We begrijpen dat een onverwachte vertraging of wijziging van een langverwachte vakantie de gemoederen goed kan bederven. Gelukkig kan niemand ons de herinneringen aan vroegere reiservaringen ontnemen. Terugdenken aan grappige of ronduit belachelijke momenten in het buitenland kan zomaar een glimlach op je gezicht toveren. Om je dag wat meer kleur te geven hebben we ons team gevraagd om hun grappige en hartverwarmende reiservaringen met jou te delen.

1. Koester de (saaie) momenten

Picture personalized bottle in Chichen Itza, a rare souvenir from a trip to Mexico.
Sleutelhangers zijn cliché. Kies voor een souvenir dat zegt “We gaan naar huis”.

“Na een 3 uur durende busrit in Mexico naar Chichen Itza stapten mijn partner en ik uitgeput en chagrijnig uit de bus. We wilden alleen maar even onze benen strekken. Zodra we uitstapten, vroeg de reisleider of hij een foto van ons mocht maken. We stonden daar maar gewoon. Drie uur later gaven ze ons… dit. Het is een van de weinige dingen die we van onze reis hebben meegenomen en we zullen het ons altijd herinneren.”

Tom Cooke, marketing manager

2. Laat je verrassen door de vriendelijkheid, en humor, van vreemden

Orlando airport during Thanksgiving where Bhavna missed her flight at the gate.
Bhavna miste haar vlucht, maar zorgde bij het luchthavenpersoneel voor schadenfreude.

“In 2015 reisde ik van Orlando naar Kansas voor Thanksgiving. Ik had een tussenstop en mijn vlucht was aan het boarden. Iedereen stond al vroeg in de rij, en ik dacht: “Relax, waarom haasten?” Ik viel in slaap tijdens het wachten en werd een half uur later wakker. De gate was leeg, en de vlucht was vertrokken.

Ik ging naar de informatiebalie en ze waren erg behulpzaam. Het personeel lachte toen ik zei dat ik daar aan de gate stond. In de ware geest van Thanksgiving lieten ze me gratis op de volgende vlucht. Ik zal die boekingsbevestiging altijd bewaren om me te herinneren aan de vriendelijkheid van vreemden op een onbekend plek.”

Bhavna Mittal, destination manager voor Egypte

3. Laat de natuur haar werk doen

Whale watching from the shore on a beach in Sri Lanka.
Geduld wordt beloond, ook al duurt het 7 uur.

“In november, net voordat ik bij GetYourGuide begon, was ik in Sri Lanka. Ik naam deel aan mijn eerste GetYourGuide-beleving, namelijk walvisspotten. Helaas gaven we het 7 uur na aanvang van de tour op om nog walvissen te zien en gingen we terug naar het vasteland. Op dat moment sprong een vinvis, de op één na grootste walvis ter wereld, vlak voor ons uit het water. De Sri Lankaanse walvisspotters zeiden dat ze dat in jaren niet meer hadden gezien.”

Becky Glockner, talent onboarding specialist 

4. Vergeet die waterproof mascara niet 

the best proposal stop, on a waterfall hike in Giessbach in Thun
De perfecte locatie voor een aanzoek kan zomaar verstopt zijn in jouw volgende tour.

“Mijn partner en ik hadden al een jaar een langeafstandsrelatie, aangezien hij in de VS studeerde. Hij kwam in juni 2019 naar Zwitserland op een researchreis. Kort daarna ging ik aan het werk voor GetYourGuide in Berlijn. We maakten een uitstapje naar Thun, en ik had een cruise over het Meer van Thun en het Meer van Brienz geboekt.

Daarna stopten we bij Giessbach, waar een prachtige waterval is. Hij stelde voor naar boven te klimmen om dichter bij de waterval te komen. Nietsvermoedend stemde ik toe, we wandelden een eindje en picknickten aan de oever. Toen, net toen ik wilde opstaan, haalde hij een ring tevoorschijn en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Ik was zo verrast dat ik “Oké!” stamelde. Tot op de dag van vandaag zegt hij dat GetYourGuide hem de beste plek voor het aanzoek heeft gegeven.”

