Of je nu een weekendje blijft of een hele maand, in Amsterdam valt altijd iets te beleven. Ons eigen Mokum, dat eigenlijk meer weg heeft van een dorp, kan qua geschiedenis, nachtleven en cultuur concurreren met de grote jongens. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan zijn dit de 10 activiteiten die je simpelweg niet mag overslaan.
Anne Frank tour
Verdiep je in het leven van Anne Frank tijdens een wandeltour door Amsterdam.

1. Verdiep je in de zwarte bladzijden

Je zou het bijna vergeten, maar ook bruisend Amsterdam kende donkere dagen. Kom er meer over te weten tijdens een stadswandeling langs belangrijke plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Een goed geïnformeerde lokale gids neemt je mee naar het Anne Frank Huis, de oude joodse wijk en het Auschwitz Monument. Aan de hand van het verhaal van Anne Frank leer je het recente verleden van de stad beter kennen.
Heineken Experience in Amsterdam
Stap in de wereld van Heineken in de voormalige Amsterdamse brouwerij.

2. Proost op de Heineken Experience

Heerlijk Helder Heineken is een wereldbier van Hollandse bodem. Als je een bierliefhebber bent moet de Heineken Experience dus wel bovenaan je to-do-lijstje prijken. Kom te weten hoe het bier gebrouwd en gebotteld wordt en ga naar huis met een paar handige biertaptips.
Canal cruise of Amsterdam
Een beetje toeristisch, maar wel leuk: zie de stad vanuit een rondvaartboot. Er is geen betere manier om de grachtengordel, de Magere Brug, de Gouden Bocht en nog meer moois te zien.

3. Geef het roer uit handen

Zelfs de meest doorgewinterde citytripper is weleens sightseeing-moe. Waarom zou je altijd van het ene monument naar het andere vliegen als je ook gewoon rond kunt cruisen op een rondvaartboot? Leun lui achterover en zie hoe de stad aan je voorbijtrekt – van de historische Gouden Bocht tot aan het hypermoderne Overhoeks.
Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum is een must-see. Met tickets met een voor jou gereserveerde toegangstijd heb je toegang tot honderden schilderijen, tekeningen en brieven van de meester zelf.

4. Bekijk iconische schilderijen met nieuwe ogen

De schilderijen van de Hollandse meesters circuleren op posters, T-shirts en tasjes. Maar ze in levenden lijve aanschouwen is toch heel iets anders. Sta oog in oog met Vincent Van Gogh’s ‘Zonnebloemen’ en nog veel meer meesterwerken in het Van Gogh, een museum van wereldformaat.
Ajax stadium
Bezoek het thuis van Ajax tijdens een stadiontour door de Johan Cruijff ArenA.

5. Scoor een stadiontour

Of je nu fan bent van Ajax of gewoon gek van voetbal, deze rondleiding-achter-de-schermen door de Johan Cruijff ArenA is een voltreffer. Als een vip betreed je plekken waar publiek normaal gesproken niet mag komen, waaronder de kleedkamers, de dugout en het veld.
Royal Palace of Amsterdam
Treed in de voetsporen van ons Koninklijk Huis en verken het Paleis op de Dam met behulp van een informatieve audiogids.

6. Begeef je in koninklijke kringen

In de riante vertrekken van het Paleis op de Dam voel je je de koning te rijk. Dat begint al bij de ingang, want met je voorrangsticket loop je de wachtrij gewoon voorbij. Vertrek niet zonder de indrukwekkende koninklijke kunstverzameling te bewonderen, met onder andere werken van Hollandse meesters.
Dutch countryside
Vanuit Amsterdam maak je zo een pittoresk uitstapje naar Edam, Volendam, Marken en de Zaanse Schans.

7. Verken het fotogenieke platteland

Kaas, klompen en molens — dat dit oerhollandse plaatje nog steeds bestaat, ontdek je tijdens een dagtrip door het Noord-Hollandse platteland. Reis af naar de traditionele molens aan de Zaanse Schans, proef kazen in Edam en voel je nostalgisch worden in het schilderachtige vissersdorp Marken.
Coffee shop tour
Jawel, ook een cannabistour behoort tot de mogelijkheden in Amsterdam.

8. Vergeet wat je weet over wiet

Alles wat je weet over coffeeshops mag je weer vergeten. Zie je ze vooral als obscure rookhollen? Ga dan op pad met een enthousiaste lokale gids en bekijk de rol van nederwiet door de ogen van een insider. Kortom: een leerzaam lesje cannabiscultuur.
Visitors at Keukenhof Gardens
Ook de Keukenhof is makkelijk bereikbaar vanuit Amsterdam.

9. Bloei op in een bloemenparadijs

Word jij warm van alles wat groeit en bloeit, en heb je de Keukenhof nog nooit bezocht? Dan wordt het de hoogste tijd! Even buiten Amsterdam ligt dit uitgestrekte park dat elke lente weer velden vol tulpen, hyacinten en krokussen tevoorschijn tovert. Sla de rij over en ga op ontdekking uit in dit kleurrijke bloemenwonderland.
Visitor at the Rijksmuseum
Met een voorrangsticket loop je zo de topstukken van het Rijks tegemoet.

10. Bewonder kunst van wereldklasse

Vermeer, Rubens en Rembrandt… het monumentale Rijksmuseum is dé schatkamer van de Nederlandse schilderkunst. Niet alleen oude meesters zijn er vertegenwoordigd, ook modernisten als Mondriaan sieren de muren. Het imposante 19e-eeuwse gebouw is op zich al een kunstwerk en het spreekt voor zich dat het Rijks zowel onder kunstminnende locals als reizigers populair is. Kies dus voor viptoegang, zodat je met voorrang naar binnen kunt.

Comments

comments