Ach, Parijs…, stad die kunstenaars, tortelduifjes en alles ertussenin blijft fascineren. In deze must-see voor globetrotters streep je de ene na de andere activiteit van je bucketlist. Zie deze top 10 als de ultieme gids om de maximale dosis joie de vivre uit je reis te halen, of het nu een weekend is of langer.

Boy on the Eiffel Tower
Stijg naar grote hoogten door de wachtrijen voor de Eiffeltoren over te slaan en samen met je gids direct naar het indrukwekkende uitzicht te gaan.

1. Beklim de IJzeren Dame

De iconische Eiffeltoren is zonder twijfel de grande dame van Parijs. Wachtrijen… waar? Jij zit voordat je het weet in de lift naar de tweede verdieping of de top. De toren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd en reikt een indrukwekkende 300 meter de Franse lucht in. Met 360-gradenuitzicht over de stad vertelt je gids je alles wat je moet weten over de geschiedenis van deze gietijzeren majesteit.

River Seine by night
Geniet van het uitzicht op nachtelijk Parijs tijdens een boottocht over de Seine.

2. Glij over het water

Een rondvaart over de Seine is een van de slimste (en meest ontspannen) manieren om monumenten te bekijken. Tijdens een boottocht van 1 uur glij je langs de Notre Dame, Musée Orsay en natuurlijk de Eiffeltoren. Je vaart bovendien onder de ene na de andere beroemde brug door. Houd je ogen open voor de Pont Alexandre III en de Pont Neuf, de oudst bewaard gebleven brug over de Seine. Ben je in een romantische bui, dan is een rondvaart bij avondlicht iets voor jou. Laat de verlichte monumenten van Parijs het decor zijn van een avondje uit. Als je hart daar niet sneller van gaat kloppen…

Inside of Arc de Triomphe
Bezoek de Arc de Triomphe op Place de l’Étoile.

3. Bekijk de triomfboog van boven en beneden

Geen Parijse to-do-lijst is compleet zonder de Arc de Triomphe. Napoleon gaf in 1806, na de Slag bij Austerlitz, opdracht tot deze classicistische triomfboog, die pas in 1836 werd voltooid. De boog herdenkt de slachtoffers van de Franse Revolutie en Napoleontische oorlogen. Neem ook een kijkje in de ondergrondse kerker bij het Graf van de Onbekende Soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Beklim daarna de 284 treden naar het mooie uitzicht op de top. Kijk in de rondte en schiet een paar mooie plaatjes van de Champs-Elysées en de twaalf straten die vanaf de triomfboog alle richtingen uitgaan.

Tour group inside the Louvre
Bekijk kunst vanuit een kennersperspectief tijdens een rondleiding door het Louvre.

4. Word een kunstconnaisseur

Kun je zonder een bezoek aan het Louvre wel zeggen dat je in Parijs bent geweest? Wij denken van non. Mis niks van dit grootste kunstmuseum ter wereld met een rondleiding met voorrang. Je professionele gids leidt je langs de duizenden kunstwerken in dit historische paleis zodat je alle topstukken van je bucketlist kunt afstrepen: de Mona Lisa, de Niké van Samothrace en de Venus van Milo. Het zijn de drie intrigerende dames die je gezien moét hebben. Deze rondleiding duur twee uur en slaat ook de minder bekende (maar niet minder fenomenale) werken niet over. Oh, en voordat je het vergeet, maak nog even de perfecte selfie voor I.M. Pei’s moderne glazen piramides bij de ingang van het museum!

Sacre Coeur Basilica
Verken de charmante wijk Montmartre en je weet zeker dat je in Parijs bent.

5. Voel je een bohémien

Een van de markantste plekken in Parijs is Montmartre. Je kunt deze wijk, die bekend staat om het nachtleven en de kunst, het beste wandelend verkennen. Loop omhoog naar de Basilique du Sacré-Coeur voor een uitzicht over de stad waar alleen de Eiffeltoren mee kan concurreren. Strijk na afloop neer in een van de vele cafés met een petit gâteau en stel je voor hoe Van Gogh en Picasso hier ooit hetzelfde deden. Beide meesters woonden en werkten hier immers.

Moulin Rouge dancers
Ontdek de verleidelijke charme van de Moulin Rouge.

6. Ga naar het cabaret

De wereldberoemde Moulin Rouge is Franser dan Frans en een absolute Parijse must-see. Nip van een glas champagne terwijl 100 artiesten in verenboa’s en glinsterende paillettenkostuums het podium betreden. Een paar minuten later bevind je je in het gouden tijdperk van showgirls en extravaganza. Pas op: na de show kun je op onverwachte momenten opeens de cancan gaan dansen.

Paris Catacombs
Ontdek de duistere kant van de stad met een ticket met voorrangstoegang tot de Parijse catacomben.

7. Sla de rij over voor het dodenrijk

Daal 131 treden af en je bent in de onderbuik van Parijs: de eeuwenoude catacomben. De wachtrijen voor deze populaire attractie zijn lang, maar met een voorrangsticket kom je snel binnen. In de 18e eeuw werden botten van kerkhoven uit de hele stad verplaatst naar dit ossuarium om de algemene gezondheid te verbeteren. Ongelooflijk maar waar, in de catacomben vind je de resten van ongeveer 7 miljoen mensen. Een bezoek aan deze ondergrondse tunnels is een opwindend (en ijzingwekkend) avontuur.

Visitors at the Opera Garnier
Ontdek het grootste operagebouw van Europa tijdens een informatieve rondleiding van 90 minuten door de Opéra Garnier.

8. Ontmoet het spook van de opera

De Opéra Garnier is het decor van het spook van de opera uit de gelijknamige roman en musical. Dit schitterende barokke paleis herbergt een van de oudste, nog in gebruik zijnde theaters ter wereld. Het gebouw komt tot leven tijdens een rondleiding door een deskundige gids. Vergaap je aan de dubbele trap van de Grand Escalier en het weelderige decor met bladgoud en marmer. Insidertip: je kunt op de dag zelf voordelig tickets kopen voor de voorstellingen.

Disneyland Paris
Beleef de meest magische tijd van je leven in Disneyland® Parijs met standaard FASTPASS®-service bij bepaalde attracties.

9. Reis af naar een magisch land

Niet alle topattracties zijn in de stad zelf. Een dagje Disneyland Parijs is voor jonge én oude kinderen een magische belevenis. In dit park vol attracties, shows, optochten en rondleidingen vliegt je dag om voordat je Ratatouille kunt zeggen. Laat je rondleiden door de filmstudio’s, voel de adrenaline door je lijf gieren in Thunder Mountain en ga op de foto met al je favoriete personages.

Woman touring Versailles
Profiteer van een exclusieve rondleiding door een van de grootste en meest historische kastelen ter wereld.

10. Werk aan je etiquette

De ultieme finale van je onvergetelijke reis door Parijs is een bezoek aan het kasteel van Versailles. De Zonnekoning, Lodewijk XIV, verhuisde het hof in 1682 naar Versailles. Ook Marie Antoinette en Lodewijk XVI leefden hier in weelde voordat de Franse Revolutie roet in het eten gooide. Bekijk de monumentale Spiegelzaal en kom alles te weten over het leven van de Franse royalty tijdens een rondleiding door Versailles.

Comments

comments