Rosalee Edwards, content editing specialist 

5. Weet dat we nog steeds een geheime reistip zijn

reunion of two friends in Egypt going on a day trip
De vriendin van Alison onthulde beste reistip ooit.

“Toen ik in januari vorig jaar naar Egypte ging, liep ik in de hotellobby een vriendin uit Barcelona tegen het lijf. Ik had geen idee dat zij er ook zou zijn. Ik werkte toen al bij GetYourGuide en zij raadde me aan om een geweldige app te downloaden om een dagtrip te boeken. De app was… GetYourGuide.”

Alison McMenemy, content editing specialist

6. Ontdek een lot uit de loterij in Lima 

from Lima to Amazon in Iquito, when solo backpacking in South America become true friendship
Eileen en Leonie zijn dankzij de vele muggen nu bloedzusters.

“Tijdens een backpackreis van een half jaar door Zuid-Amerika ontmoette ik een andere solo reiziger, Leonie, in mijn hostel in Lima. Er groeide al snel een band dankzij allerlei reisverhalen en Cusquenas (Peruaans bier). Toen ze het had over naar de Amazone in Iquitos gaan, dachten we “Waarom ook niet?”

De overnachting in de jungle was een waanzinnig avontuur: we waadden 5 uur lang door modder die tot aan onze middel kwam, werden gebeten door vuurmieren, hielden onze telefoons tussen onze tanden voor licht in het pikkedonker en navigeerden door doornen, spinnen en waarschijnlijk de grootste populatie muggen ter wereld. Ondanks alles maakten Leonie en ik grapjes en hadden we elk moment lol. Zes maanden later werd ik haar nieuwe kamergenoot hier in Berlin.”

Eileen Wong, category manager 

7. Ervaar dat het écht om het idee gaat

Waterfall hike in Nicaragua turns out to be the perfect birthday
Maria werd tijdens haar verjaardagsreis getrakteerd op zelfgemaakte taart en watervallen.

“Ik ging backpacken in Nicaragua en bracht mijn verjaardag door in een hostel. Ik heb daar geweldige mensen ontmoet. Ze speelden het klaar om stiekem een verjaardagstaart voor me te bakken. In een koekenpan, ‘s nachts, in de keuken van het hostel, terwijl ik in mijn slaapzaal in dromenland was. Het was een enorme verrassing, want ze waren stiekem weggeslopen terwijl ik sliep. Ook al was ik ver weg, ik voelde me erg thuis.”

Maria Eckelt, content editing specialist 

8. Ga net iets verder 

Hiking together is their reunion ritual no matter the distance that separate them
Deze twee zijn oceanen van elkaar verwijderd, maar altijd samen.

“Ik ontmoette een van mijn beste vriendinnen in 2012 toen ik op uitwisseling was in Chili. Zij woont in Ottawa en ik in Berlijn. We ontmoetten elkaar in het stadje Pucón tijdens het bewandelen van de Villarrica, een van Chili’s meest actieve vulkanen. We hebben al onze reizen in onze uitwisselingstijd samen gedaan, namelijk door Chili, Argentinië en Uruguay.

Na die 6 maanden in Chili hebben we elkaar sindsdien bijna om het jaar gezien. Tussen 2012 en nu reisden we samen in Vancouver en maakten we een roadtrip door de VS. Daarna kwam ze me in Spanje bezoeken en vorig jaar zochten mijn partner en ik haar op in Ottawa. Dat mondde uit op nog een roadtrip door Canada. Het maakt niet uit hoe ver weg iemand is, als je van hem of haar houdt, doe je moeite om contact te houden.”

Christine Stundner, PR manager

Heb jij een grappig en hartverwarmend reisverhaal dat je met ons wilt delen? Doe dat dan hieronder in de comments.
Hint: zorg ervoor dat je bent ingelogd bij Facebook. 

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments