Bali, ook wel het eiland van de goden genoemd, is een van de meest geliefde bestemmingen van Indonesië. Ontdek haar natuurlijke schoonheid, het oude erfgoed en de levendige tradities met deze spannende belevingen.
Tour of Bali temples
Met een op maat gemaakte privétour van 5 tot 6 uur kun je Ubud en het schitterende omliggende gebied verkennen.

1. Kom meer te weten over het eiland

Van koraalriffen en vulkanen tot junglewandelingen en oude tempels: er is zoveel te zien op Bali. Verken het oosten van Bali en bezoek de heilige Olifantsgrot, zwem onder de Tegenungan-waterval en zie traditionele houtsnijders aan het werk. Als je Ubud wilt verkennen, ook in het oosten van het eiland, biedt deze privétour vele opties. Ga naar Monkey Forest om makaken te spotten, zie ambachtslieden hun vak uitoefenen en bezoek Ubud Palace of een van de vele tempels. Dit zijn slechts enkele van de dingen die je kunt doen om je reis naar Bali onvergetelijk te maken.

Jungle swing
Ontdek Bali tijdens een personaliseerbare dagtour naar de meest herkenbare plekken. Maak zelf de foto’s die je al op Instagram gezien hebt.

2. Creëer Insta-memories

Leg de mooiste bezienswaardigheden van Bali vast tijdens een speciaal ontworpen schilderachtige Instagramtour. Begin met het poseren bij de Hemelpoort van de Lempuyang-tempel. Vervolgens ga je naar het paleis van Tirta Gangga. Daar kun je de schitterende tuinen, zwembaden en beeldhouwwerken fotograferen. Dan is het tijd om de jungle te verkennen, waar je de rijstvelden kunt ontdekken en bij een waterval kunt zwemmen. Deze tour staat garant voor vele jaloerse volgers en nog meer likes.

Hike up Mt Batur
Krijg het beste uitzicht van Bali tijdens een vroege privétour de vulkaan de Gunung Batur op. Ontbijt is inbegrepen!

3. Ga vroeg uit de veren en geniet

Bali is een paradijs voor liefhebbers van avontuur. Wat dacht je van een wandeling bij zonsopgang met uitzicht op drie vulkanen – een mooiere manier om de dag te beginnen is lastig te bedenken, toch? Verken de oerwoudrijke omgeving van de berg de Gunung Batur en eindig de ochtendtour met een ontbijt van eieren die gekookt zijn in de stoom van een vulkaan!

ATV in Bali
Ga de Balinese jungle in met een ATV-junglebuggy voor een spannende rijbeleving op een nieuwe racebaan.

4. Voel de adrenaline

Als je meer voor voelt voor snelheid en vies worden, race dan rond een ATV-baan in het midden van de jungle. De uitdagende paden laten de adrenaline zeker door je lichaam stromen. Voor waterliefhebbers die ook wel van een kick houden, is raften op de rivier wellicht een idee. Ga de stroomversnellingen van klasse II op de rivier de Ayung tegemoet, terwijl je langs de prachtige natuur en wilde dieren raft.

Balinese food
Ontdek de culinaire geheimen van de echte Balinese keuken tijdens een kookles van 3 tot 5 uur.

5. Eten, koken, beminnen

Geen enkele vakantie naar Bali is compleet zonder te proeven van het heerlijke lokale eten. Leer tijdens deze markttour en kookles authentiek eten vol verse kruiden en specerijen bereiden. Na een bezoek aan een lokale markt en het kiezen van de meest verse ingrediënten, leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om een authentiek en smakelijk gerecht te maken.

Surf lessons in Bali
Leer surfen op het prachtige zwarte zandstrand van Canggu.

6. Maak gebruik van de golven

Bali staat bekend als een van de beste surfbestemmingen ter wereld, dankzij de prachtige kustlijn van meer dan 430 kilometer. Van mei tot september is het het best surfen aan de westkust; van november tot maart kies je het oosten van het eiland. Ga naar het westen voor je eigen surfles in Batu Bolong met zijn fascinerende zwarte zandstranden. Deze beleving is ideaal voor zowel beginners als gevorderden.

Woman snorkeling
Ontdek een paradijselijk eiland voor de zuidkust van Bali en snorkel op drie verschillende plekken rondom de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida.

7. Duik het onderwaterleven in

Als je meer tijd in het water wilt doorbrengen dan erop, is deze dagtrip snorkelen een must. Snorkel in drie verschillende baaien in Nusa Lembongan en Nusa Penida, terwijl je allerlei verschillende onderwaterwezens in de koraalriffen aan je voorbij ziet zwemmen.

Woman walking down a path
Verken het prachtige eiland Nusa Penida tijdens een dagvullende privétour vanaf Bali.

8. Hop van strand naar strand

Strandhoppen is een van de meest populaire dingen om te doen op Bali. Je kunt een aantal van de meest serene plekken op het schiereiland Nusa bezoeken tijdens een dagtour per snelle privéboot. Ontspan op de weinig bezochte stranden en zwem in het kristalheldere water, met het adembenemende uitzicht op de kliffen van de Indische oceaan op de achtergrond.

Batik artwork
Leer de beginselen van de Balinese batiktechnieken, gereedschappen en verfsoorten tijdens een 3 uur durende workshop en ontwerp je eigen originele design.

9. Leer een nieuw ambacht

Als je van kunstnijverheid houdt, kun je een interactieve workshop volgen om de oude kunst van het batikken te leren. In dit creatieve proces gebruik je hete was om ingewikkelde patronen op stof te ontwerpen. Maak je eigen unieke aandenken met de hulp van een echte batikmeester.

Father and child exploring Bali
Verken Bali als een local tijdens een op maat gemaakte tour van een halve dag.

10. Doe het allemaal

Plan je eigen ultieme Bali-route met een privégids en bezoek de bezienswaardigheden die jou het meest aanspreken. Of je nu oude tempels wilt bezoeken, wilt winkelen op lokale markten, chillen op het strand of de rijstterrassen van Jatiluwih wilt zien: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tegen het einde van je reis naar Bali heb je heerlijk gegeten en nieuwe vaardigheden aangeleerd. Je hebt in de zon gelegen, gesnorkeld, gewandeld en de jungle verkend. Het enige wat je dan nog kunt doen, is het plannen van je volgende reis.

Comments

comments