Kies data

Majestic Café

Majestic Café: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: Harry Potter-wandeltocht met gids

1. Porto: Harry Potter-wandeltocht met gids

Je magische ervaring begint bij het prachtige treinstation van São Bento, om te ontdekken waarom treinstations zo belangrijk zijn voor JK Rowling en Harry Potter. In het mooiste café dat JK Rowling ooit heeft geschreven, de Majestic, kom je meer te weten over haar eigen avonturen en inspiraties. Ontmoet historische helden uit Porto in het Atlantic Palace. Op het Vrijheidsplein verken je de mythische oorsprong van het fantastische beest van Porto, de Draak. Onthul in het Justitiepaleis de man achter de inspiratie voor de oprichter van House Slytherin. Ontdek aan de Universiteit van Porto de Gruzielementen die de Portugese ziel door de eeuwen heen onsterfelijk houden. En in 's werelds mooiste boekwinkel, Livraria Lello, onthult u de spreuken achter magische getallen en inspiraties.

Historische tour van een halve dag in Porto en proeverij van portwijn

2. Historische tour van een halve dag in Porto en proeverij van portwijn

Verken Porto tijdens een stadstour van een halve dag die de geschiedenis van het gebied benadrukt. Begin bij Pena Ventosa, de geboorteplaats van de stad Porto. Bezoek de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, voordat je doorgaat naar het treinstation S. Bento. Dit station staat bekend om zijn tegels die belangrijke momenten uit de geschiedenis en cultuur van Portugal vertegenwoordigen. Zie vervolgens de Clérigos-kerk. Clérigos, gebouwd door de beroemde architect Nasoni, staat bekend om zijn klassieke renaissancestijl. Wat de Lello betreft, deze heeft een neogotische gevel en een opmerkelijk gepleisterd interieur. Tijdens de rondleiding krijgt u belangrijke informatie over verschillende straten en plaatsen in het historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Kom meer te weten over het Batalha-plein, de Santa Catarina-straat, het Majestic Café, de Bolhão-markt en Aliados Avenue. Ga dan verder met het bezoeken van een paar buurten aan het water voordat je naar een portwijnkelder in Gaia gaat. Leer hoe dit nationale drankje wordt geproduceerd, gebotteld, verkocht en geproefd, en geniet vervolgens van een eigen proeverij.

Porto en Gaia City Tour door Replica Vintage Ford Model T

3. Porto en Gaia City Tour door Replica Vintage Ford Model T

Ontmoet je gids bij een van de vele ophaalpunten in het centrum van Porto. Begin aan een tour van 90 minuten door Porto en Gaia in een elektrische replica van een vintage Ford T-auto. Leer meer over de geschiedenis van Porto en over lokale legendes en anekdotes. Verken het historische centrum van Porto en de stad Gaia aan de overkant van de rivier de Douro. Geniet van enkele stops voor foto's op locaties zoals het treinstation São Bento, de kathedraal van Porto, het Palacio de Bolsa, de Clérigos-kerk, het Rivoli-theater en het Serra do Pilar-klooster.

Van Leixões: Tuk Tuk-tour door het historische centrum van Porto

4. Van Leixões: Tuk Tuk-tour door het historische centrum van Porto

Ontdek het historische centrum van Porto en de omgeving tijdens een privé tuk tuk tour vanuit Matosinhos. Loop door Cordoaria's Garden, bekijk de hoogste granieten toren in de stad en bewonder de architectuur van kerken. Vier uw reis met een glas Porto-wijn aan de rivier de Douro. Je reis begint in Matosinhos bij de haven van Leixões, een vissersgebied met gouden zandstranden waar je regelmatig lokale surfers kunt vinden. Ontdek het grootste stadspark van het land, Parque da Cidade, voordat je verder gaat langs de kust naar Foz. Rij langs de rechterkant van de oever van de rivier de Douro, onder de Arrábida-brug door richting het centrum van Porto. Als u eenmaal in het stadscentrum bent, stopt u bij Cordoaria's Garden, een van de groene ruimtes in de stad, gelegen achter de universiteit van Porto. Bekijk in de buurt van de tuin het Portugese Centrum voor Fotografie, het Justitiepaleis en het Santo António-ziekenhuis en ga vervolgens naar de Torre dos Clérigos, gebouwd in de 18e eeuw. Beklim 225 treden om het stadscentrum en de omgeving in 360 graden te bekijken. Maak vervolgens een korte stop bij Livraria Lello. Gebouwd in 1906, het is een verplichte stopplaats voor iedereen die Porto bezoekt. Steek de Praça dos Leões over, bekijk de prachtige kerken Carmo en Carmelitas en ga dan verder door de smalle steegjes van de oudste en meest iconische buurten, Miragaia en Vitória. Ga naar het stadscentrum en passeer het meest karakteristieke plein van Porto, Praça da Liberdade, geflankeerd door de Avenida dos Aliados. Bezoek de meest commerciële wijk van Porto, de wijk Bolhão, en ontdek een traditionele markt met lokale producten en winkels van alle soorten en voor alle smaken. Kom aan in de drukste straat van de stad, Rua de Santa Catarina, waar je het meest luxueuze café van Porto vindt, Café Majestic. Stop bij de Sé do Porto-kathedraal, een 12e-eeuws gebouw met een mix van bouwstijlen, daterend uit de oorsprong van de stad. Bekijk bij de kathedraal van Sé do Porto een deel van de historische wijk Sé die de kathedraal omringt. Dit gebied is het oudste in de stad en blijft trouw aan de tradities en gebruiken van Porto. Bezoek vervolgens het treinstation van São Bento, een van de mooiste van Europa. Hier kunt u de ongeveer 20.000 handbeschilderde tegels waarderen die het interieur bekleden en een deel van de geschiedenis van Portugal illustreren. Voorbij Praça do Infante, waar het Palácio da Bolsa, de São Francisco-kerk en de oude Ferreira Borges-markt zijn gevestigd, landt u in Ribeira, de laatste wijk van de 4 oudste in Porto die u zult bezoeken . Steek de Dom Luis I-brug over en maak een korte stop bij het Serra do Pilar-klooster. Rond uw avontuur af met een glas Port terwijl u uitkijkt over de rivier de Douro en de stad Porto aan de andere oever. Ervaar een van de mooiste uitzichten in Portugal voordat je terugkeert naar Matosinhos om de tour te beëindigen.

Porto: privé-tuk-tuktour van een hele dag

5. Porto: privé-tuk-tuktour van een hele dag

Haal het meeste uit je tijd in Porto door het op 3 wielen te verkennen. Deze dagtour combineert rijden met wat wandelen en brengt je naar enkele van de mooiste locaties in en rond deze Portugese stad. De dag begint met een bezoek aan de Sé do Porto, een kathedraal die dateert uit de middeleeuwse oorsprong van de stad. Bewonder de kathedraal van buitenaf voordat je je waagt in de omliggende wijk Sé - de oudste wijk van de stad - die trouw blijft aan de tradities en gebruiken van Porto. Ga verder naar het treinstation van São Bento, een van de mooiste van Europa, om de ongeveer 20.000 met de hand beschilderde tegels in het interieur te waarderen. Vervolgens passeer je het commerciële Bolhão-gebied, de thuisbasis van een traditionele markt met lokale producten, allerlei winkels en de drukste straat van de stad, Rua de Santa Catarina. Hier zal de gids Café Majestic aanwijzen - het meest luxueuze café in Porto. Fotografeer het emblematische Liberdade-plein, de Avenida dos Aliados en de Carmo- en Karmelietenkerken. Steek vervolgens de Praça dos Leões over om een korte stop te maken bij de boekhandel Lello. Deze winkel, gebouwd in 1906, is een must-see en wordt beschouwd als een van de mooiste boekwinkels ter wereld. Bereik nieuwe hoogten bij de Torre dos Clérigos, een 18e-eeuwse toren met een uitzicht van 360 graden over het stadscentrum en de omgeving. Verken de groene Cordoaria-tuin voordat je pauzeert voor een smakelijke lunch. Ga na de pauze naar de tuinen van Palácio de Cristal, een botanische tuin met een uniek uitzicht op de rivier de Douro. Verken de smalle steegjes van de iconische wijken Miragaia en Vitória voordat je doorgaat naar Praça do Infante, de thuisbasis van het Palácio da Bolsa, de São Francisco-kerk en de oude Ferreira Borges-markt. Fotografeer de gebouwen in de wijk Ribeira voordat je de Dom Luis I-brug oversteekt om te genieten van een glas portwijn met uitzicht op het Serra do Pilar-klooster. Ga verder langs de Douro naar de Atlantische oceaan om surfers en vissers te zien genieten van de golven in de buurt van het Parque da Cidade.

Porto: stadswandeling met hoogtepunten en Rua das Flores

6. Porto: stadswandeling met hoogtepunten en Rua das Flores

Zie de meest iconische monumenten van Porto in slechts 2 uur en een half lopen, want deze stad moet te voet worden "onthuld". De tour begint in Santa Catarina Street, de iconische winkelstraat van Porto, en onderweg ontdek je een legende die verantwoordelijk is voor een straatnaam, een theater dat werd herbouwd na een enorme brand, een kathedraal die enkele symbolen verbergt in gewone zicht, een adembenemend uitzicht vanaf de rivier de Douro, het kleinste huis van Porto, een treinstation waarvan wordt beweerd dat het wordt bejaagd door een non.... en nog veel meer.

Porto City Private Tour Minibus van een halve dag

7. Porto City Private Tour Minibus van een halve dag

Nadat we je hebben opgehaald bij je hotel of accommodatie, beginnen we aan onze privétour van een halve dag in het stadhuis in Avenida dos Aliados, de plaats van uitmuntendheid, waar de mensen van Porto samenkomen om speciale momenten te vieren. Bewonder de beroemde Lello Bookstore met zijn prachtige trap die hem verbindt met de bovenverdieping. De architectuur van deze boekwinkel inspireerde de Hogwarts-trap in de Harry Potter-boekenreeks van J.K. Rowling. In hetzelfde gebied ziet u de Clérigos-toren met een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Douro, waardoor de klim van 240 treden de moeite waard is. Je lokale gids leidt je door het historische centrum van de stad en laat je kennismaken met de hoogtepunten. Leer meer over de geschiedenis van beroemde monumenten zoals het treinstation S. Bento, met twintigduizend handbeschilderde tegels die gebeurtenissen in de Portugese geschiedenis illustreren. Ontdek het commerciële gebied van Santa Catarina, Majestic Café en Mercado do Bolhão. Zoek vervolgens de essentie van de rivier als je Ribeira bereikt, met de typische Rabelo-boten en de bekende Port-wijnkelders. Boven de rivier vind je de unieke D. Luis-brug, 395 meter lang en 8 meter breed. De boog wordt beschouwd als de grootste ijzeren boog. Steek de brug over en zie Vila Nova de Gaia waar alle kelders zich bevinden. Bezoek ten slotte tijdens deze tour een van de traditionele en proef de prachtige en wereldberoemde portwijn.

Porto: privérondleiding door de stad van 8 uur

8. Porto: privérondleiding door de stad van 8 uur

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Porto, reis je met je gids naar het House of Music, dat in 2005 werd ingehuldigd. Van daaruit reis je naar de Clerigos-toren, die een aantal van de beste uitzichten over de stad biedt. De deuren gingen open op 13 januari 1906 en zijn al 112 jaar niet gesloten. Als je de toren volgt, reis je naar de Lello Bookstore, die iedereen tevreden blijft stellen, van literatuurliefhebbers tot architectuurstudenten en Harry Potter-fans. Vervolgens reist u naar het historische centrum van Porto en het treinstation Sao Bento. Daar ontdekt u de Porto Baixa (centrum), die is aangelegd rond de Avenida dos Aliados (Avenue of the Allies), het middelpunt van de stad. Hier gebeurt alles en aan deze doorgaande weg vindt u het imposante gebouw van de gemeenteraad van Porto. Daarna ontdekt u de kathedraal van Porto, een kerk met een romaans-gotische structuur. De volgende etappe van je tour leidt je naar "Palacio da Bolsa" en de kerk van San Francisco. Het Palácio da Bolsa is gebouwd in de 19e eeuw in neoklassieke stijl en staat sindsdien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kerk van San Francisco werd gebouwd in de 12e eeuw en had aanvankelijk een romaanse architectuur voordat ze werd omgevormd tot een gotische stijl en later tot een barokke stijl. De kathedraal van Porto (of de kathedraal van Porto) is een kerk met een romaans-gotische structuur die in de 12e eeuw werd gebouwd en later in de 17e en 18e eeuw verschillende renovaties onderging. Binnen staat de middeleeuwse rosacea uit de 12e eeuw, en van buiten kun je genieten van de laterale galilea, een werk van Nicolau Nasoni in 1736 dat is versierd met tegels. Als u de D. Luis-brug oversteekt, komt u aan in Gaia (de stad aan de overkant van de rivier). Dit is de plek waar portwijn is gerijpt in honderden verschillende kelders, en terwijl je daar bent, kun je een van die kelders bezoeken. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Porto.

Andere activiteiten in Majestic Café

Wil je alle activiteiten in Majestic Café ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.