Je hoeft niet altijd de halve wereld over om fantastische belevingen te ervaren. Soms vind je ze, hoe handig, gewoon bij jou naast de deur. Als je in een stad als Amsterdam woont, heb je meer dan genoeg om uit te kiezen. Met alle activiteiten en dingen om te zien is er altijd wel wat te ontdekken. Daarom durven wij te wedden dat zelfs echte Mokumers nog wel het een en ander op hun lokale bucketlist hebben staan. Hier is onze top 5 belevingen in Amsterdam die ook voor doorgewinterde locals interessant zijn.

  1. De Heineken Experience
  2. Het zomerprogramma van dierentuin ARTIS
  3. Bezoek een openluchtbioscoop
  4. Maak een fotowandeling langs het water
  5. Doe die rondvaart door de grachten

1. Leer een waar Amsterdams icoon beter kennen

We weten allemaal dat Heineken een van ‘s werelds populairste brouwerijen is, maar heb je ook wel eens van de Heineken® Star Serve gehoord? Breng de middag door met het perfectioneren van je tapskills in de Heineken® Experience. Oefen met het tappen van een vers biertje, ontdek de wetenschap achter het brouwproces en print je eigen naam op het etiket. Als dat geen perfect middagje uit is…

Als je een beetje vals wilt spelen (wij zullen niks zeggen!) en thuis alvast wilt oefenen, volg dan dit stappenplan:

  • Stap 1: Spoel het glas — het moet brandschoon zijn! 
  • Stap 2: Kantel het glas tot een hoek van 45 graden en tappen maar.
  • Stap 3: Verwijder het overtollige schuim met de afschuimer.
  • Stap 4: Zorg dat de schuimkraag begint bij de Heineken®-ster. Zo krijg je de perfecte bier/schuimverhouding.
  • Stap 5: Serveer het bier op een officieel bierviltje en zorg ervoor dat je de ster naar de drinker toedraait.

Let op: deze tour is 18+ en je krijgt korting met je Amsterdam Citycard!

2. Een volledig zomerprogramma in dierentuin ARTIS

Heb je kinderen om te vermaken? Tot 5 september heeft dierentuin ARTIS een volledig zomerprogramma, waarbij je veel meer kunt doen dan alleen de bewoners bekijken. Overdag zijn er speurtochten, yogasessies voor de kids en poppenkasten, en ‘s avonds kun je genieten van jazz-, pop- en klassieke concerten. Een perfecte reden om een van Europa’s oudste en meest gerenommeerde dierentuinen te bezoeken dus.

3. Pak een filmpje in de buitenlucht

In tijden van corona is een openluchtbioscoop niet alleen een leuk, maar ook een veilig idee. Kijk eens naar Rooftop Movie Nights, de Drive-In cinema of het Forest Film Festival. Waar je ook zin in hebt, er zit gegarandeerd iets voor je tussen. Nog een voordeel van de buitenbios: je kunt je eigen picknick meenemen.

4. Maak een zelfgeleide fotowandeling langs het water

Of je nu te voet gaat of met de fiets, Zeeburg is een van de meest fotogenieke wijken van Amsterdam om op verkenningstocht te gaan. Doe het voor de selfies of om je analoge fotoskills te oefenen, want de interessante mix van moderne architectuur en klassieke gebouwen maakt Zeeburg de perfecte setting. Massa’s bezoekers komen hier elk jaar op af, maar nu dat bezoekersaantal wat lager ligt, is dit dé tijd om deze melange van verschillende stijlen te ontdekken… zonder de drukte. 

5. Gier door de grachtengordel

Wat is er nu leuker dan tijdens de zomer door de grachten varen? Bijna niks, vinden wij. Heb je zelf geen boot? No problemo. Boek gewoon een ticket voor een van de vele rondvaarten door de schitterende grachtengordel. Tip: overdag is zo’n tour al prachtig, maar ‘s avonds is het helemaal adembenemend. Zie hoe het water de stadslichten weerspiegelt en geniet met volle teugen van onze bijzondere hoofdstad.

Comments

comments