Nomadic Boys is de populaire reisblog van Stefan en Sebastien, een Frans/Grieks homostel dat in Londen woont. Al meer dan 10 jaar reizen ze samen de wereld rond en vertellen hun avonturen als stel op hun blog, YouTube-kanaal en social media. 

Met de dag van de liefde voor de deur vroegen we de Nomadic Boys om hun favoriete romantische belevingen en herinneringen van hun reizen door Europa met ons te delen.

Europese steden hebben iets romantisch dat ze zo uitermate geschikt maakt om met je geliefde te verkennen. Of het nu de complexe geschiedenis is of de rijk gevarieerde cultuur, steden in Europa ademen glamour, verfijning en romantiek. 

Oké, als Frans/Grieks koppel zijn we misschien een tikje bevooroordeeld, maar wij vinden dat Europa een van de beste plaatsen is voor gay travel. Er gaat niets boven een romantisch uitstapje naar een nieuwe Europese stad. 

Hieronder delen we onze vijf favoriete Europese steden om als stel te eten, drinken of een andere activiteit te ondernemen die ons dichterbij elkaar brengt. Elke keuze biedt de perfecte mix van mysterie, opwinding en betoverende details om ervoor te zorgen dat je een gepassioneerde trip te wachten staat.

Stockholm

Stockholm is een bruisende stad die de geschiedenis van de oude wereld combineert met moderne innovaties: ideaal dus voor een romantisch uitstapje. Stockholm is niet alleen effortlessly cool, maar ook erg liberaal — het is tenslotte de geboorteplaats van ABBA! Als je een trendy stel bent dat houdt van architectuur, lekker eten, winkelen en een hip nachtleven, dan zul je net zo van Stockholm genieten als wij.

Als je in Stockholm bent is de natuur nooit ver weg. We weten dat bewegen en endorfines een geweldige stimulans zijn voor elke relatie. Combineer het verkennen van de stad met fietsen, wandelen of zwemmen in de nabijgelegen schitterende bossen en eilanden. Fiets door de stad om alle toplocaties snel te zien of ervaar een prachtig uitzicht net buiten Stockholm in een van de vele natuurreservaten.

Natuurlijk is geen bezoek aan Zweden compleet zonder een echt fika, waarbij je pauzeert voor een kopje koffie en gebak, of ga naar een aantal van de foodmarkten die je in de stad vindt. ‘s Avonds raden we aan naar de gaybar The Secret Garden te gaan, en vervolgens naar club Space Sthlm. Bezoek daar een aantal van de beste dragshows van de stad.

Barcelona

De Spaanse badplaats Barcelona is perfect voor stellen die willen zonnebaden, lekker willen eten en van het nachtleven willen genieten. Maar wie Barcelona zegt, zegt ook Antoni Gaudí. Maak van de gelegenheid gebruik om een aantal van zijn kleurrijke bezienswaardigheden in de stad te bekijken, zoals Casa Milá, Casa Batlló en Casa Vicens. Bezoek voor een echt spirituele ervaring het UNESCO-Werelderfgoed de Sagrada Família tijdens het gouden uur. Kijk samen hoe een van de meest ontzagwekkende delen van het gebouw van tint verandert.

Naast de geweldige architectuur heeft Barcelona ook een speciale plek in de geschiedenis van het land. Het was de geboorteplaats van de homorechtenbeweging in Spanje die leidde tot de vorming van de bruisende wijk Gaixample (uitgesproken als Gay-shample). Er is een enorme verscheidenheid aan restaurants waar je alle heerlijke traditionele Catalaanse gerechten kunt proeven. Ga daarna naar een van de levendige bars voor een drankje. 

Maar laat je niet al te veel meeslepen door het plezier in Gaixample dat je de prachtige stranden van Barcelona vergeet. Mar Bella is onze persoonlijke favoriet. Als je een waterliefhebber bent, geniet dan van een avondje op zee. Vergaap je aan het stadsgezicht van Barcelona terwijl je in de schemering het water op gaat. Wat is er romantischer dan samen met je partner de stad in slaap te zien vallen?

Amsterdam

Amsterdam staat bekend om haar pittoreske huizen langs de dromerige grachten. Een ontspannen wandeling langs het water of een romantische grachtenrondvaart is de beste manier om de aangename sfeer op te snuiven en de charmante bezienswaardigheden in je op te nemen. De vele bruggen over het water zijn de perfecte plek om die winnende Instagramfoto te maken.

Als je de voorkeur geeft aan rustiger romantische activiteiten, dan is het prachtige Vondelpark perfect voor een picknick. Ga er op een zonnige dag heen en ontspan in het centrum van deze relaxte stad. Als je van kunst houdt, bekijk dan de meesterwerken in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum of het Rembrandthuis. Wedden dat je weer helemaal verliefd wordt als je voor Van Goghs legendarische Zonnebloemen staat? Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert om je bezoek optimaal te benutten. Het beste aan Amsterdam? Je zult nooit bang zijn om met je liefde te pronken, want het is een van de meest liberale steden van Europa.

Berlijn

Berlijn is wereldberoemd om zijn unieke nachtleven en technoscene, maar sluit deze opwindende stad niet uit als bestemming voor een romantisch uitstapje. Er zijn namelijk ook tal van sprookjesachtige belevingen voor romantische zielen. 

Trakteer je partner op een 3 uur durend culinair avontuur dat het hart sneller zal doen kloppen. Van heerlijke Currywurst in de hippe wijk Kreuzberg tot Arabische delicatessen: liefde gaat door de maag.

Je kunt natuurlijk ook voor iets extravaganters gaan. Je wist vast niet dat je in Slot Charlottenburg kunt genieten van een copieus driegangendiner terwijl je wordt vermaakt door klassieke musici in traditionele barokke kostuums? Dat kan dus! Er zijn tal van minder bekende juweeltjes, waaronder goddelijke spa’s en topklasse restaurants, die je verblijf hier des te spannender maken. We zullen onze nacht daar altijd herinneren als een van de meest romantische van ons leven, omdat we ons er allebei echte royalty’s voelden!

Praag

Omdat Praag er al uitziet als een sprookje, is het geen wonder dat deze bestemming ook op onze hotlist staat. Voor sommige homoseksuele reizigers lijkt Midden-Europa misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming, maar Tsjechië (en zeker Praag) is uitgegroeid tot een kleine liberale oase.

Een bezoek aan de charmante wijk Vinohrady is een must voor iedereen die Praag bezoekt. Tank overdag bij met een koffie in een van de vele gezellige cafés, zodat je klaar bent om zodra de avond valt de bars en clubs te bezoeken. 

De rivier de Moldau verdeelt Praag in tweeën en biedt de perfecte setting voor romantische activiteiten. Maak je sprookjesfantasie compleet met een rondvaart met diner over de Moldau. Ontdek de stad in de avonduren en geniet van de romantiek en de mooie nachtverlichting terwijl je over de rivier vaart. Magischer dan dit wordt het niet!

Hand in hand door het charmante centrum van Praag wandelen, de zonsondergang vanaf de Karelsbrug bekijken en de Burcht van Praag verkennen: dat is genoeg om zelfs het meest stoïcijnse koppel te overtuigen. Praag is een waar genot om te ontdekken, mis het dus niet!

Comments

comments