Is Stonehenge aangelegd door aliens? Schuilt er echt een monsterachtig wezen in het Schotse meer Loch Ness? Heeft Graaf Dracula echt bestaan? Bezoek deze geheimzinnige bestemmingen zelf en zie of je het antwoord op deze vragen kunt vinden.
Boek je toegangsticket met tijdslot voor Stonehenge, een van ‘s werelds bekendste prehistorische monumenten.

Tovenaars, aliens… wie heeft nou echt Stonehenge aangelegd?

In een veld in Salisbury bevindt zich een mysterieuze stenen cirkel waar historici en archeologen zich al eeuwenlang het hoofd over breken. Wie heeft 4000 jaar geleden Stonehenge gebouwd? Is het echt mogelijk geweest dat de Kelten zulke enorme stenen in een cirkel hebben gezet zonder bouwmaterieel? Of is er meer aan de hand? Sommige theorieën beweren dat aliens verantwoordelijk zijn, anderen denken weer dat de bekendste tovenaar van Engeland, Merlijn, het mysterieuze monument heeft gebouwd. Wij zeggen: ga vooral zelf op ontdekkingstocht.
Verken een van de belangrijkste kastelen van Roemenië tijdens een 12 uur durende tour naar Kasteel Bran vanuit Boekarest.

Feit of fictie: wat is het echte verhaal achter Dracula?

Dracula van Bram Stoker is een van ‘s werelds meest bekende romans, maar is het gebaseerd op echte gebeurtenissen? Daar lijkt het wel op! Kasteel Bran in Transylvanië heeft hoogstwaarschijnlijk model gestaan voor het kasteel van Dracula. Dat niet alleen, Vlad de Spietser, die in het kasteel woonde, is waarschijnlijk ook de inspiratiebron voor Dracula geweest. Volgens lokale legendes was Vlad namelijk echt een vampier. Vergeet je camera vooral niet als je dit fotogenieke Roemeense kasteel bezoekt. Een bolletje knoflook meenemen kan overigens ook geen kwaad…
Loch Ness
Zie of jij Nessie kunt vinden tijdens je bezoek aan Loch Ness.

Welk mysterieus wezen woont er in Loch Ness?

Misschien hadden ze teveel whisky gedronken. Toch komen diegenen die het Schotse Loch Ness hebben bezocht, als sinds het jaar 565 terug met wilde verhalen over een raadselachtig wezen dat zich schuil zou houden in het meer. Wil jij dit mysterie tot op de bodem uitzoeken? Pak je verrekijker en ga naar de Schotse Hooglanden. Zelfs als je Nessie niet ziet is dat meer dan de moeite waard; de schoonheid van Schotland is namelijk betoverend.
Easter Islands
Vergaap je aan de Moai-beelden op Paaseiland.

Welke theorie gaat er schuil achter de beelden van Paaseiland?

In de zuidelijke Stille Oceaan, voor de kust van Chili, ligt Paaseiland. Het eiland staat bekend om zijn Moai, ofwel de gigantische beelden die gemiddeld wel 18 ton wegen en tot 9 meter hoog kunnen zijn. Waarom zijn ze gebouwd? En waarom kijken ze allemaal weg van de zee? Duik zelf in dit mysterie en waag een bezoekje aan dit afgelegen eiland.
Terracotta Warriors
Ontdek het verbluffende verhaal van het Terracottaleger en loop over de eeuwenoude stadsmuur van Xi’an.

Wat is de functie van de dappere terracottastrijders van Xi’an?

Eigenlijk is het geen geheim wat voor doel het beroemde terracottaleger van Xi’an diende. Ze waren namelijk opgesteld rond de graftombe van de eerste keizer van China, Quin Shi Huang, om hem in zijn hiernamaals te beschermen. Wat we tot op heden nog steeds niet weten, is de inhoud van de tombe, die door 8000 stenen soldaten beschermd wordt. Misschien maar goed ook, als die geruchten over boobytraps met honderden gifpijlen waar blijken te zijn! Als je naar China gaat, mis dit adembenemende terracottaleger dan niet. Maar wees wel op je hoede voor gifpijlen…
Te land, ter zee en in de lucht: de indrukwekkende regio Nazca is op vele verschillende manieren te verkennen.

Wie (of wat) zit er achter de lijnen van Nazca in de Peruaanse woestijn?

De Nazcalijnen zijn de eeuwenoude geogliefen in het zand van de pampa’s van Nazca, Peru. Geogliefen zijn tekeningen in of op de aarde die soms zo groot zijn, dat je ze alleen vanuit de lucht goed kunt zien. Wie de lijnen van Nazca gemaakt heeft, is nog steeds een raadsel. Wellicht waren het de Nazca-indianen. Misschien waren het, zoals sommigen geloven, buitenaardse wezens. Wat wel zeker is, is dat de Nazcalijnen het achtste wereldwonder worden genoemd, en met recht. Er zit maar een ding op: zelf naar Peru en op ontdekkingstocht gaan!

Comments

comments