Je volgende reis is de uitgelezen gelegenheid om wat luxe aan je leven toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van privétours, de beste gastronomie en van die belevingen die je maar een keer in je leven doet? Toch hoeft dat niet te betekenen dat je daarna gelijk roodstaat. Natuurlijk kun je kiezen voor vluchten in een helikopter of heteluchtballon, maar reizen als een vip gaat net zo goed over gemak en comfort als over stijl. Hier zijn onze 7 beste tips voor als je jouw volgende vakantie net dat beetje extra’s wilt geven.
Met een privéchauffeur begint je reis in ieder geval goed.

1. Laat je ophalen zodra je vliegtuig landt

Na de landing wil je vaak of gelijk op ontdekkingstocht gaan, of direct je bed in duiken. Maar voordat je dat kunt doen, heb je te maken met een van de meest vervelende aspecten van je trip: bij je verblijfplaats komen. Want wie heeft er na een lange vlucht zin om met zware koffers te sjouwen, te onderhandelen met ongure taxichauffeurs of verdwaald te raken in een onbekend metronetwerk? Sla die onnodige stress de volgende keer over en kies voor een privétransfer, zoals deze in Rome, Reykjavik en Lissabon. Wat is er nou meer luxe dan een chauffeur met een bordje met jouw naam erop in de aankomsthal?

2. Zeg het openbaar vervoer vaarwel

Echte vips weten dat privéchauffeurs niet alleen voor luchthaventransfers zijn. Ze zorgen namelijk ook voor een stressvrije ervaring tijdens sightseeing. Gelukkig is het nog nooit eenvoudiger geweest om voor een dag een chauffeur te huren. Van Rome en Sint-Petersburg tot Dubai en Bali, vrijwel elke bestemming ter wereld biedt deze comfortabele optie. Zo krijg je op Bali bijvoorbeeld een chauffeur voor 10 uur, terwijl je zelf bepaalt wat je wilt zien en waar je heen gaat. En het beste van alles is nog dat deze service verbazingwekkend betaalbaar is.
Bekijk je bestemming vanuit de lucht.

3. Vind die once-in-a-lifetime-belevingen

Je hoeft niet eens je hele reis naar vipniveau te tillen, want zelfs het ervaren van één ultieme bucketlistbeleving kan je reis al onvergetelijk maken. Je bestemming heeft ongetwijfeld fantastische dingen te bieden. Het kan iets avontuurlijks zijn als paragliden in Spanje, of misschien is het juist een nieuwe manier om een klassieker te zien. Deze onvergetelijke belevingen zijn uiteindelijk vaak de reden waarom we juist zo graag op reis gaan! Bijkomend voordeel: je Instagramaccount (en je volgers) zal je dankbaar zijn (#takemeback).

4. Dineer met uitzicht

Waar eten we vandaag? Op reis kan dat een lastige vraag zijn. Het menu moet iedere deelnemer namelijk bevallen en het restaurant moet redelijk goed te bereiken zijn. Het vipantwoord op die vraag is: ergens met een onovertroffen uitzicht. In Parijs kom je dan bijvoorbeeld al snel uit bij een driegangenlunch op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Als je liever je geld aan een diner spendeert, ga dan voor deze gastronomische maaltijd met wijnarrangement terwijl je ontspannen over de Seine kabbelt.
Ook vanuit een heteluchtballon krijg je een uniek perspectief.

5. Zoek het hogerop

Veel chiquer dan een sightseeingvlucht krijg je het niet. Het is dé manier om bestemmingen als de Grand Canyon, Hawaii en New York te zien. In Dubai (waar anders?) kun je het zelfs nog een tandje opschroeven: ga eropuit in een watervliegtuig! Je vertrekt vanaf de Perzische Golf en landt 45 minuten later voor de kust van Abu Dhabi. Een gids neemt je daarna mee op een privétour door die stad, voordat je weer terugkeert naar Dubai per watervliegtuig. Kun je je iets decadenters voorstellen? Als je het liever iets meer lowkey houdt, ga dan naar Cappadocië, ofwel de hoofdstad van de heteluchtballon. Ervaar hoe het voelt om tijdens zonsopgang door het meest fotogenieke stukje Turkije te vliegen.

6. Verrijk je trip met een privétour

Een privétour laat elke trip luxer lijken. Zo laat een persoonlijke gids je in Florence en Granada bijvoorbeeld zien wat deze plekken zo iconisch maakt. Je bent verzekerd van de volledige aandacht van je gids voor jouw gezelschap alleen, want alles draait erom jullie een informatieve en onvergetelijke ervaring te geven. Ook kunnen de meeste privétours aan jouw wensen aangepast worden. Maar wees niet bang, je zult de geheime plekjes niet missen. Foodtours, zoals deze in Lissabon, nemen je mee naar de plekken die alleen de locals kennen voor het beste eten en drinken.
Niet in de rij wachten is beste manier om je vipstatus te laten zien.

7. Verdoe je tijd niet met wachten

Vips wachten niet. Dat is nou eenmaal zo. Gelukkig bieden topattracties over de hele wereld de mogelijkheid om voorrangstickets te bemachtigen, waarbij je niet in de rij hoeft te staan. Daarmee loop je zo de massa’s voor het Louvre of het Colosseum voorbij. Het beste van alles is dat je dit niet eens hoeft te plannen. Ga gewoon naar je bestemming, en als er een wachtrij staat, tover je je GetYourGuide-app tevoorschijn en boek je een ticket. Zo makkelijk is het. Wat is jouw favoriete manier om je reis te upgraden? Laat het ons weten in de comments. Hint: zorg dat je bent ingelogd op Facebook om je tips met ons te delen.

Comments

comments