Misschien hebben jullie een langeafstandsrelatie. Mogelijk zijn jullie reisplannen in het water gevallen. Of wellicht zijn jullie op zoek naar nieuwe manieren om die (reis)vlam nieuw leven in te blazen. Als je je partner mist, laat je dan hier inspireren door ideeën voor reislustige koppels om verbonden te blijven.

1. Print je digitale herinneringen

Bureau met een camera, lenzen, een computerscherm en een laptop. Foto's bewerken
Eindelijk een album waar je samen doorheen kunt bladeren.

We hebben allemaal wel foto’s waar we ooit nog eens een album van willen maken. Waarom dan niet je digitale foto’s samen doornemen? Upload je beelden op verschillende digitale fotoboeksites om (eindelijk) dat tastbare album te maken. Je kunt ook overwegen een virtueel plakboek te maken. Doe inspiratie op over hoe je je foto’s kunt delen met vrienden en familie. En zodra het weer kan, boek dan een fotografietour op een fotogenieke bestemming als Berlijn, Bali of Boedapest.

2. Kijk toe hoe de zon de zee in zakt

Stel kijkt naar de zonsondergang op het strand.
Denk je eens in…

Strandgangers die hun uitstapjes naar zee missen kunnen inloggen op een strandcam. Je kunt de zee zo vanuit je luie stoel zien en vervolgens samen die reis plannen. Stranden van over de hele wereld zijn slechts een muisklik verwijderd. Reis de hele wereld rond, van Rio de Janeiro tot Barcelona en van Maui tot Koh Samui. Romantische en ontspannende vibes gegarandeerd.

3. Bezoek samen een topmuseum

Mensen bewonderen en nemen foto's van Van Gogh's schilderij
Het beste van alles is nog dat jullie de enige bezoekers zijn.

Er is geen betere manier voor cultuurliefhebbers om samen quality time door te brengen dan met een virtuele museumtour. Of je nu een kunstaficionado, wetenschapsfanaat of geschiedenisliefhebber bent, er is altijd wel een museum dat je kunt bezoeken. Breng samen met je geliefde een middag online door met het bekijken van de schilderijen van Van Gogh in Amsterdam. Of wat dacht je van een virtueel bezoek aan de collectie van het Smithsonian National Museum of Natural History in Washington D.C.? Beloofd: je hoeft dit keer niet via de museumwinkel naar buiten.

4. Stuur een ansichtkaart naar je geliefde

Handen houden een pen vast en schrijven op de envelop van een brief
“Ik dacht, ik probeer mijn nieuwe pen eens uit.”

Met zoveel tijd thuis omhanden heb je vast wel wat ansichtkaarten van vroegere reizen ontdekt. Dit is hét moment om de romantica of romanticus uit te hangen en je geliefde ouderwetse post te sturen. Houd je van literatuur? Plan dan voor je volgende reis een tour rond je favoriete auteur. Maak een wandeltour door het Londen van Agatha Christie, treed in de voetsporen van beroemde schrijvers in Parijs of bezoek de hangplekken van Hemingway en Capote in New Orleans.

5. Ga voor Netflix & chill

Glimlachende man met koptelefoon kijkt op zijn telefoon
Trek ook vooral voldoende tijd uit voor het kiezen van een serie.

Oké, misschien geen innovatief idee, maar nu is het ideale moment om die serie in te halen die je al een tijdje samen wilde kijken. Gebruik Teleparty (voorheen Netflix Party) met je geliefde op afstand zodat jullie de ervaring kunnen delen. Of jullie nu fanatieke foodies zijn, natuurliefhebbers of gewoon eens lekker willen lachen, deze Netflix-series zijn goede keuzes.

6. Sla samen aan het kokkerellen

Vrouw kijkt naar haar telefoon tijdens een diner bij kaarslicht
Handig: geen compromissen meer over hoe spicy het eten mag zijn.

Je kunt nu waarschijnlijk helaas niet genieten van een maaltijd in je favoriete restaurant, maar samen koken behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Stream live GetYourGuide-belevingen en maak goddelijke Italiaanse pasta op hetzelfde moment als je partner. Italiaans eten draait tenslotte om amore! Steek wat kaarsen aan, dek de tafel en geniet ‘samen’ van een heerlijke maaltijd.

7. Spot dieren op een safari

Olifant steekt de weg over, mensen op safari maken foto's
Maak een screenshot van de dieren die je spot, zie daarna tip 1.

Stellen die het missen om samen in de natuur te zijn zullen blij zijn met deze livestreamsafari. Beleef elke ochtend en avond 3 uur lang een echte safari met het team van Sabi Sands in Zuid-Afrika. Je vergezelt rangers bij het spotten van wilde dieren en het identificeren van planten in het Kruger National Park. Wedden dat je daarna een safari op je reisverlanglijstje zet?

8. Plan samen je volgende reis

Vrouw werkt op haar computer op een bureau en drinkt koffie
Een vakantie plannen is een fijne manier om samen weg te dromen.

Begin nu alvast na te denken over de perfecte vakantie voor als jullie elkaar weer zien. Creëer een mooi Pinterest-bord en bekijk reisartikelen om aan je bucketlist toe te voegen. Als je eenmaal hebt besloten waar je heen gaat, maak dan een GetYourGuide-verlanglijstje. Of je nu wilt leren surfen op Bali, een kookles wilt doen in Parijs of het noorderlicht wilt zien in IJsland, gebruik de tijd die je nu hebt om je volgende reis perfect te maken.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments