2020 is het jaar van het nieuwe normaal — en dat geldt ook voor onze manier van reizen. Bij GetYourGuide geloven we dat er ontelbaar veel belevingen zijn die je bij jou naast de deur kan vinden, waar ter wereld je ook woont. Met het oog op het nieuwe herfstseizoen hebben we een virtuele koffie gedronken met 8 reisgrage collega’s en hen gevraagd wat de herfst in hun woonplaats nou zo bijzonder maakt.

1. Maak tijd voor de schoonheid rondom Berlijn

On Tempelhofer Feld on a summer evening in Berlin, Germany.

De Duitse hoofdstad heeft meer te bieden dan alleen fantastische musea, historische monumenten en opmerkelijke persoonlijkheden. Je hoeft namelijk ook niet ver te zoeken om natuur te vinden! GetYourGuide’s social media lead Rachel deelt haar favoriete herfstactiviteiten met ons.

“Ik vind het heerlijk om te zien hoe Berlijn verandert in de herfst. Dit jaar gaan we thuis het Oktoberfest vieren door een huisje aan een meer in Uckermark, ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van de stad, te huren. Uckermark ligt in Brandenburg. Samen met mijn man geniet ik dan van de natuur, de dieren en natuurlijk een koud biertje.

Een andere aanrader, iets dichterbij Berlijn, is Potsdam. Neem een tour door het fantastische Slot Sanssouci of doe een rondvaart over de Wannsee. Mijn nieuwe favoriete ontdekking is de Babelsberg Film Studio, waar memorabele films als The Grand Budapest Hotel en The Hunger Games zijn gefilmd. Ik heb nooit geweten dat Berlijn zijn eigen Hollywood had!

Insidertip: Bekijk de zonsondergang vanaf Tempelhofer Feld of verken het oude visserseilandje Stralau, midden in de rivier de Spree.

— Rachel, BerliJn, DUITSLAND

2. Hang de foodie uit in Californië

We wisten direct wie we moesten vragen om ultieme herfstbelevingen voor levensgenieters. Jennifer, area manager voor de westelijke VS en Canada, is wel liefhebber van een hapje en een drankje. Alsof je nog meer redenen nodig had om Californië op je bucketlist te zetten…

“Het herfstweer in Californië is altijd schitterend, en het is dé tijd om veel buiten te zijn en van de natuur te genieten. Ik ben laatst in de wijnregio geweest en het is er schitterend wanneer de druivenbladeren van kleur veranderen. Een weekenduitstapje naar Napa of Sonoma voor een wijnproeverij staat dit seizoen ook op mijn lijstje. De oogsttijd loopt ten einde, dus er is van alles gaande in de wijngaarden.

In San Francisco is er genoeg te doen als het gaat om de stad ontdekken en buiten zijn, zoals hiken op Land’s End, over de Golden Gate-brug fietsen en kajakken in Mission Bay. Doe een fietstour om te stad te verkennen en je zult hem zien als een local! Als het je eerste bezoek is, dan is een wandeltour langs de geweldige Mission Murals in het Mission District een echte aanrader. En het verkennen van de kleine eethuisjes, bars, wijnhuizen en winkels van San Francisco is een superleuke manier om de stad te leren kennen en lokale ondernemingen te steunen.”

Insidertip: Een food- en farmtour, ten noorden van San Francisco bij Point Reyes, is een must voor elke foodie. Doe je tegoed aan de regionale kazen, fruit, oesters, vlees en honingwijn!

— Jennifer, San Francisco, VS

3. Zwijmel weg bij de Zwitserse bergtoppen

autumn season, young woman hiking  and take a rest in murren, Swiss

Als je van sneeuw en berghellingen houdt, dan kan senior product designer Craig je wel wat tips geven over hoe je van de Zwitserse natuur kunt genieten. Hint: het is niet alleen après-ski.

Zwitserland is het hele jaar door een goede wandelbestemming, maar ik vind het vanwege de kleuren vooral prachtig in de herfst. De sneeuw begint dan ook de bergtoppen te sieren. Samen met mijn vrouw ga ik graag een dag hiken in de buurt van Zürich. Dat is niet alleen goed voor de conditie, maar ook een lust voor het oog. Zwitserland stelt qua natuurschoon nooit teleur.

