Weinig dingen zijn avontuurlijker dan een roadtrip. Zo heb je de vrijheid om je eigen route te bepalen terwijl je tegelijkertijd van het uitzicht geniet. Je kunt mooie pitstops en omwegen maken, gewoon omdat het kan. West-Europa vanuit de auto zien betekent de belangrijkste bezienswaardigheden leren kennen, maar ook charmante dorpjes en de landelijke ritten ertussenin. Wij wijzen je graag de weg met een onvergetelijke route voor elk land, inclusief belevingen op elke bestemming die net zo goed zijn als de reis zelf.

Ontdek Engeland per motorway

Van de zon genieten bij de Radcliffe Camera, Oxford, VK

We beginnen onze Engelse roadtrip in het intellectuele Oxford. Hier vergaap je je aan de Radcliffe Camera en andere architectonische hoogstandjes van de oudste universiteitsstad van het Verenigd Koninkrijk. Kom even tot rust aan boord van een rondvaart met afternoontea die het parcours van de University Regatta aflegt. Vervolg je roadtrip zuidwestwaarts door de Cotswolds naar Bath. Geniet van de prachtige omgeving, waaronder de gebouwen en kuuroorden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en als inspiratiebron diende voor Jane Austen. Neem daarna de A36 richting Salisbury en sla af naar Stonehenge. Reserveer van tevoren je ticket met tijdslot om zeker te zijn van het ideale licht voor je jaloersmakende foto’s.

Sjees door Duitsland via de Autobahn

Beiers restaurant in Nuremberg

Automobilisten op zoek naar spanning zullen de kans om Duitsland via de Autobahn te zien graag pakken. Begin een van Europa’s beste roadtrips net buiten München bij Schloss Neuschwanstein, met zijn sprookjesachtige architectuur en opvallende locatie op een heuveltop. Je Beierse sprookje gaat verder in Neurenberg met een privétour door het Frankische oude stadscentrum. Bezoek twee van de legendarische biergartens en ontdek de lange geschiedenis van deze vestingstad. De derde en laatste halte is Dresden, met zijn zorgvuldig gerestaureerde barokke gebouwen aan de rivier de Elbe.

Zie Andalusië met de autopista

Van de zon genieten op Plaza de España, Sevilla

Andalusië, vol Moorse wonderen, is de plek waar Spanje en Noord-Afrika naadloos in elkaar overgaan. Begin je roadtrip in het betoverende Sevilla, met een fietstocht met gids door de wijken van de stad. Zorg dat je genoeg ruimte op je geheugenkaart hebt voordat je in Córdoba aankomt. Hier kun je immers onder andere de Mezquita uit de 8e eeuw, de Romeinse brug en smalle middeleeuwse steegjes bewonderen. De Alhambrapaleizen in Granada zijn een wereld op zich, en je kunt gemakkelijk twee dagen doorbrengen met het verkennen van het terrein en de tuinen. Laat ook zeker de kans niet voorbijgaan om de Hammam Al Ándalus te bezoeken. Heerlijk weken in het thermale water en de stoombaden is de ideale ontspanning na een dag van verkenning.

Zoef door Zuid-Italië per autostrada

Gezin verkent de Amalfikust

Haal je huurauto op in Napels en in een mum van tijd zit je aan de Amalfikust. Om deze beroemde Italiaanse kust vanuit de beste hoek te zien moet je beslist het water op. Maak een tocht op een kleine boot die je vanuit Sorrento naar moeilijk bereikbare baaien brengt om te zwemmen, snorkelen en de klifdorpen van onderaf te bekijken. Ga daarna naar het oosten en maak een omweg naar Craco, een spookachtig verlaten stadje. Het werd gebruikt als filmset voor The Passion of the Christ, en de ruïnes die je er vindt zijn verrassend mooi. Breng de nacht door in een grothotel in Matera, een voormalige culturele hoofdstad van Europa. En als je dan toch in de buurt bent, moet je zeker ook een uitstapje maken naar Alberobello met zijn kegelvormige trulli (typische huizen).

Beleef het Loiredal via de autoroute

Kasteel in het Loiredal

Begin je reis door het Loiredal en zijn kastelen met een bezoek aan Fontainebleau. Zowel van buiten als van binnen is Fontainebleau een bezoekje waard, want je treedt er in de voetsporen van Marie-Antoinette en Napoleon. Aangezien dit een van de grootste koninklijke kastelen van Frankrijk is, is een voorrangsticket een verstandige keuze om je tijd optimaal te besteden. Eenvoudiger, maar zeker niet minder interessant, is het Clos Lucé van Da Vinci in Amboise. Je toegangsticket is inclusief toegang tot Da Vinci’s werkplaats en modellen van zijn uitvindingen, en dit alles is gesitueerd in een fraai kasteel en park. Vervolg je reis naar het zuiden naar Saint-Benoît-du-Sault, bekroond als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Deze uit de middeleeuwen daterende nederzetting is omgeven door dubbele vestingmuren, waarachter restaurants schuilgaan die regionale specialiteiten serveren.

Doorkruis Nederland met de autosnelweg

Molens in Nederland

Houd je het liever dicht bij huis? Groot gelijk, want ons land is compact en er is overal veel te zien. Begin je reis in Den Haag, waar je bij Escher in Het Paleis met optiek kunt spelen. Ook leuk: maak, voordat je in Den Bosch gaat kijken, een korte pitstop bij de molens van Kinderdijk. Daarna zul je zien dat het Bossche middeleeuwse centrum en de grachten typisch Nederlands zijn, en als je honger hebt zijn er genoeg gezellige pleintjes om een hapje te eten. Vanuit Den Bosch zit je zo in het mooie Maastricht. Deze gemoedelijke universiteitsstad kun je het beste te voet of op de fiets verkennen. Ga langs de rivier en pauzeer zo nu en dan bij de kathedralen die je er vindt.

Ontvang reistips en inspiratie direct in je inbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

comments