Als uitgeputte reizigers vroeger verdwaald raakten in de woestijn verscheen er weleens een glinsterende oase aan de horizon. Ook Dubai blinkt je tegemoet, maar is alles behalve een fata morgana. Deze hypermoderne woestijnbestemming is een droom voor beginnende en ervaren wereldreizigers. Jij wilt weten wat je niet mag missen in deze metropool van de toekomst? Laat je inspireren door onze top 10.

Woman at the Burj Khalifa
Geniet van het panorama-uitzicht over Dubai vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

1. Begin met een hoogtepunt

Kun je wel zeggen dat je in Dubai bent geweest zonder dat je de Burj Khalifa hebt bedwongen? Wij betwijfelen het ten zeerste. Op dit hoogste gebouw ter wereld heb je – het zal je niet verbazen – een verpletterend uitzicht over de stad. Sla de rij over en plan je bezoek rond zonsondergang, want dan is de stad op haar mooist.

Person on quad bike
Ontsnap aan de drukte van de stad en breng de ochtend door in de omliggende woestijn.

2. Beleef de vrijheid van de woestijn

Dubai mag dan wel ultramodern zijn, de woestijn is nooit ver weg. Word één met de natuur tijdens een zinderende quadsafari. Dit is de ultieme avontuurlijke activiteit en een legendarische manier om het spectaculaire landschap rondom Dubai te verkennen. Adrenalinejunkies en sensatiezoekers opgelet! Deze mag je echt niet missen.

Father and child in Dubai
Ontdek Dubai op je eigen tempo met een flexibel ticket voor de hop on, hop off-bus.

3. Houd je hoofd koel in de sightseeingbus

Het kwik kan in Dubai tot recordhoogte stijgen. Wil je niks missen van de stad, maar die zonnesteek liever overslaan? Dan hebben wij drie woorden voor je: bus met airconditioning. Met een hop on, hop off-tour ben je vrij om alle bezienswaardigheden in je eigen tempo af te vinken. Bekijk de oude stad, de jachthaven, het strand en nog veel meer must-see plekken zonder een druppeltje te zweten. Kijk, zo pak je sightseeing slim aan.

Verken de Sjeik Zayed-moskee tijdens een uitstapje van een halve dag.

4. Laat je imponeren door de Sjeik Zayed-moskee

Alles in Dubai is groot, groter, grootst. Zo ook de Sjeik Zayed-moskee. Die strekt zich uit over 12 hectare en heeft plek voor maar liefst 40,000 moskeegangers. Het schitterende gebedstapijt meet een al even indrukwekkende 5.600 vierkante meter en kostte tapijtwevers 2 jaar om te maken. Sluit je aan bij een praktische dagtrip vanuit het hart van Dubai en zie het met eigen ogen.

Visitors at Burj Al Arab SkyView Bar
Geniet van het uitzicht vanuit de SkyView Bar in de Burj al Arab.

5. Ga voor het hogere loungen

Geen twijfel mogelijk, het uitzicht vanaf de Burj Khalifa is onovertroffen. Maar wat is het enige punt in de stad dat je vanaf het Burj Khalifa Sky Deck niet kunt zien? Juist, de iconische wolkenkrabber zelf. In de Burj Al Arab SkyView Bar zie je de adembenemende skyline vanuit net een andere hoek. Deze relaxte loungebar serveert craft-cocktails met uitzicht op de lichtjes van de stad en de Arabische Golf. Onze tip? Bij sommige tours zijn de drankjes inbegrepen!

Hot-air balloon in the desert
Bekijk de woestijn van bovenaf tijdens een spectaculaire vlucht in een heteluchtballon.

6. Voel je een vip in de gouden duinen

Maak de wereld voor eens en altijd duidelijk dat je van het goeie leven bent tijdens een ballonvaart bij zonsopkomst. Voeg daar nog eens een duinsafari in een oldtimer en een al fresco-ontbijt aan toe en je hebt het toch aardig voor elkaar. Als je besluit om naar nieuwe hoogtes te klimmen tijdens deze woestijnbelevenis, vergeet dan zeker je camera niet. Dit is zo’n typische pictures-or-it-didn’t-happen-ervaring die je voor het nageslacht moet bewaren.

People at Aquaventure Water Park
Bespaar geld met een pas voor onbeperkte toegang tot twee van de beste waterparken van Dubai.

7. Zoek verkoeling in het Aquaventure Water Park

Dubai is meer dan alleen woestijn. Ontdek de koelere kant van de stad in het zeer geliefde Aquaventure Water Park. Heb je alle topattracties van het park uitgeprobeerd, wandel dan gewoon verder naar het Atlantis Aquarium, dat aan maar liefst 65,000 soorten zeedieren onderdak biedt. Gegarandeerd leuk voor het hele gezin!

Dubai Mall fountain
Bewonder de lichtjes van de Dubai Fontein tijdens een boottocht van 30 minuten per traditionele watertaxi.

8. Vaar langs dansende fonteinen

Laten we er geen doekjes om winden, de fonteinenshow in de Dubai Mall is simpelweg een van de spetterendste spektakels op aarde. In deze magische choreografie met 6000 lichtjes wordt 75.700 liter water de lucht ingespoten. Volg het voorbeeld van de locals en zit er met je neus bovenop op het dek van een traditionele watertaxi.

Zip-line experience over Dubai Marina
Probeer de langste zipline ter wereld in de Dubai Marina.

9. Verbreek je persoonlijke tokkelrecord

Tokkelbaanfanaten zijn in Dubai aan het goeie adres. Hier vind je namelijk de langste stedelijke tokkelbaan ter wereld. De XLine Zipline strekt zich een kilometer over de jachthaven uit. Als je eenmaal stevig vastgegespt bent kun je snelheden tot wel 80 km per uur bereiken. Dat kan alleen in Dubai…

Visitors to Dubai
Ontdek de oude stad van Dubai te voet en verbeter je afdingskills.

10. Wandel door het verleden van de stad

Woestijnhub Dubai is een van de modernste steden ter wereld maar kent ook een rijk en bewogen verleden. Een wandeling door de oude stad is een reis door de tijd. Slenter door de jachthaven, bekijk de Blauwe Moskee en maak van afdingen een sport in de drukke specerijen- en goudsoek, want dit is dé plek om souvenirs te scoren.

Comments

comments