Jij gaat binnenkort naar de hoofdstad van Catalonië en wilt echt niks missen? Dat begrijpen we helemaal. Of je nu 48 uur of een paar weken in deze zonovergoten kustplaats doorbrengt, met onze tips wordt jouw reis onvergetelijk. Van smakelijke tapas en imposante berggezichten tot de meesterwerken van Gaudí, Barcelona heeft voor elke reiziger wat wils.

Family at the Sagrada Familia
Ga mee met een rondleiding in kleine groep door de Sagrada Família.

1. Mis niets van de Sagrada Família

Antoni Gaudí’s ultieme meesterwerk kun je met recht een work in progress noemen. Er wordt al 150 jaar gebouwd aan deze fenomenale kathedraal. Haal alles uit je bezoek tijdens een rondleiding van 1,5 uur met een deskundige gids. Je slaat niet alleen de rij voor de ingang over, maar wordt ook ingewijd in het fascinerende verhaal van het monument. Na je rondleiding kun je nog rustig onder de gigantische glas-in-loodramen rondwandelen. Op zonnige dagen veranderen de vloeren in een kleurrijke lichtspel  — als dat geen kiekje waard is!

Park Güell
Bezoek Park Güell, een van Gaudí’s meesterwerken.

2. Kijk door de ogen van Gaudí

Verruil de drukte voor een groene oase in het hart van de stad. Ga op in schitterende vergezichten met een dagticket voor Park Guëll, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Terwijl je de drakentrap beklimt word je omringd door Gaudí’s mozaïeken, en de wereldberoemde salamander vraagt gewoon om een selfie. Onze tip: las op je weg terug naar beneden een momentje in om te zonnen in de weelderig groene Tuinen van Oostenrijk.

Casa Milà
Verken een van de iconen van Barcelona met een voorrangsticket voor Casa Milà (La Pedrera).

3. Bewonder baanbrekende architectuur

Een van de must-sees in Barcelona is Casa Milà, een spectaculair en inspirerend voorbeeld van modernistische architectuur. Met een voorrangsticket ben je in no-time de grillige welvingen en opvallende gedraaide schoorstenen aan het bestuderen, in plaats van de persoon voor je in de rij. Neem je tijd om Gaudí’s geniale stijl goed in je op te nemen, van de sprookjesachtige trappen tot aan het golvende dakterras.

Palau de la Música Catalana
Ontdek de modernistische architectuur van Barcelona tijdens een rondleiding van 45 minuten door het Palau de la Música Catalana.

4. Neem een exclusief kijkje in een unieke concertzaal

Wil je iets bijzonders zien dat aan de meeste Barcelonagangers voorbij gaat? Andere reizigers zullen jaloers zijn op deze rondleiding door het Palau de la Música Catalana. De repetitiezaal van Orfeó Catala is een spectaculair samenspel van uitbundige ornamenten en caleidoscopische kleuren. En als je geluk hebt vindt er net tijdens je bezoek een repetitie plaats.

Cable car
Neem de Montjuïc-kabelbaan en geniet van het schitterende uitzicht.

5. Zweef over de stad in de kabelbaan

Verschijnen na een ochtendje sightseeing de eerste zweetparels al op je voorhoofd? Pak dan gewoon de kabelbaan! Reis in stijl over de daken van de stad met onder je de glinsterende Mediterranée. De kabelbaan van Montjuïc brengt je naar nieuwe hoogten; nu kun je pas echt zeggen dat je de hele stad hebt gezien.

Bezoek het klooster van Montserrat en geniet van een driegangenmaaltijd met onovertroffen uitzicht over de regio.

6. Verken een magisch bergklooster

Niet alleen benieuwd naar adembenemende attracties, maar ook naar adembenemende natuur? Sluit je dan aan bij deze rondleiding door het klooster van Montserrat. In dit complex op de top van de berg genieten monniken al vanaf de 10e eeuw van een spectaculair uitzicht. En alsof dat niet hemels genoeg is, word je aan het eind van je bezoek getrakteerd op een driegangenmaaltijd op een boerderij in de buurt.

Flamenco dancer
Duik in de sensuele wereld van de flamenco tijdens een show in het Palacio del Flamenco.

7. Wieg mee op de ritmes van de flamenco

Bewonder professionele dansers tijdens een live flamencoshow. Verlies jezelf 1 uur lang in een dans vol passie en de sensuele ritmes van de Spaanse gitaar. Wil je testen hoe warmbloedig je zelf bent?  Dan is dit je kans om onder leiding van twee flamenco-pro’s je eerste passen op de flamencovloer te wagen. Maar alleen kijken mag ook, met een bord heerlijke tapas bijvoorbeeld.

Barcelona bike tour
Zie meer van Barcelona tijdens een fietstocht van 3 uur dan dat je in 3 dagen te voet zou zien.

8. Trap langs hotspots en geheime hoekjes

Voor fietsfanaten biedt deze sightseeingtour uitkomst. Trap door de kronkelende straatjes van Barcelona en doorkruis pleinen en voedselmarkten op jacht naar verborgen juweeltjes. Als je denkt dat deze zonnige activiteit eigenlijk een verkapte workout is, stellen we je gerust. Je pauzeert onderweg in een strandbar, waar je heerlijk mag relaxen.

Sant Pau Recinte Modernista
Verken ‘s werelds grootste art-nouveaucomplex tijdens een rondleiding door het Sant Pau Recinte Modernista.

9. Bewonder een jugendstil-juweeltje

Laat je 1,5 uur rondleiden door het weelderige decor van ‘s werelds grootste art-nouveaucomplex Sant Pau Recinte. Deze tuinstad van de modernistische architect Lluís Domènech i Montaner’s prijkt inmiddels hoog op het to-do-lijstje van menig reiziger. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit elegante complex bijna een eeuw lang als openbaar ziekenhuis dienst deed.

Paella cooking class
Leer een authentieke Spaanse paella met zeevruchten bereiden.

10. Kijk de paellakunsten af van de locals

Waarom elke dag duur dineren als je paellales kunt krijgen van een professionele chef? Sla ingrediënten in op de beroemde markt La Boqueria in de oude stad en maak daarmee de traditionele Baskische pintxos of montaditos klaar. Na het mixen en shaken van je eigen sangria, laat de chef zien hoe je paella de marisco maakt. Kijk, aan zo’n zelfgemaakte maaltijd kan dus geen sterrenrestaurant tippen.

Comments

comments