De geur van zonnebrandcrème, het kabbelen van de golven, rondvliegende meeuwen… wie wordt er niet gelukkig van de zomer? Met de vakantiemaanden voor de deur is het strand dé place to be. Luieren op het zand met een goed boek in de hand – wat wil je nog meer? Een uitstapje naar de kust biedt plezier voor het hele gezin. Van het verkennen van caleidoscopische onderwaterwerelden tot zonsondergangen bekijken vanaf een luxe catamaran, op het strand kun je je eindeloos vermaken. Hier zijn 10 dingen om te doen die op de bucketlist van elke strandganger moeten staan.

Bekijk zeewezens van dichtbij

Bekijk het zeeleven van dichtbij

De duikbril is ingepakt en de snorkel klaar voor gebruik. Nog één kleinigheid: waar ga je heen? Wat dacht je van een plek waar je de schoolslag kunt doen samen met exotische zeewezens? Stel je voor, oog in oog met groene zeeschildpadden of op een zwemvlies afstand van een manta. Dat zou zeker niet misstaan op een ansichtkaart!

Zie hoe de zon de zee in zakt

Zie hoe de zon de zee in zakt

Met de eindeloze horizon die zich voor je uitstrekt is er niets zo betoverend als een mooi strand. En wanneer de zonsondergang dezelfde kleur begint aan te nemen als de cocktail in je hand, is het hemelse plaatje compleet. Of je het spektakel nu bewondert vanaf een boot in Puerto Rico of tijdens een zeiltocht in Hawaii, stranden + zonsondergang = pure magie.

Verken de kleurrijke onderwaterwereld

Verken kleurrijke onderwaterwerelden

Sommige stranden zijn zo vredig, dat het moeilijk te geloven is dat er zoveel actie plaatsvindt in de zee. Maar zet die snorkel op, kijk onder water en plotseling komt een levendige wereld vol zeeleven in zicht. Vergaap je aan de tropische vissen die door kleurrijke koraalriffen zwemmen, en met een beetje geluk zie je zelfs een dolfijn!

Vermijd de massa’s in geheime baaien

Vermijd de massa's in geheime baaien

Stel je voor: je kijkt naar turquoise water dat zachtjes over een strand kabbelt. Plotseling zet een bus vol reizigers hun geluidsinstallatie pal naast je neer en wordt het volume flink omhoog gedraaid. Maar daar had je niet voor getekend! Gelukkig is het nog steeds mogelijk om onbekende pareltjes te vinden. Van eilanden die op de Werelderfgoedlijst staan tot exotische baaien vol wit zand, een paradijsje vinden voor jou alleen is nog steeds mogelijk.

Laat die adrenaline stromen

Voel de adrenaline

Het zandkasteel staat overeind en je strandlaken heeft aardig wat zonuren gekregen. Nu is het tijd voor wat actie. Met zoveel speelruimte is het strand de perfecte plek om de adrenaline eens goed te laten stromen. Of het nu jetskiën is langs een adembenemende kustlijn of zachtjes kajakken door kristalhelder water: gooi die trossen maar los!

Gun jezelf wat luxe

Gun jezelf wat luxe

Vakantie is een tijd om volledig tot rust te komen. Dus waarom zou je je inspannen als een bemanning al het werk voor je kan doen? Aan boord van een luxe catamaran zul je het te druk hebben met zonnebaden op het dek om je nog ergens anders zorgen over te maken. Oké, behalve dan die snorkelsessie terwijl een kok een heerlijk buffet voor je klaarmaakt. Het leven is soms zwaar…

Hop van strand naar strand

Ga strandhoppen

Sommige landen zijn gezegend met zoveel prachtige stranden dat reizigers keuze te over hebben. Maar waarom zou je genoegen nemen met één strand als je kunt strandhoppen? Zo verdubbel je immers ook je kansen om fascinerende wilde dieren te spotten. Op de Whitsundayeilanden kan dat zomaar betekenen dat je schildpadden, zeevogels of misschien wel bultrugwalvissen ziet. En zo niet, dan heb je in ieder geval een fantastisch avontuur beleefd!

Ontdek geheime grotten

Ontdek geheime grotten

Voor de onverschrokken ontdekkingsreiziger zijn sommige kustlijnen gewoon té spannend om over te slaan – en dan hebben we het niet alleen over de fantastische snorkelmogelijkheden in kristalhelder water. De adembenemende grotten van de Kroatische eilanden zijn zo’n plek. Een bezoek aan de mysterieuze Blauwe Grot is genoeg om zelfs de meest doorgewinterde sensatiezoeker tevreden te stellen.

Kijk hoe je voetafdrukken in het gouden zand verdwijnen

Kijk hoe je voetafdrukken in het gouden zand verdwijnen

Een wandeling over een wit zandstrand is een van de grote geneugten des levens. Als je jezelf uit die hangmat kunt krijgen, tenminste. Het zachte zand onder je voeten voelen terwijl je door de warme zee waadt… dat is gelukzaligheid ten top. Op Whitehaven Beach is het zand zelfs zo stralend wit, dat je naast je slippers ook een goede zonnebril nodig hebt.

Span die spieren aan met wat sport

Span die spieren aan met sport

Er komt vaak geen eind aan de spierbundelparades op het strand. Maar met sportactiviteiten in overvloed kunnen we onze biceps zelf ook een beetje oppompen! Van spannende kajaktochten naar geheime grotten tot schilderachtige fietstours, er is geen betere plek om de sportieveling uit te hangen. Vergeet alleen de zonnebrandcrème niet!

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments