Reis in gedachten de hele wereld over met deze gedurfde documentaires en geweldige reisprogramma’s. Nu in een woonkamer bij jou in de buurt!

Old man with white beard and brown dread locks feeds sea gulls on a small fishing boat on the water.

1. Voor natuurliefhebbers: Our Planet

2019, 1 seizoen, 8 afleveringen

De eigen natuurdocumentaire van Netflix, Our Planet, is een must voor jong en oud. Zeker vanwege de vertellingen van David Attenborough is deze serie een waar genot om te bekijken. Terwijl hij plaatsen als de Serengeti in Tanzania, Borneo in Maleisië, het Great Barrier Reef en de Florida Keys bezoekt, worden wij eraan herinnerd hoe wonderlijk onze wereld werkelijk is.

Breng het tot leven: Bewonder magnifieke dieren door het kajakken door de Everglades, in een heteluchtballon over de Serengeti te vliegen, door het Great Barrier Reef te snorkelen of een boottochtje te maken door het Kinabatangan Wildlife Sanctuary.

Voeg toe aan mijn Netflix-wachtrij

Young handsome tourist enjoying a moment alone in a Moroccan style tea shop. Drinking traditional tea and eating typical Arabic sweets. Travel around the world. Lifestyle

2. Voor echte foodies: Breakfast, Lunch & Dinner

2019, 1 seizoen, 4 afleveringen

Fans van Ugly Delicious zullen genieten van Michelinkok David Chang die samen met zijn beroemde vrienden eten en cultuur verkent. Hij reist naar Vancouver, Marrakesh, Los Angeles en Phnom Penh en eet de heerlijkste gerechten. Lekkere trek gegarandeerd.

Breng het tot leven: Plan je toekomstige foodietrips met deze tours in het achterhoofd: maak een foodwandeling door het centrum van Vancouver, probeer Marokkaans streetfood, proef het beste van L.A. en ervaar Cambodjaans marktvoedsel tijdens een tuktuktour.

Voeg toe aan mijn Netflix-wachtrij

Young, dark-haired motorcyclist wearing sun glasses sits on his motorcycle with a leather jacket looking out over the mountains and blue skies.

3. Voor altruïsten: The Kindness Diaries

2019, 2 seizoenen, 13 afleveringen

Leon Logothetis legt de weg van Alaska naar Argentinië helemaal af op zijn vintage motor. Onderweg leert hij over de rijkdom die verschillende culturen te bieden hebben, ervaart hij vele vormen van vriendelijkheid en ziet hij de beste aspecten van de mensheid.

Breng het tot leven: Maak een verschil als je weer op reis gaat. Deze tours door achterstandswijken in Kaapstad, Mumbai en Rio de Janeiro geven inzicht in hoe mensen er leven én je draagt bij aan verbeteringen.

Voeg toe aan mijn Netflix-wachtrij

Shot of a street in Las Vegas. A car waits at a streetlight with traditional motel lighting with the sun setting in the background.

4. Voor prettig gestoorde families: Jack Whitehall: Travels with My Father

2019, 3 seizoenen, 2 afleveringen

Seizoen 1 richtte zich op Azië, gedurende seizoen 2 waren ze in Oost-Europa. In seizoen 3 neemt professionele Britse grapjas Jack Whitehall zijn vader mee naar Los Angeles en Las Vegas. Hun capriolen zijn hilarisch en garanderen vermaak. Een must vanwege de typisch Britse humor en buitengewone reiservaringen — het type dat we altijd hopen te vermijden, maar waar we later graag over praten.

Breng het tot leven: Er al eens aan gedacht om een avondhelikoptervlucht in Vegas en een surfles in Venice Beach op je bucketlist te zetten?

Voeg toe aan mijn Netflix-wachtrij

Woman cuts dough into strips. Only her flour-covered hand can be seen.

5. Voor meesterkoks in de dop: Salt, Fat, Acid, Heat

2018, 1 seizoen, 4 afleveringen

In dit foodie-reisverslag verkent chef Samin Nosrat de basisprincipes van smaak en hoe ze over de hele wereld worden toegepast. We volgen haar in Italië, Japan, Mexico en Californië en duiken in de manier waarop dit ‘heilige viertal’ ons eten in de loop van de tijd heeft geperfectioneerd.

Breng het tot leven: Foodtours en kooklessen zijn in dit geval de juiste keuze. Leer de kunst van het Mexicaanse koken, leer pasta maken als een pro in Florence, proef de lokale smaken van San Francisco of werk aan je ramenskills in Kyoto.

Voeg toe aan mijn Netflix-wachtrij

Woman in traditional clothing takes a picture of the skyline from a rooftop, surrounded by large silver columns.

6. Voor designgoeroes: The World’s Most Extraordinary Homes

2019, 2 seizoenen, 8 afleveringen

Volg de Britse actrice Caroline Quentin en architect Piers Taylor terwijl ze de meest indrukwekkende architectuur ter wereld verkennen. Zíj reizen de wereld rond (van Japan tot Noorwegen en van Spanje tot India), jíj hebt een inspiratiebron voor reislust en interieur.

Breng het tot leven: Verken de modernistische architectuur van Gaudí in Barcelona of aanschouw de zonsopgang bij de indrukwekkende Taj Mahal.

Voeg toe aan mijn Netflix-wachtrij

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments