Iedereen weet dat New York City de stad is die nooit slaapt. En dat is maar goed ook, want er is zoveel te doen in deze spannende, bruisende stad, dat je dagen en nachten gevuld zullen zijn met activiteiten.

Empire State Building interior
Vanaf het observatiedek van het Empire State Building kun je wel 6 staten zien.

1. Bezoek het Empire State Building

Het Empire State Building is een van de interessantste gebouwen van New York City en een echt Art-Deco-icoon. Een tripje naar de top van het 381 meter hoge gebouw mag je zeker niet overslaan. Ga naar het uitkijkpunt op de 86e verdieping en geniet van bovenaf van de Big Apple. Vergeet niet om een foto te maken in de Fifth Avenue-lobby. Die is te zien in een aantal films en mag niet ontbreken op je bucketlist voor de Big Apple.

Woman photographing the Statue of Liberty
Bezoek het Vrijheidsbeeld, Ellis Island National Immigration Museum en meer met een prioriteitsticket.

2. Word verliefd op het Vrijheidsbeeld

Als je van geschiedenis houdt, mag een bezoek aan dit symbool van vrijheid en hoop niet ontbreken. Het beeld uit 1886 was een cadeau van Frankrijk en is in de loop der tijd dankzij metaaloxidatie lichtgroen geworden. Voor het mooiste uitzicht koop je een prioriteitsticket en stap je op de veerboot om het Vrijheidsbeeld te bezoeken. Hiermee heb je toegang tot het voetstuk (wat een uitzicht!) en het National Immigration Museum op Ellis Island. Ook het gebruik van een audiogids is inbegrepen.

Helicopter flight over Manhattan
Geniet van de skyline van Manhattan van bovenaf tijdens een sightseeing-helikoptervlucht.

3. Bekijk de bezienswaardigheden vanuit de lucht

De skyline van Manhattan is een van de bekendste ter wereld. Bekijk ‘m zelf op de leukste manier die er is: vanuit een helikopter. Stap in een speciale helikopter met grote bolle ramen voor het allerbeste uitzicht, en vergeet vooral je camera niet! De piloot vliegt langs beroemde gebouwen en bezienswaardigheden, die je vanuit een heel ander perspectief te zien krijgt tijdens deze spannende, unieke ervaring.

Cyclists in Central Park
Verken de stad op je eigen tempo met een huurfiets.

4. Stap op de fiets

Central Park is… centraal gelegen in de stad. Talloze boeken, tv-series, films en het gewone leven in New York spelen zich hier af. Stap op de fiets en verken zelf het park van wel 43 hectare groot. Of je nu voor een kort ritje gaat of een hele dag een fiets huurt, de fiets is een ideale manier om de vele bezienswaardigheden in het park en de rest van Manhattan te bekijken. Fiets in je eentje, met je reisgenoot of met je kinderen een enorme ronde door het park. Haal daarna wat te eten bij een lokale verkoper en geniet van het stadsleven.

Sta stil bij 9/11 tijdens een bezoek aan het 9/11 Memorial and Museum.

5. Ontdek wie de helden van 9/11 waren

Op 11 september 2001 vond een van de meest tragische gebeurtenissen aller tijden plaats in New York. Bezoek het 9/11 Memorial and Museum en krijg nog meer respect voor de helden van 9/11. Het museum vertoont films en historische beelden en heeft een ‘In Memoriam’-tentoonstelling. Daar kom je alles te weten over degenen die het niet hebben overleefd. Dit is een ontnuchterende, maar belangrijke bezienswaardigheid om te bezoeken in New York City.

Walking tour in NYC
Ga mee op een wandeltocht door de oudste wijken van NYC en proef de verschillende sferen.

6. Kom meer te weten over de verschillende wijken

Loop met een gids door een paar van de meest fascinerende wijken van New York. Je begint in SoHo, met zijn coole boetiekjes en indrukwekkende gietijzeren gebouwen. Daarna verken je Little Italy en Chinatown, twee immigrantenwijken boordevol cultuur. Luister naar verhalen over geschiedenis, gangsters en de worstelingen waar de mensen mee te maken hadden. Het beste aan deze wandeling is dat je onderweg het heerlijke lokale eten probeert, om de smaak van het echte New York te proeven.

Interior of the Guggenheim Museum
Bezoek het architectonische meesterwerk van Frank Lloyd Wright, het Guggenheim Museum.

7. Bewonder alle kunst

Voor kunstliefhebbers staat het  Solomon R. Guggenheim Museum bovenaan de lijst. Niet alleen de kunstcollectie is inspirerend, het gebouw zelf is ook prachtig. Het werd ontworpen door Frank Lloyd Wright en heeft een unieke spiraalvorm, zodat de kunstwerken die binnen hangen goed te zien zijn. Het museum heeft impressionistische, post-impressionistische en vroege modernistische kunst van bekende kunstenaars zoals Klee, Modigliani, Chagall en Kandinsky.

Visitors taking selfies at the One World Observatory
Ga naar de top van het One World Observatory en bewonder het ongelooflijke uitzicht over New York.

8. Klim naar de wolken

Als je het One World Observatory bezoekt, kun je opscheppen dat je naar de top van het hoogste gebouw op het westelijk halfrond bent geweest. Het One World Trade Center is 541 meter hoog en vormt een indrukwekkend punt op de skyline van NYC. En je bent zo boven. Het duurt maar 47 seconden om naar de 102e verdieping te gaan! Eenmaal boven vind je interactieve tentoonstellingen en historische beelden, en natuurlijk wacht er een adembenemend uitzicht op de stad op je.

The Lion King on Broadway
Zie de show van de Lion King live op Broadway.

9. Geniet van een Broadwayshow

Een Broadwayshow bezoeken is wel de ultieme ervaring in New York. Met meer dan 40 theaters in de langste straat van New York heb je ruime keuze aan entertainment, van prijswinnende toneelstukken tot beroemde musicals. Klassiekers zoals de Lion King zijn bij bezoekers van alle leeftijden favoriet. Maar als je liever de langstlopende musical van Broadway bezoekt, ga je naar the Phantom of the Opera. Deze musical speelt al sinds 1988!

Pizza
Ga mee met een foodietour door Williamsburg en proef het heerlijks dat de beste eetgelegenheden van de buurt te bieden hebben.

10. Neem een hapje uit de Big Apple

Foodies weten dat je in Brooklyn moet zijn voor een culinair hoogtepunt. Volg een culinaire rondleiding door Williamsburg en ontdek zelf waarom dit de beste plek is voor het lekkerste eten. Je bezoekt verschillende locaties voor een hapje en een drankje en maakt kennis met producenten en restauranthouders. Krijg tips van de locals over de coolste uitgaansgelegenheden en geniet van de sfeer in deze levendige, creatieve wijk.

Comments

comments