Of je nu vakantie viert in het Vaticaan, door Parijs paradeert of Amsterdam aandoet, er zijn een aantal mustsee-musea die je niet wilt missen. Met onze lijst van Europe’s finest weet je zeker dat je de 11 beste musea van dit continent niet aan je voorbij laat gaan.

Steengoed Stonehenge

meisje met verwaaid haar staat bij en kijkt naar de Stonehenge.

Dit werelderfgoed van UNESCO, waarvan wordt aangenomen dat het tussen 3000 v.Chr. en 2000 v.Chr. werd gebouwd, is een van de beroemdste culturele bezienswaardigheden van Groot-Brittannië. Maak een uitstapje naar deze herkenbare steencirkels en reis terug naar de bronstijd. In het bezoekerscentrum kun je bovendien meer dan 250 archeologische voorwerpen en schatten bezichtigen. Een absolute must-see voor elke fanatieke prehistoricus!

Bezoek de Beatles

NAPLES,ITALY- DECEMBER 11:Rubber Soul is een album van the Beatles toen ze op hun populairst waren. Het is het eerste Beatles-album waarbij de naam van de band niet op de cover staat.

Wandel naar de Mersey (de rivier die door Liverpool stroomt) en je vindt het Beatles Museum. Hier kom je meer te weten over de levens van John, Paul, George en Ringo, over de geschiedenis van ‘s werelds grootste boyband en natuurlijk hun muziek, van de swinging sixties tot nu. Wees een verstandige Day Tripper en boek je voorrangstickets van tevoren.

Binnenkijken bij de Queen

Windsor, United Kingdom - August 28, 2012: Zicht op Windsor Castle, de officiële woonplaats van de Britse koninklijke familie in Berkshire met het standbeeld van Queen Victoria Statue en een stroom toeristen

Als je een royaltyfanaat bent, ga dan naar Windsor Castle, het favoriete weekendhuis van de koningin. Het kasteel, dat in de 11e eeuw werd gebouwd, kent een ongelooflijke geschiedenis en zit vol met schatten als schilderijen van Rubens, Van Dyck en Holbein. Hoewel je helaas niet kunt aanschuiven bij een staatsdiner, kun je in het oudste deel van het kasteel wél genieten van een nice British cuppa (tea).

Tour door de Tower 

Beefeater leidt een tour door de Tower of London, vlakbij Tower Bridge, genomen in Londen, VK op 8 juli 2017

De Tower of London heeft wellicht ‘s werelds beroemdste carnivoren op wacht staan: de Beefeaters. Je zult ze echter geen lappen vlees weg zien werken, want ze hebben het veel te druk met het in de gaten houden van de kroonjuwelen. Bezoek de White Tower, gebouwd rond 1078, en ontdek het tragische verhaal over de prinsen die daar gevangen zaten. Kijk ook of je alle negen raven kunt vinden.

Aanschouw Gaudí’s glorie

Jonge toerist met smartphone staat voor de Sagrada Familia in zonnig Barcelona.

Ga naar Barcelona en je ziet de beroemde torenspits van de Sagrada Família boven de skyline uitsteken. Het levenswerk van Antoni Gaudí, begonnen in 1882, is een modernistisch meesterwerk van gotiek en artnouveau. Boek een tour om je te vergapen aan de ingewikkelde architectuur en kom meer te weten over Gaudí’s visie (die bijna 100 jaar na zijn dood nog steeds niet is voltooid).

Loop het Louvre niet mis 

Het Louvre, een van de beroemdste musea ter wereld, herbergt een aantal van de meest erkende kunstwerken die je waarschijnlijk ooit hoopt te kunnen zien. De iconische Parijse piramide, genesteld tussen de renaissance- en barokgebouwen, is de droom van elke architect. Met meer dan 380.000 objecten en ruim 35.000 kunstwerken kun je het beste een rondleiding boeken om je tijd optimaal te benutten.

Ontdek artistiek Amsterdam

Amsterdam, Nederland - 29 november 2019 : Rijksmuseum tijdens mooie zonsopgang in Amsterdam, Nederland op 29 november 2019.

Geniet van een Rembrandt of twee in het Rijksmuseum. De permanente werken vormen een van de beste kunstverzamelingen ter wereld. De collectie beslaat de Nederlandse Gouden Eeuw en omvat beroemde klassiekers als De Nachtwacht en Het melkmeisje van Vermeer. Combineer een bezoek aan dit bekende 19e-eeuwse hoofdstedelijke monument met een relaxende wandeling over de grachtengordel.

Vergaap je in het Vaticaan

Als je in Italië bent, moet je eigenlijk het Vaticaan bezoeken. Gun jezelf dat plezier. Het is een van de topbestemmingen vanwege haar geschiedenis en cultuur als religieus bedevaartsoord. Laat je overweldigen door Michaelangelo’s Sixtijnse Kapel, sla de rij voor de Sint-Pieter over en zie of je een glimp van de paus op kunt vangen.

Prestigieus Prado

Cason del Buen Retiro bij zonsondergang, Madrid, Spanje. Een annex van het Museo del Prado-complex in Madrid. Gebouwd in 1637

Hoewel Madrid een groot aantal culturele bezienswaardigheden herbergt, is het Prado zonder twijfel een van haar beste musea. Het nationale kunstmuseum van Spanje, dat in 1819 voor het publiek werd geopend, heeft een van de mooiste collecties Europese werken. Sla de wachtrijen over en bekijk onder anderen Goya, Rubens, Velázquez tijdens een rondleiding – op die manier zie je het grotere geheel.

De magie van miniatuur

weg langs gebouwen in miniature world

In gezellig Hamburg vind je het Miniatur Wunderland van Duitsland. Dit is een feest voor zowel kinderen als volwassenen. Bekijk de miniatuurlandschappen van ‘s werelds grootste modelspoorbaan, geopend in 2001. In de afgelopen 20 jaar hebben de modelbouwers en technici 947.500 uur besteed aan de bouw van deze ongelooflijke tentoonstelling. Er zijn werkplaatsen en bouwplaatsen die open zijn voor het publiek, zodat je zelf kunt zien hoe ze te werk gaan.

Als je nu niet in de gelegenheid bent om de beste musea van Europa zelf te bezoeken, kun je natuurlijk altijd nog een online bezoek afleggen.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments