Vergeet New York (tijdelijk): Bangkok is de stad die écht nooit slaapt. Sla deze dynamische bestemming niet over onderweg naar dat idyllische Thaise strand. Verken alle bezienswaardigheden, geluiden, smaken en belevingen die Bangkok te bieden heeft.
Woman on boat, things to do in Bangkok
Vaar over de Menam met een hop on, hop off-boot.

1. Mis de boot niet

Niemand zal ontkennen dat Bangkok een erg drukke stad is. Bovendien is het klimaat heet en vochtig. Vermijd de massa en geniet van de frisse lucht met een pas voor de hop on, hop off-boot over de rivier de Menam, ofwel de Chao Phraya. Je ziet bekende tempels en bezienswaardigheden aan je voorbij trekken, en kunt een pauze nemen wanneer je maar wilt.

Tour guide talking to group inside of temple, things to do in Bangkok
Dompel jezelf onder in het culturele en historische erfgoed van Bangkok tijdens een tour door de tempels en het koninklijk paleis.

2. Bewonder majestueuze tempels en het koninklijk paleis

Kom meer te weten over de geschiedenis van Bangkok tijdens een tour langs zijn bekendste bezienswaardigheden. Tijdens deze rondleiding bezoek je de belangrijkste tempels van het koninklijk paleis. Sta versteld van de Smaragdgroene Boeddha, een van de belangrijkste objecten van Thailand. Deze boeddha is gemaakt van, jawel, smaragd en is 66 cm hoog. Bezoek de Tempel van de Dageraad, beroemd om haar gedetailleerde architectuur, en ga daarna naar het koninklijk paleis, de residentie van de koning van Siam. Je zult ook de Liggende Boeddha zien, met zijn 45 meter een van de grootste boeddhabeelden van het land. Vergeet niet om een muntje in een van de 108 bronzen schalen te gooien, dat brengt namelijk geluk!

Theatrical performance, things to do in Bangkok
Ontdek het rijke erfgoed van Thailand bij Siam Niramit.

3. Snuif cultuur

Laat je vermaken door 150 performers tijdens een spectaculaire theatervoorstelling die je de Thaise geschiedenis laat zien. Je kunt voor de voorstelling in Siam Niramit een replica van een Thais dorp verkennen, of maak een traditioneel Thais diner mee.

Woman on a bicycle
Ontdek Bangkok tijdens een 3 uur durende fietstour door Chinatown en langs de rivier.

4. Verken op twee wielen

Volg een local op een fietstour door de straten van Bangkok. Je verkent Chinatown, Thonburi en maakt zelfs een ritje met de ferry. Een andere milieuvriendelijke manier om de stad te zien is per elektrische step. Suis door Bangkok en bezoek onderweg lokale markten en tempels. Bovendien geeft die wind door je haren nog wat verkoeling ook.

Bangkok skyline
Spectaculair uitzicht ervaar je vanaf de Mahanakhon SkyWalk.

5. Ga de wolken in

Voor een panorama-uitzicht over Bangkok ga je natuurlijk naar het hoogste uitkijkpunt. De Mahanakhon SkyWalk leidt je naar de 78e verdieping, die op meer dan 300 meter hoogte ligt. Als je het aandurft, loop dan over de glazen vloer om de stad letterlijk aan je voeten te zien liggen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een drankje doen in de chique bar binnen.

Floating market, things to do in Bangkok
Bezoek Damnoen Saduak, de bekendste drijvende markt van Thailand, om talloze boten en kleurrijke verkopers in actie te zien.

6. Meander door de markten

Het leven in Bangkok speelt zich af op straat. Wat je ook nodig hebt, er is zeker ergens een markt speciaal daarvoor. Tour door de beroemde Damnoen Saduak Floating Market en proef lokale lekkernijen van de verkopers op hun boten. Daarna verken je de unieke Maeklong Railway Market, die op de treinrails is opgezet.

People at a cooking course
Verken Khlong Toei, de grootste markt van Bangkok, en leer traditionele Thaise gerechten te koken samen met een chef.

7. Bereik het kookpunt

De Thaise keuken staat bekend om haar unieke combinatie van zoute, zoete, pikante en zure smaken. Leer hoe je zelf heerlijke gerechten als pad thai en een pittige curry kunt maken tijdens een kookles met marktbezoek. Deze tour doet ook de bloemenmarkt aan en je leert zelfs koken met eetbare bloemen!

Bike tour by night, things to do in Bangkok
Fiets door Bangkok na zonsondergang en ontdek een ander gezicht van de stad.

8. Maak er nachtwerk van

Bangkok leeft dag en nacht. Met een tuktuktour in de avond zie je niet alleen de schitterende tempels badend in het licht, het is nog koeler ook. Voor milieuvriendelijke opties kun je gaan voor een tour per elektrische step of een avondlijke fietstour. De bezienswaardigheden zijn schitterend verlicht en je vermijdt hiermee ook nog eens de massa.

Man practicing Muay Thai, things to do in Bangkok
Leer Thaiboksen van een professionele bokser.

9. Boks het voor elkaar

Muay thai, ofwel Thaiboksen, is de Thaise nationale sport. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het bijwonen van een wedstrijd van deze intense sport. Of waarom zou je het niet zelf eens proberen, bijgestaan door een professionele trainer?

Woman photographing temples at Ayutthaya
Laat de stad even achter je en bezoek 5 UNESCO-tempels in Ayutthaya.

10. Sta versteld in Ayutthaya

De stad Ayutthaya werd in 1350 gesticht en floreerde gedurende 400 jaar. Vandaag de dag is het een UNESCO-Werelderfgoedlocatie waar je eeuwenoude tempels en paleizen kunt bezoeken. Of wat dacht je van een museum met allerlei merkwaardige objecten? Aangezien de stad op ongeveer 80 kilometer van Bangkok ligt, is Ayutthaya ideaal voor een daguitstap. En als je er dan toch bent, vergeet dat niet wat lekkernijen van de drijvende markt te proeven.

Zorg er dus voor dat je wat tijd reserveert om de diversiteit van Bangkok te ontdekken, en zet je tanden in de lokale cultuur.

Comments

comments