Op zoek naar Winter Wonderland? Wij hebben wel een paar ideeën voor je waar je de koudste maanden van het jaar door kunt brengen.
Bergen, Norway
Tussen de beroemde Noorse fjorden ligt Bergen, een winterbestemming die zo op een ansichtkaart kan.

1. Beleef de natuur in Bergen

Gelegen aan een mooie baai in het zuidwesten van Noorwegen ligt het charmante stadje Bergen. Alleen al om de schilderachtige architectuur en rijke geschiedenis is Bergen een bezoekje waard, maar als je er dan toch ben, mag je de fjorden eigenlijk niet missen. De schitterende Nærøyfjord en de ruige Flåmsbanen liggen allebei op een steenworp afstand van de stad, en onder een laag sneeuw is dit typisch Noorse landschap eigenlijk nog mooier.
Snowmobile in Lapland
Verken de poolbossen van Rovaniemi tijdens een spannende safari per sneeuwscooter.

2. Voel de feestdagen het hele jaar door in Lapland

De feestdagen zijn eigenlijk altijd aanwezig in Fins Lapland. Deze adembenemende poolbestemming is namelijk het thuis van niemand minder dan de Kerstman! Bezoek de Kerstman en zijn rendieren en neem daarna deel aan een van de coolste dingen die je in dit gebied kunt doen: een rit op een sneeuwscooter en een ontmoeting met huskypuppy’s.
Woman standing on a bridge in Prague
Ontdek de grandeur van de Burcht van Praag tijdens een 3 uur durende rondleiding.

3. Zie hoe sprookjes tot leven komen in Praag

Ongeacht het seizoen ziet Praag er altijd uit alsof het zo uit een sprookjesboek komt. Toch heeft de stad iets extra magisch onder een laagje sneeuw. Een bezoek aan deze stad in de wintermaanden betekent dat je schitterende bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de Burcht van Praag praktisch voor jezelf hebt.
Classical concert in Mirabell Palace
Woon een winterconcert bij in de marmeren zaal van Schloss Mirabell.

4. Vergeet de winterblues in Salzburg

Salzburg is een oogverblindende stad met zijn statige paleizen en tuinen, elegante Konditoreien en gezellige bierhallen. Zodra je de charmante straatjes van de stad hebt verkend, breng dan een bezoek aan de barokke marmeren zaal van Schloss Mirabell om een klassiek concert bij te wonen. Die worden het hele winterseizoen door uitgevoerd door een getalenteerd ensemble dat de bekendste werken van Vivaldi, Mozart en Händel speelt.
People standing in the Swiss mountains
Geniet van het adembenemende landschap rondom de Mont Blanc tijdens een dagtour vanuit Genève.

5. Waag je op de ski’s in Chamonix

Winter in Europa betekent skiën in de Franse Alpen, en de ultieme bestemming is dan Chamonix. Dit resort is gelegen op de hellingen van de imposante Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Klinkt als de perfecte locatie om je op de lange latten te wagen – en dat is het ook. Bovendien is het makkelijk te bereiken op een dagtour vanuit Genève, dus pak die ski’s maar alvast in!
Man standing in Hotel de Glace
Verken het gerenommeerde Hôtel de Glace in Quebec en geniet van een drankje aan de bar.

6. Beleef een ijzige winter in Quebec City

Wintersportfanaten, maak kennis met je nieuwe favoriete bestemming, namelijk Quebec City. Deze stad heeft een levendig historisch centrum en is omringd door perfecte pistes. Ook het geweldige Hôtel de Glace vind je er. Dit fantastische hotel is volledig van ijs gemaakt en staat vol met ijssculpturen en sneeuwbogen. Beleef de ultieme winterfantasie tijdens een rondleiding door dit unieke gebouw.
Person pointing to the sky on a mountain
Natuurliefhebbers in Whistler kunnen kiezen uit wandelen, ziplining en vele andere activiteiten.

7. Krijg een adrenalinekick in Whistler

Whistler is de ideale winterbestemming voor diegenen die van spanning en sensatie houden. Dit stadje in de ruige Canadese provincie Brits-Columbia heeft eindeloos veel te bieden aan adrenalineverslaafden. Van snowboarden tot ziplining en bijlwerpen (jawel), een tekort aan spannende winteractiviteiten is er zeker niet in Whistler.
Person walking in a valley in the Rocky Mountains
Welk seizoen je de Rockies ook bezoekt, je zult er altijd iets speciaals beleven.

8. Zoek de natuur op in Denver

Ben je op zoek naar het type winterbeleving waarna je de wereld weer aankan? Ga dan naar Denver, Colorado. Deze relaxte stad ligt naast de Rocky Mountains, waardoor je vanuit de stad dus makkelijk een dagtour kunt nemen om de gletsjermeren en het berglandschap te verkennen.
People walking down a dock at Lake Tahoe
Een uitstapje naar Tahoe betekent zoveel meer dan alleen schitterende natuur. Kom meer te weten over het verleden met een geschiedenistour of proef de lokale wijnen.

9. Ga voor goud (of zilver) in Lake Tahoe

Sinds de Olympische Winterspelen er in 1960 zijn gehouden, is Lake Tahoe op de kaart gezet als populaire winterbestemming. Maar Lake Tahoe heeft meer te bieden dan alleen fantastische skipistes. Neem een pauze van je inspannende sessies in de sneeuw met een dagtour naar het historische zilverkoortsstadje Virginia City of proef de heerlijke wijnen van El Dorado county.
People walking underneath ice
Japan is wellicht geen voor de hand liggende winterbestemming, maar je vindt er wel een van de populairste sneeuwfestivals ter wereld.

10. Bewonder de winter in Sapporo

Elk jaar in februari wordt in Sapporo, Japan een van de meest spectaculaire winterfestivals gehouden. Het Sapporo Snow Festival stelt namelijk prachtige ijs- en sneeuwsculpturen tentoon. Reizigers van over de hele wereld komen hier samen om van de ijzige kunst te genieten. Van het ene Winter Wonderland naar het andere: sluit je winterbeleving bij het Snow Festival af met een excursie naar de dichtbijgelegen bergen van Hokkaido.

Comments

comments