Laten we eerlijk zijn, het afgelopen jaar was zwaar. Hoog tijd dus om jezelf te trakteren op wat welverdiende rust en ontspanning nu de wereld geleidelijk weer opengaat. Van stomende sauna’s in Fins Lapland tot een tocht langs de serene tempels van Thailand, wij hebben wel een paar ideeën voor je.

Beleef de natuur op haar spectaculairst

moeder en zoon baden in warmwaterbronnen in IJsland

Je hebt misschien al wat beelden van de imposante IJslandse Blue Lagoon op je Instagram voorbij zien komen, maar het zelf ervaren is een ander verhaal. Neem eerst even een moment om het turquoise water van de lagune te bewonderen; daarna is het tijd om erin te duiken. De geothermische bronnen die onder de lagune borrelen houden de temperatuur het hele jaar door zacht, terwijl de rijke minerale modder een van de beste huidbehandelingen is die de natuur te bieden heeft. Dompel jezelf onder en spoel je zorgen van je af.

Verken oerbossen en warmwaterbronnen in Kioto

Een Japanse vrouw in kimono bewondert de Japanse rotstuin in Hojo (het voormalige woonverblijf van de hoofdpriester) van de Tofuku-ji Tempel in Kyoto. Deze tuin heet de Eastern Garden, de grootste van de vier tuinen rond Hojo en is samengesteld uit vier rotsgroepen die de Elysische eilanden op de woeste zeeën symboliseren.

De hoofdstad van Japan, Tokio, is bruisend en hypermodern. Kioto daarentegen is vredig, traditioneel en omgeven door natuur. Met andere woorden, het is de perfecte bestemming voor wat vrije tijd. Zo kun je, nadat je de vele tuinen, paleizen en heiligdommen hebt verkend, door de oerbossen aan de rand van de stad wandelen. Maak ook gebruik van de kans om in een natuurlijke onsen, een hete minerale bron in de openlucht, te baden. Er is geen betere plek om de helende krachten van de natuur te ervaren.

Combineer yoga met surfen in Portugal

Jonge vrouw op strand draagt surfplank klaar voor een surfsessie in combinatie met een yogales

Verfris je zintuigen en verkwik je lichaam aan de schitterende Costa da Caparica in Portugal, net buiten Lissabon. De zachte zandstranden en imposante kliffen die je er vindt vormen de perfecte setting voor een wellnessretreat die net even anders is. Laat je adrenaline de vrije loop met een surfles en ontspan daarna met yoga op het strand.

Zie waar traditie en luxe samenkomen

man beleeft winter ijszwemmen

Als het om wellness gaat weten de Finnen waar ze het over hebben. Genieten van natuurlijke met hout gestookte sauna’s is er een onmisbaar onderdeel van het leven. Voor een echt luxe ervaring ga je naar Lapland. Hier zweet je je eerst een ongeluk in een traditionele sauna en vervolgens neem je een verfrissende duik in het nabijgelegen privémeer. Weer helemaal opgefrist? Maak een wandeling door het bos, ga in de weer met een hengel of vergaap je ‘s nachts aan de sterrenhemel.

Ga naar het epicentrum van de wellness

vrouw staat bij zonsopgang bovenop gunung batur en kijkt naar de stad die beneden ligr

De weelderige Balinese stad Ubud is een oase van welzijn. Je kunt overal yogalessen volgen, de quirky cafés serveren er biologisch eten en traditionele kunsten en ambachten bloeien er op. Als je eenmaal hebt verkend wat de stad te bieden heeft, maak dan een korte rit naar de adembenemende Gunung Batur. De zon zien opkomen vanaf de top van de berg is een spirituele ervaring die je niet mag missen.

Verwen jezelf met Argentijnse wijn

Oma en kleindochter proeven wijn op een wijngaard

Wie zei dat wijn en wellness niet samengaan? In Mendoza, de weelderige Argentijnse wijnregio, gaan deze twee hand in hand. Dwaal door de glooiende heuvels en kom weer in contact met de natuur. Proef dan het lokale terroir met een glas Malbec en meer van wijnhuizen van wereldklasse. Voel je je energiek? Een leuke wijntour op de fiets is dan misschien wel iets voor jou.

Vaar langs tempels in Bangkok

man fotografeert tempel naast gebouwen tijdens een boottocht

Bangkok heeft een aantal van de meest spectaculaire tempels ter wereld. Wil je ze allemaal zien op een ontspannen manier? Maak een boottocht over de rivier de Chao Phraya en drijf langs adembenemende bouwwerken als de tempel met de Smaragdgroene Boeddha, de tempel van de Liggende Boeddha en de tempel van de Dageraad.

Mediteer in een übercoole galerie

vrouw in kunstgalerie bewondert close-up van gele bloemen

Meditatie kalmeer. Kunst herstelt. Ervaar ze allebei tegelijk in een van de hipste ruimtes van Berlijn, de Feuerle Collection. Deze galerie huisvest een privécollectie van hedendaagse kunst en heeft ook ongebruikelijke wellnessbelevingen voor zowel locals als reizigers. Aan het begin van de beleving geef je je telefoon af voor een paar uur digitale detox. Dan krijg je de kans om te mediteren tussen werken van moderne meesters zoals Anish Kapoor. Wat is een betere manier om je zen te voelen?

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments