Een bezoek aan de Braziliaanse hoofdstad van het carnaval is een uitbundig feest voor de zintuigen. In een stad die zoveel te bieden heeft weet je misschien niet waar je moet beginnen. Maar maak je geen zorgen, want wij helpen je op weg met onze top 10 dingen-die-je-niet-mag-missen in Rio de Janeiro.
Visitors walking to the Christ the Redeemer statue
Bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden van Rio de Janeiro tijdens een dagvullende tour met lokale gids.

1. Maak kennis met de iconische Christus de Verlosser

Je mag Brazilië eigenlijk niet verlaten zonder dit imposante modernistische standbeeld op de top van de Corcovado bezocht te hebben. Christus de Verlosser – Cristo Redentor voor intimi – is gewoonweg adembenemend. Maak er een dagje van en glij met de kabelbaan over het weelderige woud naar de top van de Suikerbroodberg. Vanaf hier kun je Christus de Verlosser vanuit een heel nieuwe hoek bekijken.

Colorful painted buildings of Favela  in Rio de Janeiro
Ga mee op een wandeltour door de Rocinha-favela in Rio en kom meer te weten over het leven in de sloppenwijken.

2. Ontdek het rauwe Rio

De glamourstranden zijn slechts één kant van Rio — veel inwoners leven in de welbekende favela’s van de stad. Een lokale gids leidt je met respect en diepgang rond door deze bruisende buurten. Je komt meer te weten over de cultuur en geschiedenis van de krottenwijken, en krijgt al kletsend met de locals een inkijkje in deze andere realiteit van de stad.

People posing for a picture at a Rio beach
Ontdek de beste plekken om te snorkelen en zwemmen in Angra dos Reis tijdens een tour per speedboat.

3. Bezoek het paradijs

De maagdelijke stranden van Ilha Grande, net buiten Rio, zijn een van de best bewaarde geheimen van Brazilië. Stap op een speedboot en vaar linea recta naar deze witte zandstranden met hun kristalheldere water. Tijdens een onvergetelijke reis bezoek je ook andere droomplekken in de natuur, zoals de Blauwe Lagune, Ilha de Cataguas, Japariz Beach en Saco do Céu.

People tandem hang-gliding over Rio
Maak een tandem-deltavlucht over de bossen en bergen van nationaal park Tijuca.

4. Vlieg als een vogel over Brazilië

Dat een bezoek aan Brazilië onbegrensde mogelijkheden biedt, mag je letterlijk nemen – the sky is the limit. Rondhangen kan geheel op z’n Rio’s ook in de lucht, tijdens een tandem-deltavlucht. Zwevend als een vogel val je van het ene verbluffende uitzicht in het andere. Bewonder nationaal park Tijuca, Christus de Verlosser, de Suikerbroodberg en de baai van Corcovado vanaf grote hoogte en zet beide voeten weer veilig op de grond op São Conrado Beach. Helemaal mooi: de GoPro-opnames van je avontuur kun je zo vaak je wilt terugkijken, lekker thuis op de bank.

People walking up colorful stairs in Rio
Leer de meest bijzondere plekken van Rio de Janeiro kennen tijdens een wandeltour.

5. Ga op zoek naar levende tradities

Het dynamische Rio de Janeiro heeft ook een rijke geschiedenis. Ontdek de historische hoekjes in Rio’s alternatieve buurt Santa Teresa. Een ontspannen wandeltour neemt je mee naar het oudste openbare park van Zuid-Amerika, de Passeio Publico, en naar de kleurrijke trappen van Selarón. Vergeet niet om je wandeling smakelijk af te sluiten in Confeitaria Colombo, een art-nouveaucafé dat al een eeuw lang favoriet is onder locals.

Woman skipping through botanic gardens
Ontdek flora uit Brazilië en de rest van de wereld tijdens een tour door de botanische tuin van de stad.

6. Word één met de natuur in de botanische tuin

Rio’s botanische tuin is pure poëzie. In dit uitgestrekte park vind je de meest exotische en zeldzame dieren en planten ter wereld. Denk aan toekans, orchideeën, vleesetende planten en nog veel meer. Kuier door de kassen met een deskundige gids of kom helemaal tot rust in de befaamde Sensory Garden.

Man standing on a cliff overlooking the ocean
De wandeling naar Pedra do Telégrafo leidt je naar een van de mooiste uitkijkpunten van Rio.

7. Ga voor het serieuze wandelwerk

Voor natuurliefhebbers en avonturiers is Rio een waar paradijs. De mooiste wandelroutes liggen er gewoon om de hoek. Onze favoriete hike is toch wel de klim naar Pedra do Telégrafo, dwars door kustlandschap en weelderig regenwoud, met als ultieme bekroning een oogstrelend vergezicht over de stad.

People on a walking tour in the Santa Teresa neighborhood
Laat het centrum van Rio achter je en bezoek de mooie wijk Santa Teresa.

8. Verken eclectische buurten

Ook het levendige Lapa mag je tijdens je bezoek aan Rio niet overslaan. Overdag kun je er eindeloos in de boetiekjes en antiekmarkten rondsnuffelen, maar ook ‘s avonds is het er goed toeven; het nachtleven van Lapa is namelijk legendarisch.

Cooking class in Rio
Tijdens deze 4-uur durende interactieve kookles leer je hoe je traditionele Braziliaanse gerechten en cocktails kunt maken.

9. Proef de smaken van de stad

Als je maar niet genoeg krijgt van die verrukkelijke Braziliaanse keuken, waarom ga je dan niet zelf aan de slag? In een workshop onder leiding van echte chef-koks sudder je je eigen zeevruchtenstoof of feijoada gaar en shake je zelfs een caipirinha of twee. Delicioso!

Couple on a yacht at sunset
Ga aan boord van een jacht voor een privézeiltrip van de Rio de Janeiro Yacht Club in Urca naar de mooiste plekken langs de kust.

10. Vaar de zonsondergang tegemoet

Wil je je tijd In Rio echt onvergetelijk maken? Stap dan aan boord van een luxe privéjacht. Ontspan op het dek met een caipirinha in de hand, terwijl de zon wegzakt in de baai van Guanabara. Speur het wateroppervlak af naar dartelende dolfijnen en spetterende bultruggen, en doe even helemaal niets. Veel relaxter dan dit wordt je vakantie niet.

Comments

comments