Een droom in een droom: dat is hoe schrijver Edgar Allan Poe het leven zag. Dat is waarschijnlijk ook hoe veel tortelduifjes het ervaren. Laat het feit dat reizen momenteel niet mogelijk is in je voordeel werken, want nu heb je genoeg tijd om te plannen hoe je je geliefde het hof gaat maken. Europa biedt meer romantiek dan een wijnproeverij bij kaarslicht in een dakrestaurant. Van onze eigen Amsterdamse grachten tot de fonteinen van Rome, hier zijn acht van de beste romantische belevingen.

Deel een picknick langs Canal Saint-Martin, Parijs

Dating couple in Paris on canal Saint-Martin

Waar kunnen de vonken beter overspringen dan in de stad van de liefde? Als je de lichtjes ziet weerkaatsen op het Canal Saint-Martin is het onmogelijk om niet zelf ook die warme gloed te voelen. Ga samen picknicken onder de kastanjebomen of vaar stroomafwaarts tijdens een romantische rondvaart. En als je zeker weet dat je partner de ware is, schrijf dan elkaars naam op een hangslot op de Pont des Arts.

Maak een romantische wandeling door Greenwich, Londen

A couple in London's Greenwich Park.

Het is geen wonder dat Greenwich zo’n tijdloze charme heeft. Het is immers de thuisbasis van de Greenwich Mean Time, ofwel het nulpunt van alle tijdzones. Dus alhoewel jouw hart wellicht een slag overslaat, weet je zeker dat deze plek dat niet doet. Hoe dan ook, je zult het te druk hebben met samen het Royal Observatory te bewonderen om daar tijd aan te besteden.

Rust uit naast de Trevifontein, Rome

Trevi Fountain, rome, Italy. City trip Rome couple on city trip in Rome

Een muntje over je schouder in de Trevifontein gooien brengt geluk. Gooi je er twee, dan word je volgens de overlevering verliefd op een aantrekkelijke Italiaan. Bezoek je de fontein al met een geliefde? Misschien is het dan beter om die tweede munt te bewaren voor een gelato…

Doe een grachtenrondvaart in avondlijk Amsterdam

Women on a canal cruise in Amsterdam.

Onder de sterrenhemel zitten en het stadslicht in je opnemen, wat is er nu romantischer dan dat? Dat geldt des te meer als je in hartje Amsterdam bent. Wil je wat magie in je relatie brengen? Een avondvaart door de grachten, die op de UNESCO-lijst staan, is de juiste keuze. De verlichting zal je een warm en gelukzalig gevoel geven (en als de verlichting het niet doet, dan de champagne wel).

Vergaap je aan het uitzicht vanuit Parc Güell, Barcelona

Travel couple talking selfie self-portrait with smartphone in Park Guell, Barcelona, Spain. Couple looking at camera taking photo with smart phone smiling.

Jullie hebben samen de Sagrada Família al bewonderd. Je hebt indruk gemaakt op je partner met je kennis over Gaudí en modernistische architectuur. Stel je dan nu voor: je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top van Parc Güell. En als die dag dan nog niet romantisch genoeg klinkt, kun je hem altijd nog bezegelen met een kus?

Beklim de Siegessäule, Berlijn

Riding tandem bicycle, focus on bicycle.

Berlijn. Hoofdstad van het nachtleven, zeker. Internationale smeltkroes, absoluut. Maar vergeet ook vooral niet hoe romantisch de Duitse hoofdstad kan zijn. Fiets samen op een tandem door de kleurrijke bladeren van Tiergarten en je zult zeker verliefd worden op Berlijn. Klamp je daarna aan elkaar vast op de top van de Siegessäule, ofwel de Overwinningszuil, die toch best hoger is dan gedacht…

Bewonder de Alpen in Sankt Moritz

A view of the Mountain St Moritz, Alps, onboard the Bernina express.

Jullie hebben elkaar de adem al benomen, laat nu het landschap om jullie heen hetzelfde doen. Stap aan boord van de Berninabahn, een van de mooiste treinreizen in Europa. Terwijl je de imposante Malojapas passeert, verdwaal je tussen de Alpenvalleien. Later kun je in elkaars ogen verdrinken aan het meer in Sankt Moritz.

Woon een Mozartconcert bij in Wenen

Mozart Orchestra singer at a concert hall in Vienna.

Niets is zo hartveroverend als live muziek. En in een van de mooiste concertzalen van Wenen zal het je hart zeker sneller doen kloppen. Reis terug in de tijd terwijl het Weense Mozartorkest optreedt in historische kostuums. Laat je wegvoeren door de elegante omgeving terwijl musici van wereldklasse je versteld doen staan. Vergeet alleen niet elkaar ook wat aandacht te geven.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments