Reizen als veganist bent kan best lastig zijn. Van het meenemen van je eigen plantaardige creamer voor in de koffie tot lastige bestellingen in restaurants: veganistisch reizen vereist vaak voorbereiding. Maar er zijn bestemmingen die het gemakkelijk maken (en lekker!) voor de veganistische reiziger. Lees verder om te zien welke bestemmingen in onze lijst van de 7 beste steden voor vegans over de hele wereld staan.

Neem een hapje Tel Aviv

een man laat een bord vol salade, verschillende sauzen en brood zien

Tel Aviv is een heerlijke bestemming voor veganisten die van verse producten houden. Geen wonder: een groot deel van de inwoners van de stad houdt zich aan een vegetarisch of veganistisch dieet. Ga naar deze hippe stad aan de Middellandse Zee voor heerlijke hapjes en een goede dosis cultuur. Populaire biologische keukens zoals Meshek Barzilay hebben een overvloed aan veganistische gerechten die afkomstig zijn van boerderijen in de buurt. Als je er dan toch bent, moet je zeker sabich proeven. Dit traditionele broodje met gebakken aubergine wordt meestal geserveerd met een hardgekookt ei, maar smaakt net zo goed zonder. Of je de stad nu alleen verkent, met een gids of met een app; er is genoeg te zien, te doen en te eten.

Verwen je zintuigen in Oakland 

een smoothie bowl met banaan, frambozen en chiazaad

Oakland in Californië is een interessante stad met al zijn activisten, kunstenaars en vooruitstrevende denkers. Bovendien is het een geweldige bestemming voor reizigers met een plantaardig dieet. Van soulfood bij Souley Vegan tot de groene smoothies van Gratitude Cafe, in de East Bay kun je voor iedereen iets lekkers vinden. Maar ga niet alleen naar Oakland voor het eten! In deze stad, die gelegen is aan de overkant van San Francisco, zijn tal van leuke dingen te doen. Ga mee met een bridge-to-bridge-rondvaart om de Golden Gate Bridge te zien of kies voor een boottocht bij zonsondergang.

Verken New Yorks veganistische opties

twee casual geklede vrouwen lopen door New York City en bekijken winkels

New York City is dé plek waar je zelfs om 3 uur ‘s ochtends obscure of hoogst specifieke voedingsmiddelen kunt krijgen. Moeilijk is het dus niet om hier een veganistisch dieet te volgen. Als je een goed gevulde portemonnee hebt, probeer dan Candle 79 of Dirt Candy voor ambitieuze veganistische gerechten. Op zoek naar iets eenvoudigers? Ga dan naar het Original Buddha Bodai Kosher Vegetarian Restaurant. Hier kun je dimsum met plantaardig vlees en andere Chinese gerechten krijgen tegen redelijke prijzen. Als je zin hebt in een wandeling, probeer dan deze foodtour door Greenwich Village en geef van tevoren je dieetwensen door. En nu je toch in de Big Apple bent: vergeet niet het hoogste gebouw van het westelijk halfrond een bezoekje te brengen.

Probeer maar eens te kiezen in Bristol

een vogelperspectief van een hand met een cheeseburger met augurken, uien, sla, mayonaise en een knapperig broodje

Deze had je vast niet zien aankomen, maar Bristol is in 2019 uitgeroepen tot de beste bestemming voor veganistische reizigers. Wij snappen wel waarom, want hier kun je je uitleven op alles wat plantaardig is. Wat dacht je bijvoorbeeld van vegan haar- en schoonheidssalons? Uiteindelijk draait het natuurlijk om de balans. Je kunt dus best wat fastfood naar binnen smokkelen (zoals de hamburgers met patat van Oowee Vegan) terwijl je de bierscene van Bristol verkent.

Ontdek de duurzaamheidsbeweging van Berlijn

afbeelding van een stuk frambozentaart op een bord

Duitsers houden van brood en boter, maar een reis naar Berlijn bewijst dat ze mettertijd creatiever zijn geworden met hun keuken. Als je hier zegt dat je veganist bent zal niemand raar opkijken. Er zijn talloze veganistische winkels en restaurants in de stad die het verkennen waard zijn, zoals bijvoorbeeld AtayaCaffe. Voor een beleving met gids kun je de lokale smaak proeven tijdens een veganistische foodtour. Probeer vegan currywurst, bier en veel meer. Bezoek daarna een minimumwaste-supermarkt en zie hoe serieus Berlijners duurzaamheid nemen.

Proef de internationale vegan keuken van Londen

twee vrouwen zitten op een bankje te eten en kijken naar hun wafelhoorntjes met aardbeien en chocoladesaus

Londen, dat al lang bekend staat als een paradijs voor fijnproevers, heeft de laatste jaren een explosieve groei van vegan eetgelegenheden meegemaakt. Van traditionele veganistische hapjes tot experimentele gerechten, in Londen barst het van de smakelijke en diverse restaurants. Vaak zijn ze zelfs 100% veganistisch en zeer internationaal, zoals Itadaki Zen, een Japans restaurant, of Andina, een restaurant gefocust op Peruaanse superfoods. Voor een echt internationale ervaring ga je mee op deze foodtour en geef je van tevoren je dieetwensen door.

Geniet van vegan delicatessen in Stockholm

afbeelding van een bord met salade en dressing

We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn, maar de restaurants in Stockholm zorgen ervoor dat je ze ook echt wilt eten. Deze foodtour gefocust op vegetarisch, vegan en rauw eten neemt je mee naar de hippe buurtdeli’s en moderne restaurants van de stad. Alles wat je eet is vrij van genetische modificatie en wordt niet onnodig vervoerd. Als je nog steeds honger hebt, probeer dan de veganistische opties van het vegetarische buffet in Grön Hermitage. Zodra je maag goed gevuld is, boek dan zeker een boottocht langs de scherenkust om de unieke architectuur van de stad eens goed te bekijken.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments