Als de lente komt, dan stuur ik jou tulpen uit… Amsterdam natuurlijk! Heb je wel zin om de toerist uit te hangen in eigen land? Van een tocht door de Keukenhof en al fietsend langs de molens tot een oude, vertrouwde rondvaart door de grachten, Amsterdam (en omstreken) heeft voor elke bezoeker wat wils. Onze hoofdstad, stiekem toch wel een van de mooiste steden van Europa, houdt jou en je camera tevreden. Lees verder om de zes lentebelevingen te ontdekken die je eigenlijk niet kunt missen.

Tourists at Keukenhof
De Keukenhof is de grootste bloementuin ter wereld. Sla de wachtrijen voor de kassa over en loop zo de tulpenvelden in.

1. Dwaal door de bloemenvelden

Waar kun je de wisseling van de seizoenen beter merken dan in een van ‘s werelds grootste lentetuinen? In de Keukenhof kun je genieten van een explosie van kleuren en zeven miljoen tulpen die om je aandacht strijden. Sla de wachtrijen over en slenter door de schitterende bloemperken op deze daguitstap vanuit Amsterdam. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vervoer. Deze tour brengt je van het centrum zo naar de Keukenhof, en terug, per comfortabele bus.

Tourists in Dutch countryside
Een beetje toeristisch, maar wel leuk: bezoek de Zaanse Schans en de vissersdorpen Volendam en Marken.

2. Hang een dag de toerist uit

Natuurlijk, Amsterdam is leuk, maar ook de omliggende dorpjes met windmolens zijn je tijd meer dan waard. En met de lente in de lucht is een tour van een halve dag naar ons charmante platteland de perfecte gelegenheid voor wat frisse buitenlucht. Ontdek de klassieke vissersdorpen Volendam en Marken, en, waarom ook niet, proef de echte Edammer op een traditionele zuivelboerderij. Om het plaatje compleet te maken breng je nog een bezoek aan een klompenmaker. Hollandser wordt het niet!

Amsterdam canal cruise
2 in 1: vaar een uur door de Amsterdamse grachten én sla daarna de rijen over voor een bezoek aan het Rijksmuseum.

3. Combineer grachten met kunst

Het verkennen van de grachten, waar Amsterdam zo beroemd om is, is altijd een heerlijk tijdverdrijf. Maar waarom zou je het niet combineren met wat cultuur op een ontspannen rondvaart? Vaar door de gezellige wijk De Pijp naar het Rijksmuseum, onderweg genietend van de lentezon. Eenmaal bij het Rijks aangekomen sla je nonchalant de wachtrij over om kunstwerken van eigen bodem te bewonderen.

Tourists at a cheese tasting
Proef de heerlijke kazen van Henri Willig tijdens een kaasproeverij.

4. Zet je tanden in een stukje cultuur

Wij Nederlanders staan internationaal bekend om zaken als klompen, tulpen, fietsen en dijken. Kaas kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken, want ook daar hebben we wel, eh, kaas van gegeten. Als je altijd al meer hebt willen weten over kaas, of er gewoon veel van wilt eten, dan is deze tour een aanrader. Je bezoekt het kaasatelier van Henri Willig en leert het hele proces kennen onder het genot van verfijnde kazen en een glas wijn of speciaal gebrouwen biertje.

Tourist looking at painting
Het Van Gogh Museum is onmisbaar tijdens een bezoek aan onze hoofdstad.

5. Verken de wereld van Vincent

Bewonder de werken van een van de beroemdste Nederlanders aller tijden, gehuisvest in het spectaculaire Van Gogh Museum. Deze fascinerende reis door het leven van de getroebleerde kunstenaar bevat meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen van zijn hand. Bekijk wereldberoemde stukken als ‘Zonnebloemen’ en ‘De aardappeleters’ van dichtbij. Handig: met het flexibele entreebewijs boek je zelf het tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Tourists on a bike tour
Doe als de Amsterdammers doen en verken de stad per fiets.

6. Doe als de locals

In een stad waar fietsers het verkeer bepalen, zou het een gemiste kans zijn om niet zelf op een stalen ros te springen. Dankzij de kilometerslange fietspaden is dat de beste manier om je te verplaatsen. Spring dus op dat zadel en ga mee met een tour die je niet snel zult vergeten. Geniet van de lentebries terwijl je gids je meeneemt op een reis door de geschiedenis van Amsterdam.

Comments

comments