Als je nog geen excuus had, dan heb je er nu een: bij deze is het tijd voor een bezoek aan een van de levendigste steden ter wereld, namelijk Londen. Ervaar de cultuur, geschiedenis en charme van deze bruisende stad met onze gids voor de beste activiteiten in Londen. Of je er nu een dagje, een weekend of een week bent, op elke hoek vind je inspiratie.

Woman in the London Eye
Maak een ritje in de London Eye, het hoogste reuzenrad ter wereld.

1. Ga de lucht in

Het beste uitzicht op de stad vanaf grote hoogte heb je in de London Eye. Stap in een glazen capsule en ga meer dan 300 meter de lucht in voor een uitzicht van 360 graden. Onder je zie je de rivier de Theems en andere beroemde bezienswaardigheden zoals de Big Ben, St. Paul’s Cathedral en Buckingham Palace. Als je ze niet vanuit de Eye hebt gezien, ben je niet in Londen geweest…

Woman cycling along the Thames
Fiets door het centrum van Londen en bekijk zo alle legendarische bezienswaardigheden.

2. Stap op de fiets

Maak een fietstocht met gids door het centrum van Londen en zie een groot deel van de stad door de ogen van een local. Geniet van de groene parken van Londen en zie de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Als de Queen’s Royal Standard-vlag is gehesen, betekent het dat ze thuis is! Je fietst langs de Theems, bezoekt Covent Garden en je kunt veel bezienswaardigheden op je lijst afstrepen na één ochtendje fietsen. Deze excursie is ideaal als je weinig tijd hebt.

Westminster Abbey
Een niet te missen bestemming als je in Londen bent: Westminster Abbey is een waar icoon.

3. Dompel jezelf onder in het verleden

Het hart van Londen, Westminster Abbey, is al meer dan duizend jaar het centrum van het koninklijke en historische Londen. De prachtige glas-in-lood-ramen en de indrukwekkende gotische architectuur zijn adembenemend. Je komt daarnaast meer te weten over de kroningen van de koningen en koninginnen van Engeland. Koningin Elizabeth II is hier in 1947 getrouwd, en wat korter geleden prins William en Kate Middleton ook. Als je van literatuur houdt, ga dan naar Poet’s Corner, waar beroemde schrijvers zoals Charles Dickens en Geoffrey Chaucer liggen begraven.

Harry Potter tour
Ontdek de magische wereld van Harry Potter tijdens een wandeltocht door Londen.

4. Geniet van Harry

Harry Potter, bedoelen we. Als je van de beroemde boeken (en films) houdt, dan verlies je jezelf ongetwijfeld graag in de wereld van Harry Potter tijdens een magische wandeltocht met gids. Je wordt ingedeeld bij een afdeling van Zweinstein voordat je je naar de Wegisweg en De Lekke Ketel begeeft. Tijdens de wandeling kom je op echte filmlocaties, zoals de Millennium Bridge, Shakespeare’s Globe Theatre en de London Eye. Je kunt zelfs proberen of je jezelf op Platform 9 3/4 kunt verschijnselen.

Yeoman Warder at the Tower of London
Neem meer dan 1000 jaar geschiedenis in je op bij de Tower of London.

5. Tour door de toren

De Tower of London is al meer dan duizend jaar oud en een van de interessantste plaatsen om te bezoeken in Londen. De toren heeft als paleis en gevangenis gediend en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens deze rondleiding vertelt een Yeoman Warder verhalen over de toren en kun je historische gebeurtenissen nagespeeld zien worden. Nadat je het terrein hebt verkend en de raven hebt gezien, is het tijd voor het hoogtepunt: de kroonjuwelen! De indrukwekkende tentoonstelling van de waardevolle juwelen en het koninklijke bestek (gouden lepels!) zijn bijzonder om te zien. Onze favoriet? De Staatskroon bevat meer dan 2800 diamanten en is inderdaad oogverblindend.

Catherine Wheel Alley
Verken de legende van Jack the Ripper tijdens een wandeltour door de Britse hoofdstad.

6. Begeef je in het duister

Als je van bloederige verhalen houdt, krijg je echt kippenvel tijdens de Jack the Ripper-wandeltocht. Loop door de straten van Londen en kom alles te weten over de vergrijpen van deze moordenaar in het Victoriaanse Londen. De verhalen komen tot leven dankzij minibeamers, die een lugubere sfeer creëren.

River Thames cruise
Maak een rondvaart over de Theems en leer de stad van een andere kant kennen.

7. Maak een boottocht over de Theems

Vaar over de beroemde rivier de Theems, helemaal van Westminster tot Greenwich. Je ziet niet alleen bekende bezienswaardigheden, maar komt ook meer te weten over de geschiedenis van deze fascinerende stad. Ontspan, geniet van het uitzicht en zie de stad vanuit een heel ander perspectief. In de centraal gelegen wijk Greenwich kun je het Royal Observatory bezoeken. Als je altijd al eens met je voeten in twee verschillende tijdszones hebt willen staan, dan kun je dat daar doen op de meridiaan van Greenwich.

Visitors on the glass Tower Bridge bridge
Bekijk de befaamde Tower Bridge van binnen en loop over de glazen vloeren.

8. Overbrug de rivier

Heb je weleens op een glazen vloer gestaan waar een rivier onder stroomt? Dit kun je doen bij een bezoek aan de Tower Bridge. Loop zelfstandig rond in deze bezienswaardigheid en kom meer te weten over de geschiedenis ervan terwijl je in je eigen tempo de toren op grote hoogte verkent.

Walking tour through London
Ga buiten de gebaande paden en ontdek de geheimen van het verleden en heden van Londen.

9. Bewaar een geheim

Als je van magie en mysteries houdt, sluit je dan aan bij een geheime wandeltocht met gids. Ontdek verborgen steegjes, zie locaties uit de Harry Potter-verhalen en reis terug in de tijd naar het Londen van Charles Dickens.

View from the Shard
Bewonder de bruisende Britse metropool vanaf de 72e verdieping van The Shard.

10. Bekijk de wereld van bovenaf

Het gebouw The Shard, dat in 2013 in Londen werd geopend, is maar liefst 310 meter hoog. Ga naar het uitzichtpunt op de 72e verdieping en zie heel Londen onder je liggen. Sluit deze bucketlistwaardige ervaring af met een glas champagne en proost op Londen.

Comments

comments