Dublin, Ierland: op zichzelf al een charmante bestemming, waar geplaveide straten en gezellige pubs samengaan met geavanceerde kunst, cultuur en cuisine. Maar als je eenmaal genoeg geschiedenis, literatuur en Guinness hebt gehad, verken dan eens het omringende Ierse platteland (alhoewel… plat?). Verwacht natuurschoon en spectaculair landschap in overvloed op deze vijf bestemmingen op een steenworp afstand van de stad. Er zijn dagtochten vanuit Dublin voor elk type reiziger; welke kies jij?
Couple at the Cliffs of Moher, day trip from dublin
Ga de natuur in en ervaar het schitterende Ierse landschap tijdens een dagtrip naar de Cliffs of Moher vanuit Dublin.

Als je van drama houdt…

…ga dan naar de Cliffs of Moher, waar Moeder Natuur zich van haar dramaqueen-kant heeft laten zien. Hier ontmoeten ruige kliffen de Atlantische Oceaan en creëren een betoverend uitzicht, en niet te vergeten prachtige foto’s voor je reisalbum. Boek een rondleiding en combineer je uitstapje over de kliffen gemakkelijk met een bezoek aan het legendarische Kilmacduagh-klooster en het maanachtige landschap van The Burren. Ideaal: na een hele dag de meest spectaculaire landschappen van het land te hebben verkend, ben je weer terug in Dublin voor het avondeten.
Visitors to Malahide Castle on a day trip from Dublin
Bezoek het historische 12e-eeuwse Malahide Castle tijdens een uitstap van een halve dag vanuit Dublin.

Als je de Sussexes van de Cambridges kunt onderscheiden…

…dan moet je Malahide Castle zien. Het blijkt dat de Britten niet de enigen zijn met een paar kastelen op hun naam. Ierland is net zo rijk aan in historische vorstelijke architectuur. Laat je door een lokale expert rondleiden door het kasteel van Malahide, dat werd gebouwd door een van de ridders van Hendrik II. Pas wel op voor geesten, het gerucht gaat namelijk dat het spookt in dit 900 jaar oude kasteel. Nadat je het kasteel en het uitgestrekte terrein hebt bekeken, is je volgende halte het pittoreske kustplaatsje Howth. Hier krijg je een schitterend panorama-uitzicht over de Dublin Bay.
Visit Wicklow National Park on a day trip from Dublin
Geniet van de natuur in Wicklow National Park en bezoek het middeleeuwse klooster van Glendalough.

Als je meer middeleeuwen dan millennial bent…

…reis dan terug in de tijd met een rondleiding door het 6e-eeuwse klooster van Glendalough. Nadat je door de heilige zalen bent gelopen pauzeer je in Kilkenny, de hoofdstad van het oude Ierland, waar je deskundige lokale gids je inwijdt in de rijke geschiedenis. Wandel door de historische geplaveide straten van Kilkenny en laat de moderne tijd achter je.
See the Dark Hedges on a day trip from Dublin
Ontdek het imposante landschap van Noord-Ierland tijdens een dagtour vanuit Dublin.

Als je een Game of Thrones-fanaat bent…

…reserveer dan je plek op een tour naar de sfeervolle Dark Hedges. Veel van de meest memorabele scènes van de HBO-show zijn opgenomen in deze bomenlaan in de buurt van Belfast. En daar houdt je uitstapje niet op. Je krijgt ook de sprookjesachtige schoonheid van de Giant’s Causeway te zien en steekt de touwbrug van Carrick-a-Rede over. Tijdens deze epische tour zul je je echt de koning of koningin van the North voelen.
Ross Errily Friary can be visited on a day trip from Dublin
Laat Dublin een dagje achter je en reis terug in de tijd naar het 14e-eeuwse franciscaanse klooster Ross Errilly.

Als je denkt dat ‘te charmant’ niet bestaat…

…laat je dan betoveren door het beeldschone landschap van het platteland rond Connemara. Tour door de schilderachtige straatjes van Cong Village en waag je in de omringende bossen, alsof je uit een prentenboek bent gestapt. Sluit je dag af met een bezoek aan het 14e-eeuwse klooster Ross Errilly en een wandeling langs de oevers van Ierlands grootste meer, Lough Corrib. En dat alles op één dag! Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments