Toegegeven, er gaat niets boven reizen, maar dagdromen over reizen is ook best fijn! Leef je in de toekomst en ben je al bezig met je volgende ultieme reis, dan heb je misschien iets aan onze lijst van droombestemmingen. Deze zijn zeker een plekje op je bucketlist waard – of het nu de bucketlist van het heden of de toekomst is.

1. Laat je betoveren door Parijs

Frankrijk, Parijs, Glimlachende vrouw bij de rivier de Seine met de Eiffeltoren in de achtergrond

Parijs is zo’n stad die enorm tot de verbeelding spreekt. En geen wonder! Of je de Lichtstad nu nog nooit of al tien keer hebt bezocht, betoverd zal je worden. Je eerste halte is natuurlijk de Eiffeltoren, voor een onovertroffen uitzicht over de stad. Bezoek daarna het Louvre om wereldberoemde kunstwerken als de Mona Lisa te bekijken. Het museum is enorm, dus met een tour met lokale gids weet je in ieder geval zeker dat je de hoogtepunten niet mist. Parijs is natuurlijk ook een echte modestad, bekend om haar elegante boetieks en modehuizen. Met een chique shoppingtour kom je langs de meest trendy winkels van de stad. Eindig je bezoek met een Franse banketbakkersworkshop met een echte meesterpatissier. Zo zul je, zelfs als je weer thuis bent, Parijs altijd kunnen blijven proeven.

2. Creëer je eigen Griekse geschiedenis

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_Greece.jpg

Er zijn maar weinig bestemmingen waar je zo veel schitterende uitzichten kunt beleven als de Griekse eilanden. Start je avontuur in de hoofdstad van Griekenland, Athene, om eeuwenoude bezienswaardigheden als de Akropolis te bekijken. Spring daarna op een ferry om een eiland of drie te bezoeken. Het grootste eiland is Kreta, waar de legende van de Minotaurus vandaan komt. Ga mee op een sightseeingtour door Iraklion en sluit af met een mezze-feestmaal in een van de traditionele taverna’s. Als je van idyllische eilanden houdt, kun je de Cycladen niet overslaan. Deze eilandengroep staat bekend om hun heldere blauwe water, gouden zandstranden en schitterende zonsondergangen. Heb je wel zin in wat decadentie, ga dan naar Santorini. Hier kun je wijnen proeven die op het eiland gemaakt zijn, of een rondvaart doen op een catamaran om van het uitzicht te genieten. Korfoe is schitterend, met zijn met olijfbomen bedekte heuvels. Bezoek het neoklassieke Achilleion of ga in tandem paragliden. Rodos is zeer geschikt voor liefhebbers van de fascinerende Griekse geschiedenis. De oude stad van Rodos staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en kan verkend worden door middel van een tour met een trikke.

3. Toog eens naar Tokio

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_Tokyo.jpg

Spannend en fascinerend Tokio in Japan komt op veel ultieme reislijstjes voor. In deze stad gaan eeuwenoud en hypermodern hand in hand. Begin je bezoek met een stadstour voordat je enkele unieke belevingen uitprobeert. Foodies kunnen hun hart ophalen tijdens een wandeltour over de wereldberoemde Tsukiji Fish Market, gevolgd door een traditioneel geishadiner. De levendige wijk Harajuku laat al je zintuigen opleven, en zeker ook je gevoel voor mode — de streetstyle is er legendarisch. Kom er alles over te weten tijdens een mode- en designtour met gids. Sluit de dag af met het bewonderen van de skyline tijdens zonsondergang vanaf de Tokyo Tower.

