Australië is een van GetYourGuide’s favoriete bestemmingen. Met zijn natuurlijke schoonheid, diverse fauna en hartelijke inwoners is het een fantastisch land om te bezoeken. Helaas hebben voortdurende bosbranden de laatste tijd het leven van mens en dier op ongekende schaal aangetast. We zijn er trots op dat we lokale partners steunen die fondsen en middelen doneren om hun land direct te kunnen helpen. Zo kan ook jij Australië bijstaan met noodhulp.
Australian coast, Australia fire relief
We zijn trots op onze lokale partners die Australië’s brandbestrijding steunen.

GetYourGuide-liefdadigheid

Gelukkig ondersteunen particulieren en bedrijven de rampenbestrijding met het doneren van geld en hulpmiddelen. Dit zijn enkele van onze lokale partners die helpen een verschil te maken:

Intrepid Travel (Urban Adventures) heeft de Red Cross Bushfire Emergency Appeal in het leven geroepen. Ze hebben donaties tot 200.000 AUD, die naar het Australische Rode Kruis gaan, verdubbeld. Sinds 8 januari is er al 295.216 AUD opgehaald.

BunyipTours richt zich op natuur- en avontuurtochten en verdubbelt de donaties van hun klanten. Het geld gaat naar het Australian Red Cross Disaster Relief and Recovery Fund.

Mandurah Cruises heeft alle opbrengsten voor hun rondvaarten op zaterdag 11 januari gedoneerd aan het Red Cross Bushfire Appeal.

AAT Kings en Inspiring Journeys zijn allebei eigendom van The Travel Corporation. Zij hebben 100.000 AUD gedoneerd aan de NSW Rural Fire Service.

SeaLink, eigenaar van vele touroperators, heeft een steunpakket ter waarde van 500.000 AUD samengesteld. Onderdeel hiervan is een donatie van 200.000 AUD aan het KI Mayoral Relief and Recovery Bushfire Fund. Ze helpen ook direct de inwoners door het verstrekken van gratis ritten met de ferry ter waarde van 2.000 AUD per woning, om mensen wiens huizen zijn getroffen bij te staan.

Koala center, Australia fire relief
WIRES heeft een noodfonds voor dieren in nood.

Ook jij kunt helpen

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt helpen door te doneren aan Australië’s noodhulp; of je nu de hulpverlening in het algemeen wilt ondersteunen, de brandweerlieden in de frontlinie of mensen of dieren in nood. Klik op de links om snel en eenvoudig te doneren. Je bijdrage helpt.

Algemene hulp

Inwoners helpen

  • BlazeAid helpt gezinnen op het platteland hun leven weer op te bouwen na de brand
  • GIVIT specificeert items en diensten die nodig zijn en verbindt mensen in nood met liefdadigheidsinstellingen en donoren
  • Salvation Army Australia staat altijd klaar tijdens rampen. Ze helpen mensen die hun huizen moesten verlaten of zijn kwijtgeraakt, en verstrekken maaltijden aan degenen die helpen de branden te bestrijden

Brandweerondersteuning

Dierenbescherming

  • De RSPCA helpt dieren wanneer ze op hun kwetsbaarst zijn. Niet alleen de dieren in het wild zijn getroffen, maar ook huis- en boerderijdieren hebben dringend hulp nodig
  • Koala’s zijn zwaar getroffen door de Australische bosbranden omdat ze tot de meest kwetsbare dieren behoren. Steun het Port Macquarie Koala Hospital rechtstreeks of via deze GoFundMe-campagne. Ze helpen met het redden en behandelen van gewonde koala’s
  • WIRES heeft een noodfonds voor wilde dieren in nood. Dieren zijn tijdens deze nog altijd voortdurende bosbranden op grote schaal gewond geraakt en wees geworden. Je kunt doneren via creditcard, Paypal en Facebook
Tourists on Australian beach, Australia fire relief
De dollars die jij als toerist uitgeeft kunnen een positief verschil maken bij de noodhulp aan de bosbranden in Australië.

Plan een reis

Misschien had je al een reis gepland, misschien staat het bovenaan je bucketlist: overweeg in elk geval om Australië te steunen met je toeristische dollars. Grote delen van het land zijn onaangetast door de branden en ontvangen bezoekers met open armen. Volg Tourism Australia voor de laatste reisinformatie en updates. Geld uitgeven in lokale winkels en restaurants of vrijwilligerswerk doen in de getroffen gebieden zijn goede manieren om een positieve invloed te hebben op de Australische economie, bevolking en fauna.

Comments

comments