Majestic Café

Majestic Café: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: Harry Potter-wandeltocht met gids

1. Porto: Harry Potter-wandeltocht met gids

Je magische ervaring begint bij het prachtige treinstation van São Bento, om te ontdekken waarom treinstations zo belangrijk zijn voor JK Rowling en Harry Potter. In het mooiste café dat JK Rowling ooit heeft geschreven, de Majestic, kom je meer te weten over haar eigen avonturen en inspiraties. Ontmoet historische helden uit Porto in het Atlantic Palace. Op het Vrijheidsplein verken je de mythische oorsprong van het fantastische beest van Porto, de Draak. Onthul in het Justitiepaleis de man achter de inspiratie voor de oprichter van House Slytherin. Ontdek aan de Universiteit van Porto de Gruzielementen die de Portugese ziel door de eeuwen heen onsterfelijk houden. En in 's werelds mooiste boekwinkel, Livraria Lello, onthult u de spreuken achter magische getallen en inspiraties.

Porto en Gaia City Tour door Replica Vintage Ford Model T

2. Porto en Gaia City Tour door Replica Vintage Ford Model T

Ontmoet je gids bij een van de vele ophaalpunten in het centrum van Porto. Begin aan een tour van 90 minuten door Porto en Gaia in een elektrische replica van een vintage Ford T-auto. Leer meer over de geschiedenis van Porto en over lokale legendes en anekdotes. Verken het historische centrum van Porto en de stad Gaia aan de overkant van de rivier de Douro. Geniet van enkele stops voor foto's op locaties zoals het treinstation São Bento, de kathedraal van Porto, het Palacio de Bolsa, de Clérigos-kerk, het Rivoli-theater en het Serra do Pilar-klooster.

Porto Half-Day Historical Tour & Port Wine Tasting

3. Porto Half-Day Historical Tour & Port Wine Tasting

Verken Porto tijdens een stadstour van een halve dag die de geschiedenis van het gebied benadrukt. Begin bij Pena Ventosa, de geboorteplaats van de stad Porto. Bezoek de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, voordat je doorgaat naar het S. Bento treinstation. Dit station staat bekend om zijn tegels die belangrijke momenten uit de Portugese geschiedenis en cultuur vertegenwoordigen. Zie vervolgens de Clérigos-kerk. Clérigos, gebouwd door de beroemde architect Nasoni, staat bekend om zijn klassieke renaissancestijl. Wat de Lello betreft, deze heeft een neogotische façade en een opmerkelijk interieur van pleisterwerk. Tijdens de rondleiding krijgt u belangrijke informatie over verschillende straten en plaatsen in het historische centrum, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Meer informatie over het Batalha-plein, de Santa Catarina-straat, het Majestic Café, de Bolhão-markt en Aliados Avenue. Bezoek vervolgens enkele wijken aan het water voordat u naar een Port-wijnkelder in Gaia gaat. Ontdek hoe deze nationale drank wordt geproduceerd, gebotteld, verkocht en geproefd, en geniet vervolgens van een eigen proeverij.

Porto: privétour met een tuktuk van een hele dag

4. Porto: privétour met een tuktuk van een hele dag

Haal het meeste uit uw tijd in Porto door het op 3 wielen te verkennen. Deze dagtour combineert paardrijden met wat wandelen om je naar enkele van de mooiste locaties in en rond deze Portugese stad te brengen. De dag begint met een bezoek aan de Sé do Porto, een kathedraal die dateert uit de middeleeuwse oorsprong van de stad. Bewonder de kathedraal van buitenaf voordat je je waagt in de omliggende wijk Sé - de oudste van de stad - die trouw blijft aan de tradities en gebruiken van Porto. Ga verder naar het treinstation van São Bento, een van de mooiste van Europa, om de ongeveer 20.000 met de hand beschilderde tegels aan de binnenkant te bewonderen. Ga vervolgens langs het commerciële Bolhão-gebied, de thuisbasis van een traditionele markt met lokale producten, allerlei soorten winkels en de drukste straat van de stad, Rua de Santa Catarina. Hier wijst de gids op Café Majestic - het meest luxueuze café in Porto. Fotografeer het karakteristieke Liberdade-plein, de Avenida dos Aliados en de Karmo- en Karmelietenkerken. Steek vervolgens de Praça dos Leões over om een korte stop te maken bij boekhandel Lello. Deze winkel, gebouwd in 1906, is een must-see en wordt beschouwd als een van de mooiste boekhandels ter wereld. Bereik nieuwe hoogten bij de Torre dos Clérigos, een 18e-eeuwse toren met 360 graden uitzicht over het stadscentrum en de omgeving. Verken de groene Cordoaria-tuin voordat u pauzeert voor een typisch Portugese lunch. Ga na de pauze naar de Palácio de Cristal-tuinen, een botanische tuin met een uniek uitzicht op de rivier de Douro. Verken de smalle steegjes van de iconische wijken Miragaia en Vitória voordat je doorgaat naar de Praça do Infante, de thuisbasis van het Palácio da Bolsa, de São Francisco-kerk en de oude Ferreira Borges-markt. Fotografeer de gebouwen in de wijk Ribeira voordat je de Dom Luis I-brug oversteekt om te genieten van een glas portwijn met uitzicht op het Serra do Pilar-klooster. Vervolg uw weg langs de Douro naar de Atlantische oceaan om surfers en vissers te zien genieten van de golven bij het Parque da Cidade.

Porto 6-uur durende wijn- en gastronomie-excursie per fiets

5. Porto 6-uur durende wijn- en gastronomie-excursie per fiets

Ervaar de idyllische landschappen van Porto tijdens deze rondleiding door de wijn- en gastronomische schatten van de stad. Tijdens deze 6-uur durende excursie reis je met je gids per fiets langs de rivier de Douro. Verlaat het stadscentrum, ontdek de wereld van portwijn en leer over de erfenis ervan terwijl je iconische locaties bezoekt zoals het Majestic Café, het Wijninstituut van Douro en Porto, de wijnkelders van Vila Nova de Gaia en het Portmuseum. Na de stadstour geniet je van een lunch of diner (afhankelijk van het tijdstip waarop de tour is geboekt), alleen of met je lokale gids. Ervaar de lokale mediterrane keuken, evenals de lokale portwijn. Tijdens de fietstocht bewonder je ook de decoratieve blauw betegelde muren van het treinstation van São Bento en zie je de oude Britse handelspost, die in de 18e eeuw dienst deed als douanekantoor.

Porto City privétour minibus van een halve dag

6. Porto City privétour minibus van een halve dag

Nadat we zijn opgehaald bij uw hotel of accommodatie, beginnen we onze privétour van een halve dag in het stadhuis in Avenida dos Aliados, de plaats van uitmuntendheid, waar de inwoners van Porto samenkomen om speciale momenten te vieren. Bewonder de beroemde Lello Bookstore met zijn prachtige trap die hem verbindt met de bovenverdieping. De architectuur van deze boekwinkel inspireerde de Hogwarts-trap in de Harry Potter-boekenreeks van JK Rowling. In hetzelfde gebied zie je de Clérigos-toren met een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Douro, wat de klim van 240 treden de moeite waard maakt. Je lokale gids leidt je door het historische centrum van de stad en laat je kennismaken met de hoogtepunten. Kom meer te weten over de geschiedenis van beroemde monumenten zoals het treinstation van S. Bento, met twintigduizend handgeschilderde tegels die gebeurtenissen in de Portugese geschiedenis illustreren. Ontdek het commerciële gebied van Santa Catarina, Majestic Café en Mercado do Bolhão. Zoek vervolgens de essentie van de rivier wanneer u Ribeira bereikt, met de typische Rabelo-boten en de bekende Port-wijnkelders. Boven de rivier vind je de unieke D. Luis-brug, 395 meter lang en 8 meter breed. De boog wordt beschouwd als de grootste ijzeren boog. Steek de brug over en zie Vila Nova de Gaia waar alle kelders zich bevinden. Bezoek ten slotte tijdens deze tour een van de traditionele en proef de prachtige en wereldberoemde portwijn.

Porto: stadswandeling met gids en Rua das Flores

7. Porto: stadswandeling met gids en Rua das Flores

Bekijk de meest iconische monumenten van Porto in slechts 2 en een half uur wandelen, want deze stad moet te voet worden "ontsluierd". De tour begint in Santa Catarina Street, de iconische winkelstraat van Porto, en onderweg ontdek je een legende die verantwoordelijk is voor een straatnaam, een theater dat werd herbouwd na een enorme brand, een kathedraal die enkele symbolen verbergt in vlakte zicht, een adembenemend uitzicht vanaf de rivier de Douro, het kleinste huis van Porto, een treinstation waarvan wordt beweerd dat het door een non wordt opgejaagd... en nog veel meer.

Sitemap Majestic Café

Wil je alle activiteiten in Majestic Café ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.