Rome trekt al eeuwenlang reizigers aan. Van eeuwenoude bezienswaardigheden tot het ervaren van la dolce vita, er zijn zoveel geweldige activiteiten om te doen in de eeuwige stad. Eén tip: als je in Rome bent, doe dan wat de Romeinen doen. Lees verder om te ontdekken hoe dat moet.

Tour group in Rome
Verken Rome tijdens een 2-uur durende wandeltour en ontdek de architectonische rijkdom van de stad.

1. Loop zo ver je kunt

Een van de beste dingen aan Rome is dat veel bezienswaardigheden zich in kleine, makkelijk te belopen gebieden bevinden. Tijdens een  wandeltocht met gids zie je de beste bezienswaardigheden van de stad en kom je interessante dingen te weten over de architectuur. Van de beroemde Spaanse trappen tot Piazza Navona, je kunt straks opscheppen dat je alle populaire plekken in Rome hebt gezien. En vergeet niet om een muntje in de Trevifontein te gooien. Dit zorgt ervoor dat je er nog eens terugkomt.

People on rented Vespas
Een klassieker: verken Rome per legendarische Vespa.

2. Doorkruis de stad op een scooter

Door de straten van Rome rijden op een Vespa is een geweldige manier om de stad te zien. En het beste ervan? Naast dat je er typisch Italiaans uitziet (en je ook zo voelt), kun je gaan en staan waar je maar wilt. Als dat niet la dolce vita is, weten wij het ook niet meer.

Sla de lange wachtrijen over en begin direct met je 3-uur durende rondleiding door Rome’s antieke monumenten.

3. Ontdek het oude Rome

Het verleden komt tot leven tijdens een  rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Dit 2000 jaar oude amfitheater is een van de populairste bezienswaardigheden van Rome, en het is wel duidelijk waarom. Je gids vertelt je verhalen over bloederige gladiatorengevechten, terwijl je de arena bekijkt waar deze gevechten plaatsvonden. Klim naar de tweede verdieping en beeld je in dat je een van de 50.000 toeschouwers bent. Bezoek daarna het Forum, waar de locals hun dagelijks leven leidden. Ga tot slot de Palatijn op. Daar kom je meer te weten over het ontstaan van Rome en de mythe van Romulus en Remus.

Gladiator school
Leer de fijne kneepjes van het gladiatorenvak.

4. Wees een gladiator voor een dag

Als alle verhalen over gladiatoren tot je verbeelding spreken, wees dan een ochtend een gladiator. Kinderen van alle leeftijden vinden dit geweldig. Eerst leer je van alles over de wapens en technieken van de gladiatoren (vergeet geen foto’s te maken). Daarna leer je allerlei coole vaardigheden voordat je zogenaamd het gevecht aan gaat. Wapens gereed!

Tourists at Ostia Antica
Ga mee op een rondleiding door Ostia Antica en reis terug in de tijd.

5. Bezoek een archeologische vindplaats

Als je niet genoeg kunt krijgen van geschiedenis, moet je in Rome zijn. Bezoek Ostia Antica, de archeologische vindplaats van een echte Romeinse stad, en kom meer te weten over het dagelijks leven daar van je deskundige gids. Ostia was de havenstad van Rome. Je ziet indrukwekkende mozaïeken en muurschilderingen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Tour guide at the Vatican
Verken op ontspannen wijze de grandeur van de Sixtijnse Kapel, Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea zonder te hoeven wachten.

6. Volg een rondleiding door Vaticaanstad

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome is Vaticaanstad. Dit land binnen een stad is zo populair dat het elk jaar meer dan 5 miljoen bezoekers trekt. Maar laat je niet tegenhouden door de drukte. Kies in plaats daarvan een ticket zonder wachtrij met toegang tot de hoogtepunten van Vaticaanstad. Je deskundige gids leidt je in een kleine groep door de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer. Je komt niet alleen meer te weten over de geschiedenis van de kunstwerken en gebouwen, maar kunt ze ook in je eigen tempo bekijken.

Rome catacombs
Daal af in de mysterieuze onderwereld van Rome en beleef de langstlopende tour door de catacomben en cryptes die de stad te bieden heeft.

7. Ga ondergronds

De catacomben en cryptes behoren tot de luguberste plaatsen in Rome: het zijn ondergrondse werelden vol mysterie en fascinerende verhalen. Bekijk de crypte van de Kapucijnen, waar de botten van 4000 Kapucijnen liggen begraven. Daarna ga je naar de catacomben, de geheime tunnels waar de christenen 2000 jaar geleden hun geloof uitoefenden.

Guide on a food tour
Combineer een wandeltour met gids met een van de beste dingen die je kunt doen in Rome: authentieke lokale delicatessen proeven.

8. Zeg ‘Buon appetito!’

Van rondlopen in Rome krijg je ongetwijfeld honger. Gelukkig ben je op een plek met een geweldige keuken. Proef het lekkerste streetfood tijdens een wandeltocht met gids door levendige lokale buurten. Geniet van authentieke pizza, suppli (rijstballetjes), vleeswaren en natuurlijk wijn en bier. Een proeverij is natuurlijk niet compleet zonder gelato, dus je sluit af met een bolletje schepijs.

Borghese Gallery
Bezoek de Galleria Borghese en ontdek de meesterwerken van de kunstwereld in de voormalige Villa Borghese Pinciana.

9. Dompel jezelf onder in de Renaissance

Kunstliefhebbers zullen genieten van een bezoek aan de Galleria Borghese, waar veel van de mooiste schilderijen en beelden uit de Renaissance zijn te vinden. Bewonder werken van beroemde kunstenaars zoals Bernini, Canova, Caravaggio en Titiaan in deze 17e-eeuwse villa en verken daarna de uitgestrekte tuinen van Villa Borghese te voet of op de fiets.

Trakteer jezelf op een workshop pizza maken vlakbij de Trevifontein.

10. Leer iets lekkers maken

Je mag Rome niet verlaten zonder te leren hoe je een authentieke pizza maakt. Leer van je docent alles over de ingrediënten en methoden om het deeg te gooien voordat je je eigen creatie opeet. Na de tweede (of misschien wel derde), droom je vast alweer over je volgende trip naar de Eeuwige Stad.

Comments

comments