Ik vind het heerlijk om dichtbij huis te blijven, want de Zwitserse Alpen liggen letterlijk om de hoek. Er is hier zoveel moois te zien, en ook andere bezienswaardigheden in Zwitserland zijn makkelijk binnen een dag te bereiken. Als je naar Zürich gaat, dan raad ik deze wandeltour door de oude binnenstad aan. Ga de Lindenhof op voor een fantastisch uitzicht over de stad en de rivier. Of spring op een ferry.”

Insidertip: Voor een onovertroffen uitzicht op Zürich en bovendien een ontspannende ervaring kun je naar deze thermale baden en spa op het dak.

— Craig J., ZÜrich, ZwitSerland

4. Zoek de zee en bergen op in Hongkong

Als je plant om in de toekomst Hongkong te bezoeken, dan heeft regional manager Groot-China en Japan Alvin wel wat tips voor je. Er is namelijk meer te beleven in deze metropool dan je zou denken.

“De herfst is het beste seizoen in Hongkong: het is niet te heet, de lucht is schoner en je kunt de skyline zien. Met een rondvaart door de haven kun je goed alle bezienswaardigheden bekijken. Ik ben vaak in de heuvels rondom de stad te vinden en ga weleens hiken op Hong Kong Island South. Daar vind je ook een van de beste paden ter wereld, de Dragon’s Back. 

Als ik zin heb om iets met water te doen, dan kies ik voor Sai Kung. Als je net als ik van kajakken houdt, dan kun je naar een schitterend UNESCO-geopark peddelen voor een indrukwekkende omgeving. En zelfs voor een local als ik heeft een wandeling naar de Big Buddha op Lantau Island veel te bieden. Ook het vissersdorpje Tai O is een aanrader. Een uitstapje daarheen is een innemende culturele excursie, die bezoekers laat zien hoe Hongkong eruit zag voordat het een megastad werd.”

Insidertip: Verken de Cape D’Aguilar, een fantastisch zeereservaat.

— Alvin W., HongKong

5. Hike over historische paden in Portugal

Voor velen is het niet de vraag of ze naar Portugal gaan, maar wanneer en voor hoe lang. Ricardo, destination manager voor Spanje en Portugal, geeft zijn hotste tips voor dit coole land.

“Ik verblijf op dit moment in Portugal, en de herfst is mijn favoriete jaargetijde. Ik vind het fijn om de natuur in te gaan om te hiken, zodat ik de schoonheid en kleuren van het seizoen echt kan waarderen. Als ik in Porto ben, dan ga ik zeker naar de Dourovallei. De wijngaarden veranderen dan van kleur en het is een schilderachtige bestemming voor een daguitstap.

In de nabije omgeving van Lissabon is veel natuur te vinden, waaronder in Sintra, de eerste Europese locatie die als cultureel landschap is aangemerkt door UNESCO. Je kunt er wandelen over de muren van het Morenkasteel (Castelo dos Mouros), verdwalen in het idyllische Parque da Pena of het exotische park van Monserrate verkennen. Het perfecte uitstapje dus.”

Insidertip: Om een perfecte dag perfect te eindigen gaat er niks boven een boottocht bij zonsondergang over de rivier de Taag. Je zult de schoonheid van Lissabon op een andere manier ontdekken.

— Ricardo T., Portugal

6. Bewonder het natuurschoon van Noord-Italië

Prosecco Superiore in Veneto at Valdobbiadene
Prosecco Superiore in Veneto at Valdobbiadene

Een klassieke bestemming die geliefd is bij reizigers van over de hele wereld — Italië heeft het allemaal: landschap, gastronomie en enorm veel geschiedenis. We vroegen aan brand designer Giorgia hoe zij de herfst thuis het liefst doorbrengt.

“Ik heb dit jaar met de herfst de kans om mijn eigen thuis beter te leren kennen. Dat deed ik vroeger ook veel met mijn familie, maar toen ik ouder werd vond ik dat niet meer zo interessant. Nu realiseer ik me hoe bijzonder het noorden van Italië eigenlijk is en dat een staycation heel leuk kan zijn.

In de vroege herfst ben ik graag in Veneto en omgeving. Je kunt daar zien hoe de druiven geoogst worden, onderweg een traditionele lunch gebruiken en ergens van een aperitivo genieten. Als je vanuit Venetië komt, dan is een daguitstap naar de Proseccovallei zeer de moeite waard. Dit gebied barst van de fraaie dorpjes (ga naar Cison di Valmarino om Castel Brando te zien). Als je het water op wilt, dan is een boottocht over de Riviera del Brenta een echte aanrader. Perfect voor het spotten van schitterende oude villa’s.

Insidertip: De leukste en meest fotogenieke dagtrip is deze boottocht van Padua naar Venetië. Je komt langs een oneindige hoeveelheid beeldschone dorpjes!

— Giorgia S., ItalIË

7. Verken het Engelse platteland

Cider tasting and the Seven Sisters in the South Downs

Londen is altijd een goed idee — en tour en operations manager Yvonne doet uit de doeken hoe zij met haar man de afgelopen weken een korte pauze nam van het stadsleven. De van oorsprong Zwitserse is gek op haar nieuwe thuis, en dit is waarom.

“Ik ben vier jaar geleden naar Londen verhuisd en had een enorme bucketlist met dingen die ik wilde zien en doen in mijn nieuwe thuisland. Toch ging ik steeds naar het buitenland als ik vakantie had. Ook al is het jammer dat ik nu geen internationale reizen kan maken, ik geniet er ook van om het dichtbij huis te houden en de omgeving te verkennen. 

Het mooiste aan de Britse herfst vind ik tijd doorbrengen in de openlucht en lange wandelingen maken op het platteland. Ik ben samen met mijn man een dagtour naar de Seven Sisters aan het plannen. Dat moet een schitterende kustplaats zijn. De frisse zeewind, de vogels op de kliffen en de uitgestrektheid van de zee geven me een gevoel van rust en balans.

Een andere onmisbare bestemming is de Cotswolds. Stel je schilderachtige dorpjes voor met sprankelende beekjes, eigenzinnige winkels en een adembenemend landschap. Dat kun je daar dus vinden. De glooiende heuvels zijn perfect om lange, kleurrijke herfstwandelingen te maken.”

Insidertip: Er gaat niks boven een creamtea op de Theems! Tijdens deze boottocht zie je niet alleen de bezienswaardigheden van de stad, je wordt ook nog eens verwend met Britse lekkernijen.

— Yvonne A., VERENIGD KONINKRIJK

8. Hou het dichtbij huis in Nederland

Netherlands, Hoenderlo, National Park Hoge Veluwe. Hubertusslot location

Herfst in Amsterdam heeft iets bijzonders. De bladeren van de bomen in de grachtengordel veranderen van kleur, de fietsers dragen warme sjaals en de hoofdstedelingen zoeken ontspanning buiten de stad. Malou, area manager voor de Benelux, heeft wel een aantal tips voor het doorbrengen van de herfst in eigen land.

“Mijn vriend en ik houden van trips waarin we iets actiefs kunnen ondernemen. Deze herfst gaan we naar Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dat is waarschijnlijk wel een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dankzij de vele bomen is de herfst de beste tijd voor een bezoek. De kleuren zijn dan werkelijk prachtig! Het plan is om vroeg op te staan en kijken of we wild kunnen spotten, zoals wilde zwijnen en herten.

Een andere goede herfstactiviteit is een boottocht over de Kagerplassen in Leiden, waar ik vandaan kom. Daar krijg je vanwege de molens en polders echt dat ‘Nederlandgevoel’. Zeker een must om te bezoeken!”

Insidertip: Kunstliefhebbers mogen deze dagtour van Amsterdam naar Leiden, de geboorteplaats van Rembrandt, niet missen.

— malou V., neDerland
Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments