Brothers Flyer, de ruimtewedloop en de maanlandingen. Wedden dat je je bij het verlaten van het museum meteen aanmeldt voor NASA’s astronautenprogramma?

…op zoek naar Jurassic Park in Berlijn

Ooit gehoord van een T. rex genaamd Tristan? Zelfs afgezien van dit enorme skelet is een bezoek aan het Museum für Naturkunde in het bruisende Berlijn de moeite waard. Het is het grootste natuurhistorische museum van het land en er worden meer dan 3000 verschillende diersoorten tentoongesteld.

Architectuurfans zullen…

…de Hagia Sophia in Istanboel willen bewonderen

Hagia sophia

Het is een van de eerste dingen die je opvalt in Istanboel: de prachtige architectuur van de Hagia Sophia. Gelukkig hoef je het niet alleen van een afstand te bewonderen, je kunt namelijk ook het verbluffende interieur, met onder meer beroemde mozaïeken uit de Byzantijnse periode, verkennen. Als je eenmaal binnen bent, ontdek je haar transformatie van kerk tot moskee en uiteindelijk een museum.

…het Moorse wonder in Spanje willen zien

Verdwaal tussen de prachtige bogen en sierlijke tuinen van het Alhambra, een schitterend UNESCO-Werelderfgoed dat tussen de bergen van de Sierra Nevada en Granada ligt. Vanuit het schilderachtige paleis en fort kun je het mooie uitzicht over Granada bewonderen, nadat je hebt genoten van alles wat het interieur te bieden heeft.

…architectonische hoogstandjes in Berlijn kunnen waarderen

Nadat je kennis hebt gemaakt met Tristan de T. rex in het Museum für Naturkunde kun je in een ander deel van Berlijn naar de Alte Nationalgalerie. De afwezigheid van dinosaurussen wordt goedgemaakt met meesterwerken uit de kunst, zoals Der Mönch am Meer van Friedrich en Eisenwalzwerk van Menzel. De prachtige architectuur maakt het bezoek extra speciaal.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments