Herbruikbare tassen meenemen naar de supermarkt, papieren wattenstaafjes gebruiken in plaats van plastic… De kleine keuzes die we dagelijks maken kunnen een grote impact hebben op het milieu. En dat geldt ook voor reizen. Voor iedereen die wil weten hoe je een verschil kunt maken op je volgende reis, hebben we een aantal van onze favoriete tours met milieucertificaat op een rijtje gezet. Zo kun je met een gerust hart op pad.
Snorkelers observing a turtle, green tourism
Snorkel door de het wereldberoemde rif van Molokini en kom dankzij erkende natuurgidsen meer te weten over de flora en fauna onder water.

1. Zwem met schildpadden op Molokini

Molokini is een eilandje bij Maui, Hawaii, beroemd om het kristalheldere water en rijke onderwaterleven. Bekijk de groene zeeschildpadden en scholen levendige vissen van dichtbij tijdens deze snorkeltour. Professionele natuurgidsen laten je het adembenemende rif van Molokini zien. En het wordt nog beter: deze excursie wordt georganiseerd door de Pacific Whale Foundation en alle opbrengsten gaan naar het behoud van de zee.
Man diving off dock
Ga op een dagexcursie vanuit Cancun naar vier verschillende soorten cenotes.

2. Droom weg in turquoise wateren

Een cenote is een natuurlijk zinkgat met kraakhelder turquoise water. Quintana Roo in Mexico heeft cenotes in overvloed. Tour langs de cenotes tijdens een dag vol actie, inclusief raften, abseilen en snorkelen. Deze tour is tevens ESR-gecertificeerd, wat betekent dat hij weinig impact heeft en milieuvriendelijk is.
Woman snorkeling near fish, green tourism
Snorkel, zwem, duik en meer tijdens een milieuvriendelijke boottocht langs het Barrier Reef.

3. Zie het Barrier Reef op duurzame wijze

Het Great Barrier Reef, voor de kust van Queensland in Australië, is een van ‘s werelds mooiste maar ook kwetsbaarste ecosystemen. Daarom is verantwoord reizen in dit gebied zo belangrijk. Passions of Paradise is een bedrijf dat CO2-neutrale en milieuvriendelijke boottochten langs het rif aanbiedt, waarvan de opbrengsten naar het behoud van het rif gaan. De zeebiologen aan boord van je boot vertellen je er alles over en tijdens een snorkelsessie met gids zie je het ook met eigen ogen.
Kangaroo on a beach
Ga vanuit Adelaide mee met een persoonlijke tour in kleine groep voor de perfecte kennismaking met het ongerepte toevluchtsoord voor wilde dieren dat Kangaroo Island heet.

4. Spring naar Kangaroo Island

Geen bezoek aan Australië is compleet zonder een kangoeroe te hebben gezien. Het ongerepte Kangaroo Island is een van de beste plekken in Australië om inheemse dieren zoals de geliefde skippy, wallaby en mierenegel in hun ongerepte natuurlijke habitat te zien. En een tour met milieukeurmerk zorgt ervoor dat hun leefomgeving zo lang mogelijk behouden blijft.
Woman on a catamaran
Ontsnap naar de witte zandstranden en warme turquoise wateren van Tortuga Island op een luxe (en plasticvrije!) catamaran.

5. Zeg nee tegen plastic in Costa Rica

Als je van de zee houdt ben je je waarschijnlijk al bewust van het gevaar dat plastic afval vormt voor onze oceanen en hun bewoners. Als je een standpunt wilt innemen tegen plastic, dan is deze plasticvrije catamarantocht in Costa Rica precies wat je zoekt. Je vaart door de azuurblauwe wateren rond Tortuga Island met gidsen die door zeebiologen zijn opgeleid, en je laat de zee net zo schoon achter als dat je haar hebt aangetroffen.
Polar bears resting, green tourism
Bezoek het Ranua Wildlife Park en zie ijsberen, lynxen en meer in hun natuurlijke habitat.

6. Chill met ijsberen in Finland

In het Ranua Wildlife Park in Rovaniemi, Finland, ontmoet je allerlei pooldieren, van ijsberen tot veelvraten. En de dieren zullen het ook fijn vinden dat jij er bent! Het welzijn van de dieren heeft namelijk de hoogste prioriteit in dit speciale natuurpark. Als je je niet vergaapt aan de plaatselijke wilde dieren, laat je dan informeren over het werk van het park om bedreigde diersoorten te beschermen.
Puffins on rocks
Ontdek charismatische papegaaiduikers en andere zeevogels tijdens een 1,5 uur durende tocht vanuit Reykjavik.

7. Bewonder IJslandse papegaaiduikers in hun natuurlijke habitat

Vergeet, naast het badderen in warmwaterbronnen en trekken door fjorden, tijdens je verblijf in IJsland vooral niet om de plaatselijke vogels van dichtbij te bekijken. Een rondvaart met milieucertificaat neemt je mee naar eilanden waar je Noordse sterns, aalscholvers en kolonies schattige papegaaiduikers kunt zien. Geniet van het prachtige uitzicht op deze vogels, wetende dat je tour hun fragiele broedplaatsen niet zal verstoren.
Two men on a bridge in the rainforest
Verken het Tijuca Forest National Park tijdens een wandeling in kleine groep.

8. Ga klimaatneutraal in prachtig regenwoud

Wat is er mooier dan het beklimmen van bergtoppen, verkennen van grotten en douchen in watervallen in het prachtige regenwoud van Tijuca in Brazilië? Al die dingen doen zonder een flinke ecologische voetafdruk achter te laten! Kies voor een CO2-neutrale milieuvriendelijke tour door het regenwoud en je geniet niet alleen van deze prachtige natuurlijke omgeving, je helpt ook om het te behouden.
People cage diving with sharks
Bekijk de meest indrukwekkende oceaanbewoners van dichtbij tijdens een kooiduik in Gansbaai.

9. Waag een duik met de haaien in Kaapstad

Ben je een thrillseeker maar wil je wel dat je volgende sensatie milieuvriendelijk is? Dyer Island, voor de kust van Kaapstad, is favoriet onder de mensenhaaien uit de omgeving. Dappere kooiduikers komen hier oog in oog te staan met deze imposante wezens, allemaal onder deskundig toezicht van professionele zeebiologen. Sluit de tour af met een bezoek aan een zeevogelreservaat voordat je weer terugkeert naar Kaapstad.
Free cancellation

Comments

comments