4. Flirt met de renaissance in Florence

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_Florence.jpg

Kunstliefhebbers mogen Florence, in de Italiaanse provincie Toscane, niet overslaan, en zeker niet als ze van renaissancekunst houden. Kom alles te weten over de interessante geschiedenis van de stad tijdens een privétour, voordat je je op de schone kunsten stort. In de Galleria dell’Accademia kun je de originele David van Michelangelo bewonderen. Bekijk beroemde schilderijen als De geboorte van Venus in het Uffizi en profiteer van een informatieve privétour met een deskundige gids. Maar vergis je niet, want Florence heeft meer te bieden dan alleen kunst. De Toscaanse wijnregio ligt net buiten de stad, en die laat zich uitstekend verkennen door middel van een wijngaardentour of proeverij met een expert in de stad. Ook de kids zullen zich hier vermaken. Wat dacht je van deze kindvriendelijke stadstour mét traditionele gelato of een picknick met een vintage Fiat 500

5. Jaag dromen na in New York

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_NewYork.jpg

The Big Apple, zoals New York City liefkozend wordt genoemd, is dé plek om je droomvakantie in de Verenigde Staten te beginnen. In de city that never sleeps is altijd wel wat te doen. Maak een rondvlucht in een helikopter voor een vogelvluchtperspectief van de stad. Of doe eens romantisch en laat je door Central Park rijden in een paardenkoets. Kunstliefhebbers kunnen zich verheugen op het Met en MoMA, en architectuurfans zal deze culturele wandeltour goed bevallen. In NYC draait alles om het uitzicht vanaf de top, dus ga naar het Empire State Building en de Top of the Rock Observation Deck voor werkelijk fantastische stadsbeelden.

6. Haal je natuurhart op in Hawaii 

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_Hawaii.jpg

Wie droomt er niet van de eilanden van Hawaii? Dit tropische paradijs is een onmisbare bestemming voor natuurliefhebbers. Begin met een tour over Big Island om de geweldige watervallen te bekijken, en zoek dan de adrenaline op tijdens een tour per tokkelbaan. Je kunt zelfs een vulkaan op hiken in het Volcanoes National Park. Wat je ook doet, vergeet niet genoeg tijd door te brengen in de kristalheldere wateren. Ga snorkelen, spot dolfijnen of ga kajakken en verken ondertussen de mooiste baaien en stranden van de eilanden. Altijd al willen leren surfen van een pro? Grijp je kans! Als je het iets rustiger aan wilt doen, dan is het bewonderen van de adembenemende zonsondergang tijdens een rondvaart het ideale alternatief.

7. Bezoek betoverend Beieren

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_Bavaria.jpg

Je hoeft niet per se naar het Oktoberfest te gaan om Beieren, in het zuiden van Duitsland, echt te beleven. Wat je niet over mag slaan, is Slot Neuschwanstein. Dit sprookjesachtige kasteel was, jawel, Walt Disney’s inspiratiebron voor de Magic Kingdom. Als je in München verblijft, dan is een daguitstap de perfecte manier om het kasteel en het omliggende berglandschap te bewonderen. Bamberg is een middeleeuwse historische stad die, net als veel andere Beierse steden, bekend staat om het bier. Ga mee met een biertour als je zelf ook wel zin hebt om wat goudgele rakkers te proeven. Eindig je Beierse beleving vanuit de hoogte met een bezoek aan de Zugspitze, de hoogste bergtop van het land, die ruim 3000 meter hoog is.

8. Word liefhebber van Lissabon

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.10.26-8-destinations-were-dreaming-about-visiting_Lisbon.jpg

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, is een stad die barst van cultureel erfgoed, geschiedenis en charme. Verken de zeven heuvels van de stad tijdens een tour of probeer eens een avondtour per e-bike en ontdek de sfeer van de stad. Een must-visit is het Castelo de São Jorge, dat gesitueerd is bovenop een steile heuvel. Doe je beenspieren een plezier en neem een Segwaytour om deze historische bezienswaardigheid te verkennen. Proef de heerlijke lokale deegwaren en traditionele hartige gerechten tijdens een foodtour, voordat je het er allemaal weer afwerkt tijdens een surfles. De Atlantische kust staat bekend om zijn hoge golven, maar geen paniek: je bent in professionele handen.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments