Indiana Jones kan wel inpakken, want het grote scherm is niet de enige plek waar filmmagie aanwezig is. Als je je ooit hebt afgevraagd waar beroemde scènes werden gefilmd (of hoe je in Hobbitstee komt), dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu een echte filmliefhebber bent of een casual bioscoopbezoeker, we hebben een lijst met filmbestemmingen samengesteld die je ongetwijfeld wilt bezoeken.

Uitzicht op Hongkong vanaf Victoria Peak

1. Zie het echte Gotham City

Futuristisch, maar vol met ouderwetse charme: het stadslandschap van Hongkong verraste de kijkers van Christopher Nolans publieksfavoriet The Dark Knight. Deze enorme wereldstad, een echte concrete jungle, staat vol met indrukwekkende wolkenkrabbers en prachtige hotels. Onze tip? Ga op pad met je eigen lokale gids om deze fantastische stad écht te leren kennen. Voor je het weet voel je je thuis in deze imposante en inspirerende metropool waar zelfs Batman voor viel.

Basilique du Sacré-Cœur in Montmartre, Paris

2. Treed in de voetsporen van Amélie

Ben je in romantische bui? Zoek dan niet verder dan Parijs: de Franse hoofdstad van de liefde en de cinema. De beroemde wijk Montmartre, op charmante wijze afgebeeld in de eigenzinnige komedie Amélie, bevindt zich op een heuvel met een fantastisch uitzicht over de stad. Wandel over het plein met de vele kunstenaars, geniet van een espresso in een van de cafés die Picasso tot hun stamgast rekenden en woon een revueshow bij in de rosse buurt. Eclectisch en energiek: dit Parijse juweeltje is net zo stralend in het echt als op het scherm.

Het dorpje Savoca in Messina, Italië

3. Achtervolg de Corleones

We’re going to make you an offer you can’t refuse: een authentieke tour langs de smaken van Sicilië. Deze fantastische regio in Italië werd beroemd dankzij de gevierde film The Godfather van Francis Ford Coppola. Ga mee met de Corleones en verken Bar Vitelli, waar Michael Corleone de vader van zijn toekomstige vrouw ontmoette. Ga daarna naar Chiesa di San Nicolo, de kerk waar Michael trouwde. Sluit je beleving af met een bord verse pasta, Siciliaanse wijn en een schitterend uitzicht op de kustlijn. Maar vergeet niet: leave the gun, take the cannoli.

De tempel Ta Prohm in het Angkor Wat-complex in Siem Reap, Cambodja

4. Waan je even Lara Croft

Op zoek naar een adrenalinestoot? Ga naar Siem Reap en verken met eigen ogen de oude wereld van Angkor Wat. In Lara Croft: Tomb Raider is deze ongelooflijke locatie meer dan alleen het prachtige decor voor deze videogame en filmserie. Het is namelijk een Aziatisch koninkrijk dat barst van geschiedenis en intriges. De boodschap? Het is tijd om je wandelschoenen aan te trekken en de 600 jaar oude tempels zelf te verkennen. Neem je camera mee en bewonder talloze stenen beelden van zowel goden als demonen. Korte broek niet inbegrepen.

Klif die uitkijkt over Petra, Jordanië

5. Ga op zoek naar de Heilige Graal

Tijd om die oude fedora af te stoffen en een reis naar Raqmu te plannen. Raqmu, een van de sterren van Indiana Jones and the Last Crusade en de UNESCO-Wereldergfoedlocatie die we nu kennen als Petra. Deze plek heeft velen geïnspireerd om in de voetsporen van Harrison Ford te treden en een wereld uit het verleden te verkennen. Zelfs met de magie van de cinema buiten beschouwing gelaten zal deze eeuwenoude locatie met een uit rotsen gehouwen schatkist, prachtig klooster en opofferingsplaats je adem doen stokken.

Hobbitstee ofwel Hobbiton, Nieuw-Zeeland

6. Bezoek Midden-aarde

Rijk aan groene hellingen en berglandschappen; het is logisch dat Peter Jackson ervoor koos om de beroemde Lord of the Rings-trilogie in Nieuw-Zeeland te filmen. Stap in Tolkiens wereld van tovenaars, hobbits, elfen en trollen door locaties te bezoeken die nu synoniem zijn met Midden-aarde. En vergeet ook de Gouw niet. Benut je bezoek optimaal met een wandeling langs de Hobbit Holes en Mill, en sluit af met de beste brouwsels van Midden-aarde in de wereldberoemde Green Dragon Inn. En maak je geen zorgen, de ringgeesten zijn niet uitgenodigd!

De charmante straatjes van Londen

7. Dreuzel niet langer

Hoewel de serie is afgelopen, leeft de magie van Harry Potter voort in het hele Verenigd Koninkrijk. Met zoveel beroemde filmplekken om uit te kiezen, is het niet moeilijk om in de voetsporen van je favoriete tovenaars en heksen te treden. Laat de strijd om de goocheltrucs achter je tijdens een Harry Potter-tour in Londen. Loop door de straten van de stad en volg de beroemde kinderkopjes van de Wegisweg, de Lekke Ketel en nog veel meer. En als je liever naar Zweinstein gaat, dan is deze reis aan boord van de Zweinsteinexpres jou op het lijf geschreven.

Oahu, Hawaii

8. Welkom in Jurassic Park

Het eiland Oahu, een wild terrein waar ooit reusachtige reptielen rondzwierven, is een prehistorisch wonderland. Dit legendarische landschip is beroemd geworden door Steven Spielbergs film Jurassic Park en smeekt erom verkend te worden. Maar geen zorgen, je kunt op Oahu alle flora en fauna van het eiland ervaren zonder te hoeven rennen voor je leven. Van de imposante Ko’olau Mountains tot Hanauma Bay, dit ongelooflijke landschap stal je versteld doen staan, zelfs zonder de dinosaurussen waar het bekend om is geworden.

Heb je zelf andere beroemde filmlocaties bezocht? Vertel ons in de comments over jouw reis. Hint: log in op Facebook zodat je je tips met ons kunt delen.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments