Je zit binnen maar verlangt naar het buitenleven? Hoewel er niets boven het écht ervaren van de natuur gaat, geven deze virtuele rondleidingen je misschien een beetje verlichting.

Lees verder om onze lijst van online natuurbelevingen te verkennen. Of je nu op zoek bent naar elegante tuinen of juist ongerepte wildernis, deze virtuele tours hebben voor elk wat wils.

1. Ga over rozen in Californië

Boogvormig pad omzoomd met planten, bomen, rode en witte rozen en andere bloemen op een zonnige dag met heldere hemel.

De botanische tuinen van het Huntington Library and Art Museum in San Marino, Californië, beslaan bijna 120 hectare. Via hun virtuele tour kun je de Chinese en Japanse tuinen verkennen en zelfs de serres binnengaan. Een van de grootste attracties is de rozentuin met meer dan 1.400 soorten rozen! Een virtuele wandeling door deze historische tuinen is een must voor elke plantenliefhebber.

2. Bewandel de koninklijke tuin

Toerist in zomertenue die een foto neemt van een olieverfschilderij op doek in een gang van het Kasteel van Versailles buiten Parijs, Frankrijk, met andere bezoekers.

Nergens is decadentie en glamour zo prominent aanwezig als in het Kasteel van Versailles. Maar ook de tuinen van het paleis zijn een attractie op zich. Volg een virtuele rondleiding en verken de Orangerie, het landgoed van Marie Antoinette en de prachtige Apollofontein. Deze uitgebreide tour geeft een goed beeld van de omvang en schoonheid van deze tuinen. Een bezoek aan Versailles, niet ver van het centrum van de stad, zou zeker deel uit moeten maken van je volgende reis naar Parijs.

3. Verzet bergen in je woonkamer 

Paar bij een meer met turkoois blauw water omringd door bomen en de Canadese Rockies met blauwe lucht en wat wolken.

Altijd al een prachtig uitzicht op de bergen van de Canadese Rocky Mountains willen hebben? Je zoektocht stopt hier. Deze vijf webcams laten je een regelmatig geüpdatete 360-gradenopname zien. Bewonder het uitzicht op de bergen, het meer en de lucht van Banff en Jasper National Park.

4. Laat je niet om de tuin leiden in Washington 

Voorzijde van de US Botanical Gardens in Washington D.C. met glazen ramen. In het gebouw zijn vele soorten planten van over de hele wereld. Het Capitoolgebouw op de achtergrond.

De United States Botanical Gardens liggen in de schaduw van het prachtige Capitool in Washington D.C. De tuinen herbergen meer dan 10.000 plantensoorten. Volg een online tour door het Conservatory, de National Garden en Bartholdi Park en doe daarmee inspiratie op voor je volgende reis. De tuinen zijn een onmisbaar onderdeel van elke tour langs de monumenten en bezienswaardigheden van D.C.

5. Bewonder de watervallen

Man die een stenen trap beklimt en naar een waterval kijkt van een stenen muur met dennenbomen erop op een zonnige dag.

Als je een echt meditatieve ervaring wilt, bekijk dan de Yosemite Falls eens vanaf je eigen bank. Deze live feed laat je een van ‘s werelds hoogste watervallen in al haar glorie zien. Kijk hoe het water van dit 739 meter hoge natuurwonder naar beneden klettert en het lijkt alsof je wordt meegevoerd naar de sereniteit van Yosemite Valley. Dit voorproefje kan er zomaar voor zorgen dat een tour door Yosemite op je bucketlist terecht komt.

6. Duik een Australisch rif in 

De schoonheid van het kleurrijke Australische rif: een onderwaterfoto met twee vissen die tussen het koraal zwemmen in kristalhelder blauw water.

Duik de oceanen van Australië in en bekijk het leven onder water met de reef cam van Port Phillip Bay. Dit is zo’n typisch rustgevende beleving. Maak kennis met de diepzeeflora en -fauna die vlak voor de kust van Melbourne te vinden zijn. Er is zelfs een handige gids die je helpt de vissen te herkennen die je rustig voorbij ziet zwemmen.

7. Treed in reusachtige voetsporen

Twee ontdekkingsreizigers op de top van de Giant's Causeway, een rotsformatie met stenen van verschillende vormen en hoogten die op een puzzelachtige manier aan elkaar zijn gezet op de oever van het Noordkanaal dat Noord-Ierland van Schotland scheidt.

Reis naar de Atlantische kust van Noord-Ierland met een virtuele tour over de wereldberoemde Giant’s Causeway. Dit geologische fenomeen werd veroorzaakt door een oude vulkaanuitbarsting die resulteerde in 40.000 ineengrijpende zeshoekige basaltzuilen. Volgens de legende zijn de zuilen de overblijfselen van een weg die door een reus werd aangelegd. De online tour biedt een 360-gradenuitzicht vanaf verschillende plaatsen langs het traject van deze adembenemende kustlijn.

8. Laat je verrassen door het licht

Tent op de besneeuwde grond met een prachtig zicht op het noorderlicht (aurora borealis) aan een heldere, sterrenhemel.

Het noorderlicht, of de aurora borealis, is een van de meest ontzagwekkende natuurverschijnselen. Het magnetische veld van de aarde reageert met elektrisch geladen deeltjes van de zon om de hemel te verlichten in een scala aan kleuren. Dankzij het project Lights over Lapland kun je het licht zien vanuit je luie stoel. Maak een virtuele reis voorbij de poolcirkel en zie hoe het licht door de lucht danst.

9. Verken de canyon 

Man in wandeloutfit starend naar de horizon op de achtergrond, gevormd door het plateau van de Grand Canyon in Arizona, USA, op een zonnige dag.

Het is moeilijk om de omvang van de beroemdste bezienswaardigheid van Arizona te bevatten via slechts wat foto’s. Maar deze virtuele beelden van de Grand Canyon zijn zo realistisch dat je er bijna duizelig van zou worden. Maak een 360-gradentour door deze canyon van 1857 meter, maar zorg er wel voor dat je geen hoogtevrees hebt.

10. Ga op een thuissafari 

Een familie van vijf olifanten, volwassenen en kalfjes, frissen zich op terwijl ze water drinken uit een vijver of een meertje op een safariplaats in Zuid-Afrika.

Altijd al op safari willen gaan, maar nog niet in de Afrikaanse wildernis geweest? Dit is je kans om een idee te krijgen van het leven in de Zuid-Afrikaanse bush. Met de live webcams van Africam kun je exotische dieren in hun natuurlijke habitat observeren. Zie hoe olifanten uit waterpoelen drinken, cheeta’s door het lange gras sluipen en giraffen over de vlaktes slenteren. Deze glimp van de ongerepte wildernis kan je zomaar inspireren om zelf op safari te gaan op een toekomstige reis naar Afrika.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments